Maly, to dotyczy drugiej transzy do diesla, czy pierwszej do JTS-a?
Printable View
Maly, to dotyczy drugiej transzy do diesla, czy pierwszej do JTS-a?
Nazywamy to pierwszą transzą dla diesla
Testowa była zerowa ;)
Wszystko jasne :) Ja czekam nadal na JTSa.
A czy planujecie wersję dla TBI?
Pozdr.
Vito
No właśnie ja bym chciał ciśnienie i temp oleju, ale w 2.4 jtdm chyba nie ma czujnika temp. oleju, prawda?
Mój moduł właśnie dotarł, wszystko działa, polecam!
Do mnie także moduł dotarł, genialna rzecz, wszystko hula tak jak powinno. Polecam.
Do usunięcia.
Panowie, będzie takie coś hulać w Brerze 2,0 jtdm? Podejrzewam, że tak ale zawsze warto zapytać dla pewności.
Druga sprawa - jaka jest cena tego przydatnego cacka? Przejrzałem pierwszą i ostatnie 3 strony i nigdzie ceny nie widziałem a aktualnie jestem na mieście i nie mam czasu przeglądać całego wątku.
315 zł z wysyłką za PRO 170 z hakiem chyba za podstawkę. W brerze chyba powinno śmigać? To już pytanie do autora tego "ustrojstwa". :)
Mały a może sprobowałbyś stworzyć skaner can ? Tak by np wystawić przyciski z kierownicy jako jawne ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Że zobaczy, to nic mu nie da. Ale jak wystawisz sygnały jawne na jakiejś listwie przyłączeniowej to będzie to można spiąć z radiem aftermarketowym. Skoro aktualnie można zbindować 5 przycisków a kosztuje to koło 200-300 stów...
Nawet lepiej. W moim przypadku będzie to coś od 'firmy' NewsMy. przykładowe modele to NU5002 albo NU3001. Po wypięciu oryginalnego radia zostaje złącze z CANem, można by wykorzystać.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1804433
Kolejna partia za około 6 tygodni.
Kolega maly_777 nie wspomniał o dodatkowym wyświetlaniu komunikatu o wypalaniu DPF na postoju. Pierwszy raz jak to zobaczyłem myślałem że jest problem z filtrem, a okazuje się że jeśli podczas wypalania autem się zatrzymamy w lewym dolnym rogu pojawia się ikonka filtra. W momencie ruszenia kontrolka znika.
Opcja ZAJEBISTA :)
Filmik poniżej jak to wygląda https://youtu.be/eOoMMVW1zRc
Jeśli ktoś jest zainteresowany mam jedną sztukę na odsprzedanie
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Diabli wzieli, tyle co wywalilem 250zł na interfejs do Pioneer'a. Było by na lepsze radio. Kruca fuks.
P.S.
Kolego Mały, czy na drugą transze "ustrojstw" trzeba bedzie sie zapisywać wcześniej? Czy możliwe będą jakieś symboliczne zniżki jeśli już teraz wplace kwote? I czy po zakupie podstawowego dinksa będzie można go puźniej "apgrejdować" do wersji pro?
Asus z Androidem - czasem brak ągonków
Doszedł i działa...MEGA sprawa :) ...pytanko...czy istnieje możliwość kasowania błędów??
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Tak...mam wersje PRO... byłbym wdzięczny za podpowiedz jak to się robi :)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Uprzednio zgaś silnik. Włóż kluczyk wciśnij hamulec i minus na kierownicy czekaj na komunikat. Chyba tak to leci
Musimy napisać bardziej szczegółową instrukcję:
Zapłon (silnik zgaszony). Plansza DTC CLEAR na wyświetlaczu. Minus i hamulec przez 2s.
Jeżeli jest taka fizyczna możliwość (a nie wiemy tego) to możemy zaprojektować dowolny układ. Ograniczeniem jest tylko jego opłacalność. Tutaj średnio widzę wielu zainteresowanych.
wielki szacun rewelacyjny bajer z alfy zrobiło się ferrari wielkie dzięki wszystkim polecam
Wstyd. Naprawdę wstyd, że producent tego nie proponuje! Parę zł wydanych i wiesz co się z DPF-em dzieje. Zamontowałem i działa świetnie. Polecam.
Przypomnę że mam jedną sztukę na zbyciu
Nie do końca tak jest. Bo mogli by auto całe tak zrobić. Myślę że osoby które kupują takie auta z salonu nie zastanawiają się czy tam się coś wypala poza tym obsługa auta zrobiła by się bardziej skaplikowana. Reasumując auto ma być łatwe w obsłudze i najlepiej jak by samo jeździło.
A to współczesne auta nie są całe tak robione? Myślałem, że są;) Pół żartem, pół serio.
Akurat ten niezwykle przydatny moduł jest doskonałym przykładem- dlaczego nie mogę wyświetlić kodów błędów w każdym aucie? ECU je ma zapisane. Ale lepiej, żeby pojechać do ASO. Choć oczywiście masz rację, dla 95% użytkowników byłoby to za skomplikowane, bo w dzisiejszych czasach auto to tylko coś do przemieszczania się z punktu A do B i większość ma w nosie jak to się dzieje. A firmy motoryzacyjne to biznes, a nie organizacje charytatywne, i chcą maksymalizować zyski, normalne.
Ale nie o tym ten temat, koniec OT, jeszcze raz gratulacje dla twórców modułu, świetna sprawa.
a w sprzedazy jest jest jeszcze wersja pro?