Witam, nadszedl czas wymiany amortyzatorow w mojej 159 2.4 JTDM. Jakie byscie polecili ? jakie byly oryginalnie montowane w roczniku 2005 ?
Z gory dzieki za posty
Maciek
Witam, nadszedl czas wymiany amortyzatorow w mojej 159 2.4 JTDM. Jakie byscie polecili ? jakie byly oryginalnie montowane w roczniku 2005 ?
Z gory dzieki za posty
Maciek
Magic, jak masz seryjne zawieszenie to polecalbym BILSTEIN B4.
A z ciekawosci, jaki masz przebieg?
Gary, dzieki za post'a.
170k stuknelo i czuje, ze to juz nie ta sama przyjemnosc co jeszcze 10k temu
Pozdrawiam
Nauczony pozytywnym doswiadczeniem ze 156, kiedy nadejdzie pora, zaloze do 159 Koni FSD (o ile bede ja jeszcze mial na stanie)
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Koledzy odnawiam temat...
Moja 159 domaga sie zmiany przednich amortyzatorow i tak sie zastanawiam co tu kupic
Pierwsze pytanie to jakiej firmy byly amortyzatory na pierwszy montaz? czy moze nie Bilstein?
Drugie pytanie to czy 159TI ma inne amorki od zwyklej wersji czy tylko sprezyny i czy jesli w ogole jest sens to jaki bylby koszt zmiany na amorki przod i tyl (jesli sa inne w TI) i sprezyny z wersji TI do zwyklej??
Tak sie tylko zastanawiam bo w przyszlosaci chcialbym zakupic oryginalne felgi 19 od TI i z nizszym zawieszeniem lepiej by to wygladalo...
Z podstawowych wersji to mam do wyboru Bilstein i KYB, co polecacie bardziej?
Jesli pisze glupoty to prosze o grzeczne naprostowanie...
Pozdrawiam
Tomek
Wersja Ti ma tylko sprężyny inne -20mm.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Tomek a tak z ciekawosci ile taka przyjemnosc??
Tomek napisz ile takie amory i jak tam moja TULEJA pamietasz jeszcze , dzialales cos w tej sprawie czy nie bardzo ?
RAFAŁ ...![]()
na allegro sa za 299 zl ale ciul wie czy to nie podroby jakies.Typ pisze ze komplet 2800 ale on ma niesamowita promocje http://allegro.pl/alfa-romeo-159-bre...943483757.html .Mnie interesuje realna cena chociaz narazie chyba jeszcze nie musze wymieniac amorkow