Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Temat: [147] Leci woda do kabiny po stronie pasażera

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wrocław
    Auto
    alfa romeo 156 1.9

Domyślnie

jacpab to pęknięci "rynienki" bez kłopotu znalazłeś? ja tam zaglądałem i niby wszystko ok było...ale sprawdzę dla świętego spokoju

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Teraz Lancia Delta 1.8 Tbi 2009r/Alfa Romeo 147 1,9 jtd 16 v 2005 rok

Domyślnie

Właśnie że tego nie widać, miałem wszystko z auta wyrzucone i lałem wodą w każde miejsce patrząc do środka progu czy zbiera się woda, przez zaślepkę okrogłą , bo dopiero po pewnym czasie woda wylewała się do środka i to było zmyłką a przez ten otwór odrazu było widać kiedy pojawia się woda. W tej rynience jest widoczne fabryczne klejenie i one widocznie po pewnym czasie pęka i puszcza wode, podjedz do jakiegoś blacharza i niech Ci to ładnie uszczelni od nowa od samej góry aż do dołu, u mnie leciało z dwóch stron i teraz mam spokój

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wrocław
    Auto
    alfa romeo 156 1.9

Domyślnie

też lałem wodą wszedzie i tak jak u Ciebie dopiero po chwili pojawiała się woda w progu. Patrzyłem w te łączenia blach ale mogłem tego nie widzieć profilaktycznie poprawie te łączenia. Mam nadzieję, że to będzie to

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał CeZaR85 Zobacz post
    też lałem wodą wszedzie i tak jak u Ciebie dopiero po chwili pojawiała się woda w progu. Patrzyłem w te łączenia blach ale mogłem tego nie widzieć profilaktycznie poprawie te łączenia. Mam nadzieję, że to będzie to
    Jak będziesz naprawiał podłużnicę? Piankę wwalisz dla spokoju czy będziesz zalepił otwory? Bez kanału można wszystkie dziury pozalepiać?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wrocław
    Auto
    alfa romeo 156 1.9

Domyślnie

Najpierw spróbuje zakleić wszystkie połączenia blach od strony nadkola(tak jak jacpab ). Jeśli mi to w ogóle nie pomoże a mi się skończą pomysły zakleję otwory podłużnicy te od góry jakoś sobie poradzę ale te od dołu będę musiał zdjąć osłonę silnika i na kobyłki przód postawie. Jeśli klejenie dziur nie pomoże a ja już będę całkiem bezsilny to w ostateczności nawale tam środka konserwującego w spreyu a potem pianki. tu jest sporo zdjęć gołej budy z alfy 156http://forum.alfa156.net/forum/forum....asp?TID=60699 ale przód jest bardzo podobny.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    wrocław
    Auto
    alfa romeo 156 1.9

Domyślnie

Właśnie wracam z garażu...jacpab ukłony w Twoja stronę. Faktycznie było pęknięcie w miejscu gdzie pokazywałeś na zdjęciu. Wyczyściłem, zakitowałem. Teraz schnie i zobaczymy...Oby to było tylko to pęknięcie więcej nie widać w tym miejscu. Jutro porobie zdjęcia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gawron
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDM Progression 2008r

Domyślnie

Czy ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny woda wlewa mi się na wycieraczkę od strony pasażera tylko podczas jazdy w deszczu. Możliwe ze coś uszkodzili bądź źle poskładali mechanicy bo alfa była ostatnio w warsztacie na wymianie całego sprzęgła?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tychy -> Pszczyna
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1 .9 JTD 8 V 115 KM

Domyślnie

Witam,
    ja też od jakiegoś czasu mam problem z przeciekającą wodą po stronie pasażera. Woda przecieka na wysokości prawego dolnego rogu szyby ( patrząc od wewnątrz samochodu ). Spływa kropelkami po zewnętrznej , bocznej stronie wykładziny. Dzieje się to i nie zawsze , podczas opadów deszczu. Czy szyba w AR 147 JTD 2002 jest na uszczelce czy klejona ? Co może być powodem tego przecieku ? Czego szukać ?
    Pozdrawiam serdecznie.
    Irek

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał izych Zobacz post
    Witam,
    ja też od jakiegoś czasu mam problem z przeciekającą wodą po stronie pasażera. Woda przecieka na wysokości prawego dolnego rogu szyby ( patrząc od wewnątrz samochodu ). Spływa kropelkami po zewnętrznej , bocznej stronie wykładziny. Dzieje się to i nie zawsze , podczas opadów deszczu. Czy szyba w AR 147 JTD 2002 jest na uszczelce czy klejona ? Co może być powodem tego przecieku ? Czego szukać ?
    Pozdrawiam serdecznie.
    Irek
    Sprawdź drożność odpływów podszybia bo leci Ci na nieszczelnym łączeniu grodzi.

Wydymione samsungiem.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tychy -> Pszczyna
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1 .9 JTD 8 V 115 KM

Domyślnie

Wczoraj mi przeciekało a po wyjęciu takiej gąbki wytłumiającej , dzisiaj nie widzę przecieku. A leje od wczoraj. Gąbka ta jest zdeformowana i może to ona blokowała odpływ wody.
    Liści w odpływie nie ma. Przeciek był nie zawsze , niekiedy trochę popadało i miałem mokro , a niekiedy nie. Dzięki za pomoc.