to teraz nie jedno V6 zostanie pogonione:)
Printable View
to teraz nie jedno V6 zostanie pogonione:)
hah no i jest :) ale boost'a jeszcze troche gubi jak zmieniasz bieg - mysle ze by dalo rade poprawic :)
Majster ,na poważnie czy twoim zdaniem moje JTD brzmi jak zwykły diezel po wkręceniu na obroty???? Jutro będize nagrywanie wieczorem filmiku 0-200 tym razem dobrą jakością.Może wtedy zobaczycie to nieszczęsne podświetlenie,które na pewno nie jest jakieś krwisto czerwone.
Panie bocian ,proszę o riposty.
Coś mi nie pasuje, na tym filmiku wbijasz 3ke przy ok 70 km\h w pierwszym, który podałeś przy ok 100km\h.
A tak poza tym nie objechał byś mojego 2.4 :)
Nie napisałem, że sobie zmyśliłeś czy coś, tylko poddałem pod wątpliwość pewne rzeczy, które pisałeś. Nie twierdziłem, że zmyśliłeś wszystko o aucie, ale czytając o tym, że pisałeś z tego same IP co kolega bajkopisarz, daje trochę do myślenia? Prawda? Szacunek za to, że pokazałeś takie filmiki i nawet pokazałeś twarz, ale ja myślę, że tu wszyscy mieli zastrzeżenia co do jednego: tego filmiku z zielonym podświetleniem, nikt tu nie chciał Cię obrażać, ja sam wcześniej czytałem Twoje tematy, bo sam planowałem mody u Rogala. Jakbyś się go zapytał to rok temu był u niego gościu, co już miał przygotowany IC i wydech w El-tecu i rozmawialiśmy o przerobieniu turbiny i programie, ale tego samego dnia rozbiłem auto...no i nic z tego nie wyszło. Chociaż co się odwlecze to nie uciecze, teraz będę miał jeszcze mocniejszą AR przygotowaną przez Cinka i mogę go jak najbardziej polecić, zostaje mi teraz tylko program.
Ogólnie wszyscy tu mieliśmy zastrzeżenia do pierwszego filmiku no i chyba możesz sam teraz przyznać, że nie bezpodstawnie(bo ten filmik to nie jest Twoje 1,9jtd 16v).
Pozdro
Ja powiem może tak: na ostatnim filmiku słychac prawie tak jak u mnie w jtd, przy mocniejszym dodaniu gazu - to taki charakterystyczny dziwek dla jtd. I niech mi jeszcze ktos napisze że jtd chodzi jak traktor, to albo ktos ma kompleksy, albo nie słyszy.
wiadomo twoje troszke inaczej mruczy, nie wiem co tam zmieniałem, ale mocniej go słychac:) za to jak chodzi na luzie to normalny jtd:)
Moje inaczej chodzi bo jest wypiaskowany kolektor wydechowy,i do tego brak obu katalizatorów.
Matt21-wybacz stary ale niet.
kecaj77-Polecam MR MOTORS.Z Witkei mmam barodz dobry kontakt,i pewnie kiedyś spytam otwoją alfę.Jutro nagram jeszcze raz 0-200 wieczorem,wtedy na dobrej jakości sami zobaczycie to nieszczęsne podświetlenie.
Tylko jedno jest dziwne, od 0-100 na tych filmikach wyżej masz ok. 9-10s, a na tamtym jest około 7s(rozumiem, że było mokro). Ja nadal uważam, że tamten filmik to fake. Na tym starym filmiku nie widać zmiany na drugi bieg przy około 30kph. Aha i nie ma bata żeby zegary tak po prostu z białych podświetlonych na czerwono zrobiły się czarne podświetlane na zielono na nagraniu z komórki.
Dziś zrobić dobry czas do 100 naprawde nie było szans.Moje sprzęgło ,również mówi dość,ale cos jeszcze się nagra.Acha było nas 2,a kolega waży dobre 100kg.
Bo tamten filmik to jest fejk, ale kolega myślał, że jak wsadzi 8 innych to przestanie być fejkiem albo coś. Generalnie chłopak próbuje nam udowodnić coś, czego nikt mu nie zarzuca rozmijając się z tematem, z którego wynika że się zbłaźnił i wyzywanie innych & wsadzanie 86 filmików tego nie zmieni, szczególnie że na żadnym nie lecisz 90 na dwójce.
http://www.youtube.com/watch?v=HDiQbbvJwFU
Przy bursztynowym podświetleniu wskazówka jest w tym kolorze co cyferblat, jakby jakieś UFO zmieniło czerwony na ufoludkowy zielony, to razem ze wskazówką.
Di end.
Zwróciłes uwage ze opony puszczają na 2ce przy mokrym asfalcie, dziwne bo u mnie bez kłopotów robię to rozpedzając się na 3 biegu od niskich obrotów, przy ok 2 tys koła zrywaja przyczepność. Na suchym asfalcie przy oponach 225 dwója jest jak przygazówka na luzie, coś te twoje 1.9 słabiutke jak na takie kille. Nie wychwalam się jak kolega w temacie o killowaniu byle rowerzysty ale co mi najbardziej utkwiło to pozostawienie z 50m za sobą BMW 325 e36 i to z 4 osobami w srodku (alfie) na zimowych 205. Start był ugadany z miejsca od 0 do 200.
