Jak wygląda ten kryzys w grecji , pytam z ciekawości
Printable View
Jak wygląda ten kryzys w grecji , pytam z ciekawości
80% grekow to tumany ktorym ciezko jest wytlumaczyc cos prostego. Zyli na kredyt ponad stan. Za byle usluge mechanik liczy sobie grube pieniadze a i tak nie mam pewnosci czy zrobi to dobrze dllatego jezdze do Polaka.
Wracajac do tematu. Dzisiaj bylem po olej i pan w drugim aso stwierdzil, ze do mojej skrzyni wchodzi 75w80 i taki chcial mi wcisnac. Uparlem sie na 75w90 i dopiero jutro bede go mial ale wlewam go na wlasna odpowiedzialnosc. Juz drugie aso chce wlewac do skrzyni w V6 75w80.
W drugim aso tez jednak nie udalo mi sie kupic 75w90. Wziolem 75w80. stanie sie cos jesli wleje ten olej do mojej skrzyni razem z dodatkiem do skrzyni liqui moly?
A po co olej w ASO kupujesz ;/ Tutella w okresie kilku lat zmieniala podobno oznaczenia olejow i ja bym sie trzymal 75w90 gl5 tak jak juz to bylo napisane, te skrzynie maja slabe dyfry i lubia wybuchac wiec lepiej lac to co trzeba.
Kupilem olej w aso bo liqui moly nie moglem dostac. Wiem, ze maja slabe dyfry i kupilem dodatek liqui moly a noz dluzej podziala.
Do Alfy 147 1.6 Twinspark 105 km Olej SAE 75W-80 ? Wszyscy polecają 75w-90 ale nie mogę dostać tego oleju firmy TUTELLA, jest 75w-80. Olej 75w-90 jest mogę kupić CASTROL, VALVOLINE oraz MOBIL 1...jakim olejem zalać skrzynię ? TUTELA CAR ZC 75 SYNTH 75W-80 czy 75W-90 firm podanych powyżej...
Zalecana jest Tutella bo to koncern fiatowski... lej 75w90, ja w skrzyni mam Valvoline