wzrosło diametralnie tzn? Mi przy takiej prędkości spaliła jakieś 6 litrów na odcinku 70 km. Faktycznie hałas robi się spory, do tego klima zaczyna wiać wręcz lodem przy takiej prędkości, nawet przy ustawionym najmniejszym poziomie nawiewu :P
Printable View
Ja mam ok. 7 l /100 km przy 140 km/h i 14 l /100 km przy 200 km/h, specjalnie sprawdzałem.
Nie, przejechane 100 km i znów tankowane pod korek... Nie no jasne, że zczytane z komputera :) Spalanie chwilowe, być może odbiega trochę od rzeczywistości, ale raczej niewiele, sprawdzałem, ale niezbyt dokładnie i było ok 0,5 l, chyba za mało, nie pamiętam.
Po drugie robiłem kiedyś w Excelu arkusz, żeby policzyć krzywą spalania względem prędkości jazdy dla optymalnego biegu i wychodziło podobnie (też diesel). Uprzedzając Twoje wątplwiości, 6 litrów/70km przy prędkości 215 km/h jest nierealne, wychodzi ok. 8,6 litra, a realnie na prostej drodze bez huraganu powinno być 15 +/- 1(2) litry, poniżej wyliczenie dla geeków:
Załącznik 107942
Pewnie, że 6 litrów przy takiej prędkości jest nierealne...
Może mu się komputer odpinał przy tej prędkości ;)
podkuszony tematem chciałem sprawdzić v-max i przy około 200km/h zapalił mi się check :D po podpięciu pod kompa okazało się że niskie ciśnienie na jednym z wtrysków, kolejna rzecz do zrobienia w Gje Tee, za chwile ceną dorówna do Julki :D
To ja nie będę sprawdzał :) Wierzę Wam na słowo, że więcej jak 210 nie pojade hehe. :)
podepnę sie do dyskusji, na niemieckich drogach w serii 1.9 jtd zamykam licznik, teraz auto po chipowaniu i według licznika jakies 260 :cool: o spalaniu przy takiej prędkości nawet nie mówmy :D
No ja tak pi razy oko podzielić przez drzwi sczytałem te 6 litrów na odcinku 70 km ze wskaźnika paliwa. Ale wszyscy mnie uświadamiają w przekonaniu, że ze wskaźnika to nie ma co sczytywać. No i cały czas nie grzaliśmy 215 :P zeszliśmy nawet w pewnym momencie do 120 km, żeby się rozpędzić za chwilę do 200 :P