jacpab to pęknięci "rynienki" bez kłopotu znalazłeś? ja tam zaglądałem i niby wszystko ok było...ale sprawdzę dla świętego spokoju
Printable View
jacpab to pęknięci "rynienki" bez kłopotu znalazłeś? ja tam zaglądałem i niby wszystko ok było...ale sprawdzę dla świętego spokoju
Właśnie że tego nie widać, miałem wszystko z auta wyrzucone i lałem wodą w każde miejsce patrząc do środka progu czy zbiera się woda, przez zaślepkę okrogłą , bo dopiero po pewnym czasie woda wylewała się do środka i to było zmyłką a przez ten otwór odrazu było widać kiedy pojawia się woda. W tej rynience jest widoczne fabryczne klejenie i one widocznie po pewnym czasie pęka i puszcza wode, podjedz do jakiegoś blacharza i niech Ci to ładnie uszczelni od nowa od samej góry aż do dołu, u mnie leciało z dwóch stron i teraz mam spokój
też lałem wodą wszedzie i tak jak u Ciebie dopiero po chwili pojawiała się woda w progu. Patrzyłem w te łączenia blach ale mogłem tego nie widzieć profilaktycznie poprawie te łączenia. Mam nadzieję, że to będzie to:)
Najpierw spróbuje zakleić wszystkie połączenia blach od strony nadkola(tak jak jacpab ). Jeśli mi to w ogóle nie pomoże a mi się skończą pomysły zakleję otwory podłużnicy te od góry jakoś sobie poradzę ale te od dołu będę musiał zdjąć osłonę silnika i na kobyłki przód postawie. Jeśli klejenie dziur nie pomoże a ja już będę całkiem bezsilny to w ostateczności nawale tam środka konserwującego w spreyu a potem pianki. tu jest sporo zdjęć gołej budy z alfy 156http://forum.alfa156.net/forum/forum....asp?TID=60699 ale przód jest bardzo podobny.
Właśnie wracam z garażu...jacpab ukłony w Twoja stronę. Faktycznie było pęknięcie w miejscu gdzie pokazywałeś na zdjęciu. Wyczyściłem, zakitowałem. Teraz schnie i zobaczymy...Oby to było tylko to pęknięcie więcej nie widać w tym miejscu. Jutro porobie zdjęcia :D
Czy ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny woda wlewa mi się na wycieraczkę od strony pasażera tylko podczas jazdy w deszczu. Możliwe ze coś uszkodzili bądź źle poskładali mechanicy bo alfa była ostatnio w warsztacie na wymianie całego sprzęgła?
Witam,
ja też od jakiegoś czasu mam problem z przeciekającą wodą po stronie pasażera. Woda przecieka na wysokości prawego dolnego rogu szyby ( patrząc od wewnątrz samochodu ). Spływa kropelkami po zewnętrznej , bocznej stronie wykładziny. Dzieje się to i nie zawsze , podczas opadów deszczu. Czy szyba w AR 147 JTD 2002 jest na uszczelce czy klejona ? Co może być powodem tego przecieku ? Czego szukać ?
Pozdrawiam serdecznie.
Irek
Wczoraj mi przeciekało a po wyjęciu takiej gąbki wytłumiającej , dzisiaj nie widzę przecieku. A leje od wczoraj. Gąbka ta jest zdeformowana i może to ona blokowała odpływ wody.
Liści w odpływie nie ma. Przeciek był nie zawsze , niekiedy trochę popadało i miałem mokro , a niekiedy nie. Dzięki za pomoc.