Moim zdaniem wszystko jest ok. Oczekiwane ciśnienie doładowania będzie u Ciebie "0" ponieważ masz cf2 i zmienna geometria turbiny jest na podciśnienie.
Dzięki za odp.
A kolego ta masa powietrza czemu tak odbiega od oczekiwanej ?
edit. nie mam zmiennej geo![]()
Masz kolego zmienną geoKażda AR156 miała zmienną geometrię turbiny. Tylko turbiny IHI w Lybrze i Fiacie Marea nie miały geometrii.
Zawsze są lekkie rozbieżności. Może być lekko przybrudzona. Ale ja bym się tym nie przejmował. A coś się z autem dzieje? Kopci?
- - - Updated - - -
Powiem w inny sposób, po prostu u Ciebie turbo jest sterowane pneumatycznie bez udziału ECU silnika (chodzi o zmienną geometrię), dlatego nie masz docelowego ciśnienia doładowania.
cf2 105km nie ma zmiennej geometreii na 105 %z autem nic się nie dzieje, logi zrobione z ciekawości bo niedługo będzie robiony program.
dzięki.
A widzisz, a mnie się coś uwaliło że masz 2.4 jtd. Oczywiście że w 1.9 105 konnej wersji jest stała geometria - jedyny silnik ze stałą geometrią. Uzupełnij profil żeby uniknąć błędów na przyszłość !!![]()
jednak z doładowaniem coś jest nie tak, o to nowe logi na nowym przepływomierzu, rail podniesiony o 40, ciśnienie doładowania niskie raz osiągany 1bar i spada...
Czemu? Łopatki na turbo wydają się ok, brak luzów, icek > silnik rura ok, turbo > icek rura ok
Została mi do sprawdzenia szczelność icka i harmonika od turbo. Może ma ktoś jakiś pomysł? Ile pompuje turbo w jtd 8v cf2 (stała geometria)?
![]()
Czemu max doladowanie jest przy 2300 obr/min a pozniej spada? tak jest w cf2? a katalizator moze byc przytkany?
Nikt nic więcej nie doradzi?
ja ci nie wystarczam![]()