Jeśli czytałbyś uważnie to zrozumiałbyś, że ustawienie o 1 ząbek do przodu na ssącym i 4 do tyłu na wydechowym to nie jest konfiguracja fabryczna, tylko akurat w tym przypadku konfiguracja najbardziej zbliżona do fabrycznej na której silnik chodzi prawidłowo.
Ewidentnie to Ty wyciągasz pochopne wnioski.
Jestem z Namysłowa, więc mamy do siebie nie daleko. Bywam czasem we Wrocławiu. Chętnie się z Tobą ustawię. Zaraz napisze pw.
O widzisz, to ciekawa sprawa, że również musiałeś przestawiać wałek aby było ok. (Wg kolegi SG0240 zapewne również nie potrafisz ustawić tego silnika ;) ). Więc wychodzi na to, że jeśli ustawiać rozrząd to na oryginalnych blokadach chyba... skoro na nie oryginalnych są problemy.
Z tą uboga mieszanką na jałowym myliłem się w takim razie.
Dysponujesz może czasami otwarcia i zamknięcia zaworów do tego silnika?
Czujnik zegarowy był. Na koniec przed odpaleniem wszystko było sprawdzone.
A ja wiem, że nie wytłukło. Silnik zrobił już niespełna 200km i chodzi prawidłowo.
Poza tym, powiedz proszę co mogłoby się wytłuc w sytuacji gdy pojawiały się wybuchy mieszanki w dolot? Ciekawi mnie bardzo Twoja opinia na ten temat ;).
W którym momencie jest nie spójnie, bo nie wiem?
O ile ja nie mogę, bo moje doświadczenie jeśli chodzi o mechanikę nie jest ogromne, o tyle osoba z którą po tych wszystkich ,,specjalistach,, forumowych i nie tylko zabrałem się za ten silnik mogłaby się poczuć urażona po tym jak podałeś przykład jakiś partaczy w moim temacie, poniekąd sugerując tym, że umiejętności brak jest w naszym przypadku.
Skoro kręcili silnikiem w lewo za koło rozrządu to może niech zajmą się pieczeniem chleba.
Nie róbmy z TS-a nie wiadomo czego. Nie jest skomplikowany. Rozrząd prosty i to bardzo.