No tak, to sprowadzone trzeba jeszcze iść zarejestrować... Poważna sprawa ;)
Printable View
Dzięki wszystkim za dotychczasowe opinie.
Wczoraj w ASO miałem okazję sprawdzić tę oto piękność.
Niestety, o czym oczywiście wcześnej nie zostałem poinformowany przez właściciela (rzekoma nieświadomość) samochód po przygodach w Belgii.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C26725677.html
Cała lewa strona w drugiej warstwie lakieru, cała prawa w szpachli (okolice 800um), wymiana zawieszenia prawy-przód, prostowanie konstrukcji nośnej (widoczne ślady na progach), tylko 3 szyby (tył) oryginalne, część przewodów elektrycznych pociągnięta lakierem (sic!). Ogólnie smutek bo wnętrze piękne :-/
takich trzeba unikac!!! totalny szrot !!!!!! szukaj fabryk, tu widac ze felgi nieorginalne przyciemniony tył listwy itd...
Dorzuce troche swoich groszy.
Nie chcesz 156 ? Ale dlaczego ?
156 FL - to dla wielu zielonych przecież przejsciówka pomiędzy 156 a 159.
Która przypomina łudząco 159.
Sam miałem ten dylemat - oglądałem kilka 159 poniżej tej kwoty którą podałeś od 17 do 23 tyś zł. Z tym że wszystko co szukałem to było do roboty blacharsko. Stwierdziłem, że niestety ale blachy i lampy są jeszcze za drogie i zdecydowałem sie na 156 FL - z lekko porysowanymi zderzakami - ale w stanie mechanicznym idealnym.
Jeżeli miałbym tak jak ty około 25 tyś bez zastanowienia szukałbym 156 FL Q4 albo CW.
Silnik taki jak chcesz - czyli 1.9 mjtd 150 KM a do tego napęd na 4 mańki.
Wygląd prawie jak 159 - i niech mi nikt nie mówi, że to auto starej generacji ... bo może i technologicznie zawieszenie nie powala, ale auto wygląda na młodsze ...
- - - Updated - - -
A i jeszcze jedna kwestia - jeżeli myślisz nad 159 - to uwierz mi, że 147 to nie jest dobry wybór.
Jest po prostu za mała
Akurat czy CAN to taki bajer to nie wiem - kolejna rzecz do psucia się.
Mam i 147 i 156 ... i no mimo wszystko jednak nie powiedziałbym, że 147 jest jakoś strasznie nowsza ?
Dobrze, że nie napisał że jak z jedną alfą coś było nie tak to ze wszystkim jest coś nie tak, aczkolwiek z tego co napisał można byłoby wnioskować ze wszystkie samochody zmodyfikowane w jakikolwiek sposób to szroty. No i wciąż nie wiem o jakich listwach pisał bo ta ma chyba wszystkie jakie powinna mieć i nie widzę dodatkowych. U mnie zmienione felgi, zderzak, progi fotele, kierownica, nawigacja, gałka, kolor - to pewnie straszny szrot musi być. Adam, u Ciebie też moc niefabryczna więc też pewnie szrot :)