Na wiosnę to On cały silnik wyjmie i odnowi będzie lepiej niż z fabryki!
Printable View
Na wiosnę to On cały silnik wyjmie i odnowi będzie lepiej niż z fabryki!
Gdybym miał ocieplany garaż i trochę miejsca, to dawno byłoby to zrobione. Wątpię żeby Tobie chciało się wszystko rozkręcać i wyciągać "pod chmurką" w minusowej temperaturze.
Do tego to bardzo nie zdrowe dla plastików, bo pękają jak szalone.
Dzięki ANET za miłe słówko, zawsze to zachęca do kolejnej pracy:)
Szczerze powiem, że kupując Alfę, nie wiedziałem, że aż tak bardzo wciągnę się w Jej remont i odnowę.
[QUOTE=Tytanowy;1075506]Gdybym miał ocieplany garaż i trochę miejsca, to dawno byłoby to zrobione. Wątpię żeby Tobie chciało się wszystko rozkręcać i wyciągać "pod chmurką" w minusowej temperaturze.
Do tego to bardzo nie zdrowe dla plastików, bo pękają jak szalone.
Ale ja Cię podziwiam, sam mam dosyć duży i ogrzewany garaż i jakoś nie mam chęci za bardzo grzebać przy samochodach w zimie.
Odnośnie plastików, masz absolutną rację, wystarczy że się odkształcą nie mówiąc już o pękaniu.
Nigdy nie podjął bym się prac które wykonałeś przy swoim aucie pod chmurką, dlatego ... gratuluję zacięcia i poświęcenia.
Dokończ prace jak się trochę ociepli.
Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam !
Od razu cieszy oko, trochę inaczej niż u innych i to mi się podoba. Jedyne co teraz nie za fajnie wygląda to ta wiązka od wtryskiwaczy, niestety u mnie jest to samo i będę musiał wykombinować na to jakiś oplot. Czekam na dalszy etap prac.
Na pewno dokończę :) czekam na typowo wiosenną temperaturę i biorę się za renowację.
Dziękuje i również pozdrawiam.
Na tym właśnie mi zależało, żeby wyróżniało się z "tłumu" i było inaczej niż u wszystkich.
Z tego co się orientuje, są takie gumowe osłony na to.. Musze się rozejrzeć i takowe zakupić.
Zapraszam do działu naszych Belli, a konkretnie do mojego tematu 164. Tam wszystkie postępy i renowacje.
Pozdrawiam i dziękuje za miłe słowa.
Na pewno będę z uwaga śledzić postęp prac!
Świetna robota i rewelacyjny efekt.Diabeł tkwi w szczegółach :) ja się na wiosnę zabiorę za taki lifting komory silniczka tyle że TS:)pozdrawiam
Jeżeli tylko znajdę coś sensownego i godnego uwagi, to na pewno napiszę.
Nie do końca wiem jak to wygląda, ale skoro efekt całkiem przyzwoity, to może i bym zrobił tak jak piszesz. Tak czy owak rozejrzę się za tymi "gumkami" i dam znać.
Dlatego starałem się, żeby była jakaś odmiana niż we wszystkich modelach :)
Życzę owocnej pracy i powodzenia ! :) Jak pomalujesz i odnowisz, to podziel się zdjęciami.
Również pozdrawiam.