-
xakner, nie oglądałem u siebie jak wygląda sposób mocowania gruszki do korpusu. Ale jeżeli jest tak jak w Volvo (czyli na dwie śruby fi6mm), to pomiędzy korpus a gruszkę zastosowałbym po podkładce i przykręcił. Po tym test. Zmiana pewna.
Co do mbc, leży u mnie taki w szufladzie, pozostałość po poprzednim, uturbionym samochodzie. Miałem też do czynienia z drugą "wersją". W przypadku tamtego samochodu, był za wolny, tzn zanim puścił powietrze do gruszki auto przeładowywało, rzecz jasna działo się tak przy gazie w podłogę, przy spokojniejszym traktowaniu fanie utrzymywał zadane ciśnienie. Są w zestawie z tym zamówionym dwie sprężyny?
-
tak są dwie sprężynki dokładnie to ten:
http://allegro.pl/manual-boost-contr...138450170.html
jutro popatrze jeszcze jak jest tam zamontowana gruszka, bo szczerze po zdjeciach allegrowych nic nie widac. Mimo wszystko dzieki :)
-
To kolego zamontuj i zdaj relację czy warto. Też mam ten motorek i mam wrażenie że się nie wkręca ochoczo na obroty jest jakiś mułowaty czasami.
-
to zrób kolego logi :) też miałem wrażenie że jest mułowaty, mimo że koledzy mówią ze na moich logach ok jak na 105, to jednak uciekło 10km przez ten spadek ciśnienia. Teraz mam 110 (taka dobra seria :) )i jest inna jazda, w przyszłym tygodniu może będzie 130+.
-
3 załącznik(i)
Nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę się pod istniejący, ale dotyczący CF3. Czy ktoś z Was mógłby rzucić okiem na logi w PDF'ie? Ewentualnie jakie jeszcze pomiary mogę wykonać i wrzucić tutaj? Silnik ogólnie pracuję dość twardo, a jak jest zimny to przy zchodzeniu do obrotów jałowych ma ochotę zgasnąć i chwilę się przydusza.
Załącznik 91562
Załącznik 91563
Załącznik 91564
-
Matti jakbyś zrobił logi ale na 3 biegu od 1,5tys obrotów z gazem w podłodze do 4,5tys obrotów. I Docelowe ciśnienie doładowania a zmierzone, Docelowa masa powietrza a zmierzona no i ciśnienie doładowania.