Powiedz pracodawcy że zachorowałeś na Virus Alfa, lekarzowi to samo i niech Ci na recepcie przepisze wypad do Mediolanu jako lekarstwo :D:D
Printable View
Chętnie bym jechał na to 100-lecie/obchody, mam wolne 550 euro, rodzice by jeszcze parę groszy dorzucili tylko problem w tym że... nie mam samochodu ani prawa jazdy... :(
A samolotem to nie bardzo mi się chce tam lecieć.
Kiedy dokładnie są te obchody?
Może byłoby u kogoś wolne miejsce w Alfie dla mnie? Oczywiście do paliwa itd. się dorzucę ile trzeba...
Gdzie zamierzacie spać? W schronisku? Ile trzeba na taki wyjazd liczyć? 600euro wystarczy?
POZDRO
Można się już zapisywać oraz płacić (niestety tylko kartą kredytową). Więcej informacji tutaj: Zapisy na 100-lecie Alfa Romeo w Mediolanie – OTWARTE! | Alfa Romeo News
I co ja biedny zdecydowany mam teraz zrobić?
Skoro nie mam karty kredytowej:(
Jest opcja zgłoszenia przez klub - czy u nas jest ktoś, kto zbierze kasę i zapłaci? Zresztą warto sprawdzić, czy jak mamy debetową, to nie możemy nią płacić w internecie - np. w mbanku można wszystkimi kartami płacić w internecie (też Visą Electron i Mastercard Debit) - wystarczy ustawić sobie odpowiednio limit przez internet.
Ewentualnie moglibyśmy się tak umówić, że ty byś mi przelał kasę, a ja mógłbym Ci zapłacić (ewentualnie potem przesłał bym Ci potwierdzenie transakcji i wyrównalibyśmy - ja, albo Ty różnice kursowe - zawsze nie do końca znana jest ostateczna kwota w PLN).
A ja się dość mocno nakręciłem na wyjazd i żonę też nakręciłem, więc jak uda się załatwić opiekę nad psem i zgrać urlop to planujemy wyjazd na obchody połaczony z szerszym round-tripem po Europie (Berlin, Stuttgart, Zurych, Berno, Genewa, Lazurowe Wybrzeże, a w drodze powrotnej Torino, Milano, może Sant' Agata :D). No ale zobaczymy, czy się wszystko ułoży po naszej myśli :) Jeśli tak to zapowiadają się najlepsze wakacje w historii :D
a ty Tuti, będziesz posuwał cytryną z Dziwnówka:)?
Nie jadę nawet jak kupię Alfę, bo niektórzy już się czają, żeby mnie mielonym obrzucić :D A ja mnie uczono, że jedzeniem rzucać się nie wolno :P
A na poważnie to jeszcze nie wiem, czy będzie już Alfa i czy nią pojadę i czy w ogóle pojadę :)
Witam. słyszałem że 100 lecie alfy i obchody w mediolanie będą w czerwcu. pytanie kto jedzie :) napewno ja i znajomy na 2 samochody, chodzi oto czy robimy jakąś większą grupe :) bede czekał na informacje :) pozdrawiam
Przeczytaj cały wątek (szczególnie kilka ostatnich postów) ;)
Ja mam nadzieję, że uda mi się wybrać, ale jechał bym 2 tygodnie wcześniej (szersza trasa urlopowo-krajoznawcza:P) Ale dobrze jest zrobić listę zdecydowanych na pewno osób, to moglibyśmy się wymienić numerami tel. na PW i na miejscu umówić (plus może na powrót), chociaż może organizatorzy będą mieli swoje koncepcje ustawiania szyku "pochodu" Belli - np. modelami/klubami itp. :)
Spike i Mała wyruszaja z pomorza 24.06,bilet wykupiony ;) http://www.alfanews.pl/2010/03/15/za...lanie-otwarte/
Po małym zastanowieniu startujemy 23.06 :)
Mam nadzieję, że spotkamy na miejscu jeszcze jakiś ziomali. Z góry dzięki za namiary na sprawdzone tanie noclegi ;)
Do zobaczenia!!
