-
Człowieku ogarnij sie. I po co był ten edit?? Z tekstami jak chrzanić to se możesz używać u siebie na wsi jeśli sąsiedzi pozwolą a tutaj na forum to trochę z bastuj.
Uraziło cie to że napisałem że twoja instalacja nie wyrabia powyżej 6000tys śmieszny jesteś. Twierdzisz że takie ustawienie to dla dobra silnika bo ty to jesteś bogacz i kręcisz na drogim. Ta ogromna różnica którą czujesz w reakcji na gaz i ta strata 0,8 konia i 1 Nm jak sam twierdzisz potwierdzona na hamowni tak bardzo cie przytłacza że nie możesz spać po nocach.
To po co w ogóle masz założoną instalacje?? Zdejmij to bo sie sam męczysz ze świadomością że ją masz. Przy okazji odciążysz auto o pare kilo bo ci nadwaga bije w osiągi. Zalej V-powera i lataj na drogim przecież stać cie na to. I pochwal sie jakie masz tam graty z GTA i jakie masz przyrosty bo jestem bardzo ciekaw.:)
-
I tym ja się różnię od ciebie, niby z wiochy, ale wiem że 3.2 to nie GTA, drogi znawco marki. Poza tym skoro się znasz to po co pytasz co zmieniłem jak to wiadome, każdy zmienia to samo
Poza obrażeniem nic nie piszesz, jakoś nie umiesz się odnieść czy co. A co do Vpower to to paliwo dla takich jegomości z wielkiego miasta jak ty- sprowadzane z Niemiec, a pędzone w Płocku. Zresztą sam przyznałeś że latasz na LPG to kiedy masz ta różnice na PB poczuć, tego używaniu PB do rozpałki nie poczujesz. No i widzisz tłumaczenie dla ciebie czegokolwiek jest bezcelowe i tak wiesz lepiej, to może byś coś doradził. Ja to widzę że ty chyba nie możesz spać jak napisałem ze w reakcji jest różnica, od razu to niemożliwe, masz coś zepsutego itd.
Proszę o jakiś film jak powinien poprawnie chodzić ten silnik, skoro sugerujesz awarie to pokaż jak powinien chodzić poprawnie
Co do Hamowni to nie mogę wkleić fotek, ale tu jest wykres jak jeszcze była u starego właściciela zmieniły się tylko wtryski, no i fakt trochę skłamałem z ta utratą mocy
http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_...i_v_6_lpg.html
Może teraz twoją zobaczymy, bo ja pokazuję a ty nic, aktualna hamownia będzie, ale po wymianie rozrządu
Teraz ty coś pokaż to dam link do przyśpieszeń na różnych paliwach itd. I jeżeli zamiast odpowiadać masz zamiar dalej mnie obrażać to lepiej nic nie pisz, w temacie o coś innego chodziło
-
Czytałem twojego posta przed tym jak go z edytowałeś i wszytko było by ok do puki nie dodałeś nie potrzebnie swojego kocowego zdania. Nie znam cie i nic do ciebie nie mam. Tyle w temacie obrażania.
A to ciekawe że silnik 3.2 to nie z gta (fakt w gt/166 brak napisu) ale barany te same znawco tematu :).
Nie mam zamiaru wydawać pieniędzy żeby hamować auto aby tobie udowadniać jakie są straty między tymi dwoma paliwami bo jest dla mnie oczywiste że straty na LPG są ale powtarzam Ci raz jeszcze że osobiście nie czuje jakieś kolosalnej różnicy między tymi paliwami jak i reakcji na gaz żeby to odczuć.
Z reszto kolega piotriix wstawił wynik z hamowni co mówi wszystko w tej kwestii. Skoro ty to odczuwasz to dobrze widocznie jesteś bardziej czuły.
Napisałem ci żebyś ogarną swoją instalacje bo dla mnie jest nie dopuszczalne żeby przerzucała mi na PB przy wyższych obrotach jak by tak było szukał bym przyczyny.
Teraz już wiem że wolisz żeby tobie przełączało na PB ze względów na dbałość silnika co dla mnie nadal jest nie zrozumiałe ale przyjmuje to do wiadomości.
Proponuje aby Moderator usuną to zbędną wymianę zdań nic nie wnoszącą do tematu.
-
Koledzy, ale barany w 3.2 są takie same jak w 3.0 v6 24V, jak ktoś chce to mam komplet:P
-
Skoro wywołany jestem do tablicy to:
1.Na lpg jest rzeczywiście zwłoka /tym wieksza im dłuższe węże od reduktora wtryski ,podcisnienie/czy jest to aż tak odczuwalne hm ..może trochę.
2.na baranach z 3l czy 3.2 sterownik 2.1 przy maksymalnych obrotach nie dolewa paliwa pb.Czyt. jest go za mało.
Sterownikiem lpg można to przy odpowiedzniej wiedzy regulującego zniwelować.
3.Czy jazda na LPG daje mniejszą dynamikę niż na PB?
Dla pomiarów na 1/4 mili pewnie tak ale dla normalnej jazdy/nawet mocno dynamicznej/ moim zdaniem bez znaczenia.
Pozdrowienia .
- - - Updated - - -
A co filozofi kylo 1986 przeganiania na pb.
Ja też tak często robię.Ba nawet lubię to:P
Nie ograniczam się tylko do jazdy na lpg .
Oszczedzanie też musi mieć swoją granicę;)
-
W przypadku sterownika STAG z ISA2 wskazane jest aby od czasu do czasu pojeździć trochę na benzynie w celu odświeżenia map paliwowych na których opiera się ISA2. Tak jak napisał piotrix, oszczędzać trzeba z głową.
-
Jeśli na wyższych obrotach przechodzi Ci silnik na Pb to reduktor nie wyrabia. Masz KME Golda, złom straszny mimo że niby jest chyba do 350KM, miałem Silver-a ale zaczął puszczać gaz w podciśnienie to go wywaliłem, chciałem właśnie Golda ale gazownik mi zdecydowanie odradził, stwierdził że nie montuje już tego bo mocno spadła jakość, reduktory nie trzymają ciśnienia gazu i często nie wyrabiają już przy 200KM. Ostatecznie wybrałem reduktor Gurtnera i nie ma żadnych problemów ;)
-
Yasiu22 widze z DG jesteś gdzie tu jest jakiś dobry gazownik ??
-
Za PEC-em koło Damelu, jadąc od strony centrum mijasz Damel, potem PEC i w prawo, jest tam gazownik i lakiernik, goście mają ten warsztat chyba z 15 lat, ciągle te same mordy tam są ;), właściciel jest czasem trochę gburowaty ale goście znają się na rzeczy. Ja zakładałem tam instalacje do Audi 80, było to kupę lat temu ale byłem zadowolony. W tym roku jeden brat założył sekwencje do Corolli 1.6 a drugi do Passata 1.8 turbo, oby dwaj bardzo zadowoleni, żadnych problemów.
-
dzięki za info mieszkam na leśnej więc z balkonu ich widzę hehe ale nigdy właśnie o nich opinii nie słyszałem