jak zuczku??Ty wszystko zdiagnozujesz a ja sobie skozystam prawda??Bedziesz tak dobry i poswiecisz sie dla dobra ogolu??Pozdrawiam;)
Printable View
jak zuczku??Ty wszystko zdiagnozujesz a ja sobie skozystam prawda??Bedziesz tak dobry i poswiecisz sie dla dobra ogolu??Pozdrawiam;)
dobre:) kurcze jakos zmierzam ku maglownicy jednak. na wylaczanym a nawet wlaczonym silniku krecac szybko kerownica w lewo i prawo mam bicia które do tej pory ignorowałem, ale jak już jest wymieniona praktycznie cala zawiecha, stabilizator sztywny, drazki i koncowki tez do tego teraz te mocowania amorow została tylko ona ta menda wredna. tez masz takie bicia?
nie wiem nie sprawdzalem
a jezdisz w ogole tym autem? czy Ci siara? stuka, skrzypi nie wiem co jeszcze :) idz odpal i spróbuj bo inaczej do niczego nie dojdziemy ;)
hahaha za szyba mam wiesz taka miniaturke ale ktos o tym pisal i powielam problem zeby nie bylo ze nie mam takiego auta.Musze miec jakies problemy na forum.Zaraz jade sie bryknac.To jak i co sprawdzic??Tylko pisz konkrety i szybko bo zaraz wychodze
hehe szybkie krótkie ruchy kierownica lewo prawo - gdy tak robie to jakby mi cos odbijalo z każdej strony z takim gluchym stukiem http://www.youtube.com/watch?v=6J4pHjuxsR8 cos takiego jak ten kolo, może reszta naszych problemow to tez magiel jak mamy sztywne zawieszenie i nie tylko :) działaj! :)
mysle ze nie mam takich objawow ale sprawdze.Do pozniej
Sprawdzalem ale to bardzo trudne bez wspomagania na zgaszonym silniku.Tak jak na filmiku mi nie wali,nie wyczuwalem luzu ale skrzypialo troszke i po tym jak jechalem zaczelo bardziej skrzypiec podczas jazdy.Nie wiem co to jest.Musze pojechac do speca od alf u mnie.Moze on cos zdjagnozuje.
Czarny_28 zmien na TRW przestanie Ci ten "FAST" skrzypiec - opisałem to w temacie Jaki wahacz dolny :)http://www.forum.alfaholicy.org/159_...acz_dolny.html
Mam podobny problem jak koledzy wyżej od czasu do czasu słyszę stukanie jak wjadę w dziurę czy jakieś nierówności , a momentami wcale tego nie słychać
maglownicę mam wymienią jakieś pół roku temu zawieszenie sprawdzone za zaprzyjaźnionej diagnostyce bardzo dokładnie i nic nie wychodzi , coraz bardziej się
zastanawiam czy to właśnie nie będzie poduszka amortyzatora...
Zdziwiłbyś się... OStatni TRW, jakiego kupiłem, wytrzymał 50 km. Co prawda górny, ale mimo wszystko to przecież zachwalane wszem i wobec TRW. Praktycznie zatarł się na jednej z tulei. Skrzypiał... nieee, on nie skrzypiał... on tak jęczał na nierównościach, że miało się wrażenie, że się coś za chwilę urwie.
Generalnie mam takie odczucia, że teraz to wszystko to jedna cholera, co się kupi. Chyba jedynie oryginały gwarantują jakość - ale za tym idzie absurdalna cena. Przy zamiennikach dochodzi do jakichś przedziwnych oszczędności - brak należytego smarowania tulei przy montażu, ciulowe osłony sworzni, itp.