Kto mnie ze sobą zabierze?:D Ale Wam zazdroszczę tego wyjazdu, u mnie niestety nie zanosi się na wyjazd:cray:
piszcie tu konkrety kto i skąd o której startuje to się zrobi jakiś oficjalny temat z zapowiedzią wyjazdu.
lece 23 lub 24 z lodzi lub ze znajomymi z w-wy i poznania
Ja jadę na 99% bo na 99% mój kierownik pojedzie ;) ale myślę ze wszystko pójdzie po naszej myśli i pojedziemy XD :D
23/ 24 z Wrocławia wyjazd ;]
Bilety wykupione, start z Wawy 23 lub 24 czerwca :)
A do kiedy jest termin zakupu biletów?
zaopatrzony w bilet... start z Warszawy 18/19 :)
z planem aby objechac kawalek polnocnych Wloch...
co do terminu zakupu nawet na w dniu imprezy bedzie mozna kupic, tylko przed impreza sa chyba o 20Euro tansze niz na miejscu...
ja jezeli jutro kupie 155 to tez lece z lodzi, najpewniej do kogos sie podepne :)
do mnie;)
na przykład :D amigas a ty bedziesz jechał 75?:D
bilety kupione lecę Miciakiem z Wodzisławia Ślaskiego
no pewnie ze 75:) a moze i w 2 alfy zabiore tez 33 moja ;)
My też lecimy, w trójkę (z pieskiem oczywiście) :D Ale strtujemy już 12 czerwca, okrężną drogą przez Niemcy, Szwajcarię i Francję :D
Swoją droga to może Ci co jadą wpiszą w tym wątku namiary na hotel, jeżeli taką opcję noclegu wybiorą, to można by się "skumulować" :)
http://www.booking.com/index.html?si...478373365c8306
Pod tym linkiem mozna cos poszukac i radze szybko,bo hotel w którym rezerwowalem z żona nie ma juz wolnych miejsc.
Dosc uczciwie postawione warunki przez hotel,podczas rezerwacji nalezalo zarejestrowac karte VISA i nic nie pobrali,na dwa dni przed mozna odwolac rezerwacje,a jezeli tego nie zrobimy,automatycznie sciagaja 30euro.Szukajac zwracac uwage czy hotel ma parking,nie jeden pobiera kase za parkowanie ,czasem nawet 20euro za dobe.
Do dziela :)
Witam!
A kto wyrusza z okolic Łodzi 25 czerwca?
Ekipa ForzaItalia.pl startuje 23go z Warszawy, plan wyjazdu mamy na forum jakby ktoś chciał dołączyć, pewnie będziemy się łapać na trasie czy też na miejscu.
Relacja z wyjazdu będzie prowadzona na bieżąco :)
24 za dodatkową kaskę,mozliwość przejechania się trasą Monza(130euro) ,nie wszystkie modele AR,tylko wybrane: http://www.riar.it/il_riar/pdf/en/lista_chiusa_2009.pdf
mam dwa miejsca w samochodzie na wyjazd do Mediolanu jesli ktoś chce sie zabrać piszcie na prywat
czy może ktoś z osób zarejstrowanych napisać do mnie na gg?? nie możemy się zarejestrować :( wysla nam hasło na maila ktorego potem alfisti.com nie przyjmuje...
POST nieaktualny :)
wielkie podziękowania dla Jagiela :D:D niniejszym zobowiązuję się do rewanżu - myślę że w Italii :D duuuża pizza czy coś tam :D:D
Ponawiam apel: czy dotychczasowi uczestnicy kwaterują się w jednym hotelu? (ja jeszcze nie zarezerwowałem, ale musze to zrobić do soboty).
Druga sprawa: coś nie mogę się przekonać do tych 130 Euro za flagę i przejazd niedzielny to trochę mało (nie liczę lunchu, bo żeby na niego zdążyć będę musiał pędzić od wczesnego ranka z Nicei), a tak to sobie obejrzę paradę jako "general public" i gdzieś się tam wbiję na któryś ze spotów :P Czy ktoś ma argumenty, poza tym, żę skoro już tam jadę (specjalnie cały urlop pod to zaplanowany, chociaż zmiana programu - dodanie muzeum w środku tygodnia - ojawiło się za późno, już miałem rezerwację koło Nicei na cały tydzień :( )
Kto mnie przekona, to zdradzę mu na PW, gdzie stoi czarna GTV (Alfetta) do potencjalnego odratowania;) (stoi na 4 kapciach, nie na kołkach, więc mniemam, że właściciel nie ma dla niej serca) :(
Nie ma kogoś chętnego, kto by nas podrzucił z Mediolanu do muzeum w piątek? Lecimy w 5 osób, a tam żaden transport nie funkcjonuje... :(
radosuaf: gdzie w Mediolanie będziecie ?
dakoolk: hotel w którym jesteśmy w kilka osób już jest zajęty, jesteśmy w zachodniej częsci w okolicach stacji tramwajowej Negrelli
qbas, wynajmujemy mieszkanie przy Viale Gran Sasso
radosuaf: Miejsca powinny się znaleźć, kilka samochodów będzie ale to będę w stanie potwierdzić dopiero za kilka dni pewnie, tylko musielibyście się doturlać w naszą stronę byśmy nie gnali przez centrum Milano
Podeślij mi na PW jakiś telefon do siebie, będziemy się kontaktować.
W ramach sieci miejskiego transportu nie ma żadnego problemu :).