a wiec co niedomaga u mnie??Aku prawie nowy,alternator regenerowany(wymieniony regulator napiecia+caly mostek).Robie krotkie odcinki do 5 km.Wczoraj po miescie zrobilem jakies 40-50 km.
Printable View
a wiec co niedomaga u mnie??Aku prawie nowy,alternator regenerowany(wymieniony regulator napiecia+caly mostek).Robie krotkie odcinki do 5 km.Wczoraj po miescie zrobilem jakies 40-50 km.
ale z czym masz problem?
no napisalem przeciez ze wywala mi blad ABS wiec chyba aku niedoladowany mam
http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._handbook.html
post nr 6 może tu tkwi problem?
wywala mi tylko ta kontrolke zolta ABS.Klemy czyscilem,sprawdzalem wszystkie kable,altek tez no i aku niecale 2 lata temu.Tamten temat czytalem rowniez i inne podobne.Ja obstawiam niedoladowany aku.Na weekendzie mam zamiar podpiac pod prostownik
centralka ABS ?
hmn. Czy sprawdziłeś cokolwiek w instalacji elektrycznej, żeby wydać taką opinię? Miałeś 2 awarie alternatora, które spokojnie mogły uszkodzić aku. Poczytaj o niedoładowaniu aku, na czym polega ten mit. Mniejszy akumulator, byś miał już dawno rozładowany do zera. A na większym odpalasz. Zresztą 74 Ah to nie jest duży akumulator.
dobra problem jest sporadyczny.Ostatnio pojawia sie czesciej wiec dlaczego??Jezdze malo i na odcinkach po ok.5 km,czasami 100km. w obie strony ale to naprawde jest sporadycznie.Gasze odpalam,gasze odpalam itd.Nie sprawdzalem nic w elektryce no chyba ze mechanik cos luknal jak robil przy alternatorze w co watpie,Przy awarii slternatora rozladowalem calkiem akumulator po czym od razu go naladowalem.Aku sprawdzal mechanik przy naprawie altka.Niby bylo OK.Tez balem sie ze moglem uszkodzic aku ale od zimy nie mialem problemow i teraz od tygodnia/dwoch wywala mi czasami(nie zawswze)przy zaplonie kontrolke na zegarze ta zolta od ABS bez zadnych dodatkowych komunikatow.Zapala sie po czym od razu gasnie.Naladuje akumulator i zobaczymy.Nie jestem mechanikiem i to co pisze podparte jest lektura forum
Ja mam akumulator 74 ah i po założeniu nie ładowałem ani razu. Problemem może być słaby akumulator, ale także rozrusznik, który z powodu niesprawności wymaga więcej prądu do rozruchu.
Nowoczesne aku to jednorazowa kupa gowna a nie aku. Jak raz go rozladujesz to już niestety po akumulatorze.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Chciałem Ci zwrócić uwagę na mechanizm powstawania mitów. U mnie na nowym aku też ze dwa razy pojawiła się ta kontrolka, oddałem do regeneracji rozrusznik i teraz nie pojawił się jeszcze nigdy. Po prostu zużyty rozrusznik pobierał więcej prądu podczas odpalania. Choć spadki napięcia są dalej olbrzymie podczas odpalania mojej 159. U mnie ostatnio wskaźnik temperatury potrafi się ustawić pionowo tuż po odpaleniu, to wygląda właśnie na zbyt duży spadek napięcia (kontrolka VDC to właśnie skutek spadku napięcia podczas odpalania). Przyczyna oczywiście może być w słabym połączeniu masowym silnika (będę to sprawdzał niedługo) lub w niedoładowanym aku (ale to znów – raczej wina krótkich dystansów, dużego poboru prądu po odpaleniu, a nie za dużego akumulatora).
ale jahu mi nie chodzi ze mam za duzy aku i alternator nie wyrabia tylko o to ze czesto odpalam i gasze i robie krotkie odcinki wiec moze byc niedoladowany.Odnosnie wskaznika temperatury to tez mam ciagle z tym sensacje i to przy odpalaniu wyskakuje jakis blad i wskazowka temperatury leci na 130*C po czym od razu spada na 0*C.Gdzies czytalem na forum,z e ktos wymienil jakis czujnik temperatury cieczy i problem zniknal.Nie wiem wywala mi te bledy czasami przy pierwszym odpaleniu czasami przy piatym.Nie wiem o co loto ale chyba to nic groznego z tym czujnikiem
0 092 s40 080 <-- 2 lata zero problemow
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1552731.html
Dla chętnych do poczytania :) Znalazłem przy okazji poszukiwań nowego akumulatora, bo stary już mocno zmęczony życiem.
