O rzesz kurna gdzie ty go znalazłeś ja szukam 3 dzień i znaleźć nie mogę na allegro.
Printable View
O rzesz kurna gdzie ty go znalazłeś ja szukam 3 dzień i znaleźć nie mogę na allegro.
Ja panowie jak co to na wiosne będę gonił swój ale jeszcze się odezwę . Bo dla mnie to troche za mało:) Jestem przyzwyczajony do rozkręcających się plastików w aucie . Nie obiecuje bo może szybciej zmienie auto na GT ale jak co to dam znać .
- - - Updated - - -
Jak będę wiosną modził przy aucie to sprawdze jak to jest połączone ( ta wiązka z suba ) bo podejrzewam ,że na kostke idzie zasilanie i sygnał zwykły z głośników tylnych bo niema sterowania subem z radia w tym przypadku . Całe sterowanie opiera się na wyciszaniu suba wraz z głośnikami drzwi tylnych. Więc raczej będzie tak jak myśle
subek doszedł ale po zdjęciu tapicerki instalki brak:(
a jest to orginał bosse i złącze ma w h..j kabliZałącznik 85844
chyba go odsprzedam bo za dużo kombinacji z tymi kabelkami
Bo w bose jest tak że sygnał idzie od radja do wzmaka i ze wzmaka na głośniki, w temacie pisaliśmy o subwooferze montowanym przed fl z oryginalnymi głośnikami alfy.
no to teraz już wiedza dla potomnych W SW PO FL NIE MA INSTALKI POD SUBWOOFER:(
Potrzebuje ktoś to odsprzedam Załącznik 85883Załącznik 85884
http://www.forum.alfaholicy.org/sprz..._sprzedam.html
A ma ktoś schemat jak podłączyć soobwoofer aktywny do oryginalnego radia. Jak nie mam instalacji po FL to kupie sobie jakiś przyzwoity soob pioniera i podłącze go z nową instalacją
Nie do końca rozumie o jaki ci schemat chodzi ? Bo jak chcesz suba aktywnego podłączyć to musisz taką samą instalacje pociągnąć jak do zwykłego suba z zewnętrznym wzmacholem czyli:
Kabel "+" od aku do bagażnika ( gruby ) ,kabel "-" pod mase w bagażniku ( dobra będzie śruba mocowania kanapy - ważne żeby oczyscić papierem sciernym z lakieru co by dobre przejscie było ) . Potem od radia ( najlepiej i najłatwiej prawą stroną przez progi - kable sygnałowe ( chinch radio-sub ) i kabel sterujący ( załączający wzmak ) . Przy aku na "+" wstawiasz bezpiecznik . Ot cała filozofia. Możesz kupić gotowy zestaw kabli w pierwszym lepszym sklepie Car-audi lub Media.
PS. teraz doczytałem ,że do ori radia .... Bez urazy ale ori radio bym zmienił bo po prostu jest kiepskie .
- - - Updated - - -
A ty też masz ori radio??? Jak nie to dokup se jakiś wzmacniacz i podepnij bezpośrednio pod głośnik w subie i będzie miód...
Chce zostawić radio fabryczne bo strasznie mi odpowiada sterowanie radiem z kierownicy. No chyba że i na to macie rozwiązanie?
radyjko mam serjne:) i też chce je zostawić bo dobrze działa ze zmieniarką od kolegi cuoreventi z forum