luz na turbinie od strony przepływki jest zerowy , prawie niewyczuwalny .
Printable View
Podłącz się multiecuscan'em. Tam jest ilość flashowań ECU. To nie jest normalne jeśli ECU przy takim przeładowaniu nie wyświetla błędu i nie wchodzi w tryb awaryjny. I to wcale nie jest byle co, bo przy takim przeładowaniu turbina niedługo odejdzie z tego świata.
Podeślij mi mapy na PW, to ci je przeanalizuje.
Przynajmniej będzie wiadomo w jakim stanie masz soft w ECU ;)
Dobrze prawisz sdero, dla porównania u mnie, kiedy występowało przeładowanie już praktycznie powyżej 2,5 tyś mocniejszej jazdy ECU wyrzucał błąd MSCF, i bella przechodziła w tryb awaryjny. U ciebie występuje duże przeładowanie i jeżeli ECU nie stopuje ci tego błędem, na twoim miejscu raczej nie szalałbym ;) .
arquadiusy i co z tymi mapami ?
kumpel nie miał czasu zgrać chyba sam sie do tego bede musiał wziaść . mam interfejs mpps czy mi to wystarczy do zgrania mapy ?
Dasz rade
Witam. Pozwolę się podpiąć pod temat.
Mój problem polega na tym, że przy przyspieszaniu z niskich obrotów auto przez chwile jest jakby przytrzymywane, dopiero po chwili reaguje na pedał gazu. Jest tak ale nie zawsze. Ostatnio dało się to zjawisko zauważyć w ciepłe dni. Dzisiaj był chłodniejszy dzień i było wszystko git. Ale zrobiłem logi, może Sdero czegoś się w nich dopatrzy. Na moje oko niedomaga przepływomierz ale potrzebuję opinii fachowca.
EGR wyczyszczony wraz z rdzeniem elektromagnesu.
Mam nadzieję że logi są czytelne
Załącznik 94268