Sam rozgladam sie za nowym aku. Z tego co udalo mi sie wyczytac to centra z serii futura to dobry kompromis jakosci i ceny.
Z ich katalogu, str. 25 wychodzi ze do 1.9 aku 77ah bedzie ok. Zatem wiekszy niz mam obecnie 60 i nie za duzy by mogbly byc doladowany.
Biore taki, cena 315 zl
http://centra.com.pl/pub/uploaddocs/centra_pl_sc.pdf
jaka jest podstawka w 159? czy akumulator 330mm wejdzie?
W 1.9 prawdopodobnie nie wejdzie. Wsadziłem ostatnio 315 mm i było na styk.
w 2.4 jest inna podstawka?
Wsadzilem dzis Boscha S5 74Ah i 750A. Zobaczymy jak mu pojdzie. Centra 62Ah 540A padla po 2,5 roku. Przy wlaczonych awaryjnych, oswietlenie kabiny pulsowalo w rytm cza cza :)
Centra Plus 74 AH /680a powinien być ok? Co sądzicie o Boshu krążą o tej marce jeśli chodzi o akumulatory różne opnie co myslicie
szperajac w instrukcji natknalem sie na taka fajna informacje jak mozna szybko sprawdzic stan naładowania akumulatora...
Załącznik 116467
U mnie centra miala piekne zielone 'oczko' i byla martwa..
Panowie, noszę się z zamiarem wymiany akumulatora. Od pewnego czasu, zawsze gdy autko postoi trochę pod chmurką, szczególnie przy niskich temeraturach, wyskakuje mi komunikat "Insufficient oil pressure...", który jak już doczytałem wynika ze słabego aku.
Pytanko: Jaki akumulator polecacie do 2.0 JTDm ?!
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
http://www.varta-automotive.pl/pl-pl...ic/585-200-080
Mam i nie narzekam. Cena nie najniższa, ale nie słyszałem jeszcze negatywnych opinii.
Czy któryś z kolegów posiada akumulator firmy ZAP SZNAJDER BATTERIEN S.A. model Silver Premium 12V 80Ah 760A [580.35]?
http://www.zap.pl/sites/default/file...ik_krajowy.pdf
http://katalog.zap.pl/category/index/5
Proszę o wszelkie opinie o firmie i o akumulatorze.
Jednak zdecydowałem się zaryzykować i kupiłem go. Podobno jest to ostatni polski producent akumulatorów.
Profesjonalna obsługa - Warszawa ul. 11 Listopada 50.
smola, podales cene brutto?
w zeszlym tygodniu kupilem future w sklepie centry, ale za 430.
poprzednio, na pierwszy montaz, tez mialem ten model. spokojnie wytrzymal 5 lat. opisany byl, jako exide, ale koles z centry wyjasnil mi, ze to dokladnie to samo, co futura i tylko sie obudowa i naklejka rozni.
Testujesz to samo z inną naklejką ;)
Sam ostatnio zmieniłem na Vartę Silver 77/780... 2.4 pali od strzału :) zobaczymy jak długo :)
Ja miesiąc temu założyłem do mojej 2.4 Exide 85/800 poprawa w porównaniu do starego jeszcze oryginalnego aku kolosalna, kultura odpalania się poprawiła.
Nie wiem czy nie lepiej zamówić przez neta. W sklepie zechcą od Ciebie stary, a jak nie oddasz to będziesz musiał zapłacić 30 zł kaucji za stary. Takie legalne złodziejstwo ;)