Mam tak samo. Jak będziesz dzwonił daj znać co oni na to, ewentualnie sam to zrobię jak znajdę gdzie to dzwonić.
Printable View
Tak, dzwoniłem, miła pani powiedziała, że muszę z tym pytaniem udać się do ASO (!)
A miałem tez drugi temat: nie pojawiające się czasem informacje o korkach, w sierpniu przez 3 dni pod rzad mi nie działało.. a teraz średnio raz w tygodniu nie działa (w środku miasta, nie gdzieś w buszu)..
pisałem o tym tu: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...gacja-146.html
na Infolinii pytałem czy ich usługa się zacina, powiedzieli, że nie wiedzą, mam zdiagnozować navi w ASO, a ASO na to, spoko, ale za 400 pln, bo navi nie podlega rozszerzonej gwarancji ....
Tak marka buduje prestiż wśród narodu :-)
Witam,
a ja w podobnym temacie.
Stelvio '21 z USA. Jak przyjechało miało navigację-trójkącik na ekranie oczywiście stał w polu bo mapa nie obejmowała aktualnej okolicy.
Po zmianie kraju na Polska wielerzeczy się pozmieniało i zamiast navigacji jest kompas.
W MES ustawiona jest navigacja jako obecna ale na ekranach nie, tylko kompas.
Jakaś podpowiedź co można / trzeba zmienić aby wróciła navigacja?
Dzięki za pomoc
Witam,
Działa komuś strona maps.mopar.eu z mapami do navi? Ja nie mogę się zalogować już od dobrych dwóch tygodni...
Syf z tymi mapami że to sie w pale nie mieści. Pobierasz, jeśli się da i albo nie działa, albo plik uszkkodzony, 1 aktualizacja na rok która zadziała. Ostatnio pobrałem i w polowie instalacji jeb, nie da się. Zaznaczam że pobierałem ze 3x w róznym czasie bo zawsze coś. No to się wzieli na sposób i 4x już nie pobiorę bo się nie da nawet na stronę wejść.
Dziwne. Pomijając fakt logowania teraz i mało aktualizacji na rok, to z samym pobieraniem i instalacją nigdy nie miałem problemu.
A wyszła już w tym roku aktualizacja map? Mi w grudniu wygasła subskrypcja, więc nawet nie sprawdzę..
Złożyłem reklamację na infolinie o to, że w 2024 były praktycznie 2 aktualizacje zamiast obiecanych w instrukcji 4. A więc oczekuję przedłużeniu subskrypcji. Dodatkowo zareklamowałem też subskrypcję "live traffic" (patrz 6 postów powyżej). Po prawie 2 m-cach odpowiedzieli, że "jeśli mam problem z pobraniem pliku, to mogą mi przesłać link bezpośrednio do tego pliku", a ja no to "przecież w opisie zgłoszenia jest, że na początku grudnia pobrałem, ale to była 2ga a nie 4ta aktualizacja", oni na to "nie możemy panu pomóc". A w temacie "livetraffic" odpowiedzieli: "formy rekompensaty dla klienta są przewidziane gdy czas niedostępności usługi przekroczy 6 miesięcy". Naprawdę zajeprzyjazna klientowi firma ta Alfa pod skrzydłami Stella-coś-tam...
Tak, wiem, mogę wynająć prawnika, ale zostawię tą opcję jak mi padnie MA i się tak samo będą wykręcać z przedłużoną gwarancją ....
@donvito W tym roku jeszcze aktualizacji nie było.
Można się prawdopodobnie zalogować jeśli wybierze się że jest się w UK. Nie wiem czy się uda ale nie wyrzuca wtedy informacji o jakichś pracach serwisowych. Tylko w sumie po co skoro nic tak nowego nie ma...
Najwidoczniej jak się pojawia to nie sprawdzacie na bieżąco. Ostatnio była wtopa bo nie było podziału zachod, wschod, więc już na starcie był zły plik, zdjęli, poprawili, ale u mnie ten poprawiony nie zainstalował sie, bład podczas instalacji. Potem już nie próbowałem.
Szukam mapy do radia 1 gen 1052. Ktoś poratuje linkiem?
Mamy kwiecień, czy pojawiła się już aktualizacja na ten rok ?
Auto mam z 2020 a mapy z 2018.
Gdyby udało m się zainstalować teraźniejszą aktualizację, miałbym ogromny przeskok - o 7 lat
Mogłeś zainstalować wrześniową to byś i tak miał przeskok 6,5 roku...
https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ml#post2374963
Ale auto mam od 2 tyg.
Działa ta strona do pobrania plików?
Bo narzekają ze zarejestrować się nie można
Tego to nie wiem bo mi się subskrypcja skończyła i nie przedłużałem. Ściągałem z Tomtoma. Masz tam linki, znajdź i wyedyduj na 2024.12.
Tez nie mam już suba, ale na inny vin wskoczy?
Przeczytaj tamten wątek gdzieś od 150 strony.
Póki co wskakuje tylko bez subskrypcji nie będziesz miał korków.
Przeczytałem, nadal nie można się zarejestrować na https://maps.mopar.eu/
Czytałem że z ze strony Tom Tom można pobrać. Ale trzeba zmieniać daty, nazwy plików.
Przerasta mnie to .
Odbierz za pół godziny priva bo szkoda czasu na ględzenie.
Nikt tu nic nie poradzi na problemy z rejestracją która i tak nic Ci nie da jeśli nie wykupiłeś subskrypcji.
Dzięki, zerknę.
Generalnie są 2 tematy: subskrypcje "informacji o korkach" (= MyNavigation) oraz subskrypcje aktualizacji map. O ile subskrypcję "korków" można odnowić na str. MyAlfaConnect (sprawdziłem: działa), to z aktualizacją map jest problem...
Właśnie wróciłem z ASO (przegląd): portal WWW dla ASO pozwalająca kupić / przedłużyć subskrypcje nie działa. Podobno jest tak od paru m-cy. Przy mnie próbowali to wyklikać, strona podawała partnumber itd.. ale nie dało się przejść do właściwej transakcji. Podobno jako ASO dostali info, że teraz to klient ma sam mieć możliwość zakupu ze strony Mopar Map Care... Ale wiemy wszyscy, że na tejże stronie piszą: odwiedź swoje ASO ;)
Temat brak działania wybierania głosowego adresu w nawigacji był dla nich nowy. Nie mieli też żadnej informacji o aktualizacji Infotainment... Przy podłączeniu auta do kompa nie wykazało żadnych możliwych aktualizacji..
A więc totalny bezwład Stellantisa :(
Dzięki z info. Jakoś myślałem że subskrypcja mapy i korków to jedno i to samo, wydawało mi się to jakby logiczne.
To dobrze, że mają bezwład a że tomtom działa, może za szybko tego nie popsują :-). No poza tym głosowym (które na szczęście mnie akurat nie interesuje :-) ).
EDIT: Chyba nie rozumiem czegoś jednoznacznie.
Strona https://myalfaconnect.alfaromeo.com/pl/pl/dashboard i tam "My Navigation Renewal" za 580zł+VAT/rok - to daje m.in. działanie korków_online ale nie jest subskrypcją na same mapy? Zgadza się?
"My Navigation Renewal" na https://myalfaconnect.alfaromeo.com/pl/pl/dashboard pozwala na przedłużenie subskrypcji na komplet 5iu usług "na żywo": korki; fotoradary, odbieranie adresu z telefonu, wysyłanie adresu do telefonu, "Mapa zakresu dynamicznego" (To ostatnie jakoś u mnie nigdy nie działało). Nie wymieniają tu aktualizacji map... I rzeczywiście, sprawdziłem: subskrypcja map i subskrypcja "korków" wygasły mi 27.12. Jeszcze przez 3 tyg. działy jeszcze korki, ale nie było już fotoradarów ani wymiany adresu z telefonem.. W połowie marca kupiłem na próbę "My Navigation", na 1 m-c. I korki, radary, wysyłanie adresów wróciło. Natomiast na https://maps.mopar.eu dalej pojawia się komunikat, że koniec subskrypcji..
Jedna uwaga: jak kupowałem były 2 opcje: 1 mc za 58zł i jeden rok za 580 zł (obie ceny już z VAT). Teraz jak zaglądam, bo wygasa mi ten zakupiony miesiąc, mam tylko opcję przedłużenia o miesiąc... Poczekam aż wygaśnie i zobaczę, czy wtedy pojawi się też opcja "rok" ;)
Patrzyłem przed chwilą i jest albo opcja rok/580 albo miesiąc/40 przedłużany co miesiąc automatycznie - piszą, że to promocja -30%, 480/rok. Tylko myślałem, że to są ceny netto.
Po wrzuceniu co się da w koszty działalności to wychodzi jakieś 25zeta za miesiąc, może to i warto.
Dzięki za pomoc!
(dziwne, że Ty widzisz inne opcje płatnicze niż ja)
Dla mnie pokazuje promocję tylko na My Alert i My Alert Lite.. A My Navigation bez promocji.. może dlatego, że mam i sądzą, że przedłużę... (wyłączyłem opcję Automatyczne przedłużenie)... Wygaśnie mi za parę dni, zobaczymy co pokaże wtedy :)