No to pogratulować,może kolega cichy( kolega który kamerował) się wypowie jaka dziś była wspaniała takcja.Ogólnie napisze jak zawsze: kreska prawdę ci powie, i liczę,że kiedyś będziemy mogli sobie się porównać.
Twoje 2,4 190km 400Nm w alfie 166
Moje 1,9 16v 181km 392Nm w alfie 156
Porównaj sobie masy i proszę bez napinki.Daże szacunkiem alfistów,nawet tych co rzucają błotem.
A ja daże szacunkiem fszystkih, ktuży łykneli trochó ortografji
Matt -wybacz nie miałem na myśli ,że ty rzucasz błotem.Szanuję ludzi ,którzy mają mocne auta,z chęcią bym spróbował się z tobą.
Zrobiłem szczegółowe porównanie tych filmików(przesłany przez RybakMJ z zielonymi zegarami i 2.5 V6 z youtube).
Wyszło, że czas do 100 jest dokładnie taki sam, a mianowicie 6,9s, biegi są zmieniane przy dokładnie tych samych prędkościach, zbieg okoliczności?
Zresztą sami oceńcie:
http://www.youtube.com/watch?v=zRw-BMOU254
..heh...moje 1650kg Mondeo kombi 2.0tdci robi lepszą setkę :P ok. 8sek....160 ok. 18sek....(chips by me)
http://www.youtube.com/watch?v=Tn2V8Bg3jFo
Rybak.. filmiki dałeś i wszystko fajnie, jesteś Ty, jest Alfa.. przyspiesza - jakoś tam..
Niemniej każdy Ci pisze, a Ty to celowo omijasz, że nie chodzi o to żebyś udowodnił że istniejesz, i że masz samochód..
Chodzi o to że:
1. na Twoim filmiku którym jedziesz V6 jest podświetlenie ZIELONE, a wskazówka CZERWONA - jeśli faktycznie masz aparat który zmienia barwy to wskazówka też powinna mieć całkiem "losowy" kolor ale na pewno nie taki sam jak w rzeczywistości..
2. dźwięk na filmiku z V6 jest typowo "domowy". Przyciszone głośniki z rykiem V6 + szmery, ruchy itp. przed kompem..
Pomijam kwestię zmiany biegów, dźwięku silnika itp.. niemniej 2 w/w opcji nie masz jak podważyć ani udowodnić że nie mam racji :).
Hahaha... Przecież to ledwo co jedzie. Nawet moje marne 2.5 w czołgu by to objechało. Żenada. :rolleyes:
to sie pograzyłes, na 1 filmiku strzała a tutajzółw, moj seryjny ts by cie bez problemu machnął, z 3 lepiej staruje,i własnie co do zmiany biegów, 40 na 1 i obroty sie konczą, a niby ponad 90 na dwójce dobre sobie, sciemniacz!!!! popraw sobie ten silnik bo chyba juz go dojechałes
Fakt jedzie baaardzo słabo, mimo braku trakcji silnik powinien rwać się ostrzej do roboty. Z boksującymi kołami do 120 włącznie.....
z ciekawosci bede musial zrobic test moim jtd jak sie zbiera do 100:)
Co niektórzy to sie chyba za bardzo nakrecają, podniecaja, itp:) hihihi
wiecie co... dajmy sobie juz spokoj z tym tematem bo nie warto. kazdy ma swoja opinie i niech tak zostanie.
fakt sporo z tego nie trzyma sie kupy ale nie roztrząsajmy juz tego.
hmmm po tych ostatnich filmikach przekonalem sie tylko do jednego: moja 156 1.9 8v 110PS jezdzi niezle ( jest niewiele wolniejsza ) w porownaniu z 16v i do tego z ta moca.
ale nie wazne.
mimo wszystko jak spotkam Rybakamj gdzies w polsce to i tak mu pomacham czy tez mrugne swiatlami bo jest jednym z nas bo jezdzi alfa.
pozdrawiam :)
amen.
Może faktycznie zbytnio oczekiwałem czytania między wierszami. Rozbawiło mnie to, że kolega szanuje Alfistów, równocześnie wciskając im kit i robiąc z siebie megalepszego udając że ma lepsze JTD niż wszyscy inni (bo jak to inaczej wytłumaczyć?). Nie widzę tu szacunku do kogokolwiek z tego forum.
rybak - pisałeś do mnie , że czekasz
ale kurczę na co ?
chyba nie na tego szampana i kwiaty i jeszcze przeprosiny http://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/04/184.jpg
bo ja nadal mam wrażenie , że wstawiając nie swój filmik a określając go mianem swojego po prostu mnie okłamałeś i chciałeś ze mnie zrobić głupka
bo głównie o to mi chodziło z tym pajacowaniem
a resztę "zbiegów okoliczności" ( IP , killsy itd itp ) pozostawiam do oceny osobistej każdego kogo to w ogóle jeszcze obchodzi - bo mnie już nie ( wstawiając swoje nowe filmiki tylko utwierdziłeś mnie w moim poprzednim przekonaniu )
"...Nigdy do niczego sie nie przyznawaj, złapią cie pijanego w samochodzie to mów że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni mów że to pożyczone spodnie, a jak cie złapią na kradzieży za rękę mów ze to nie twoja ręka. Nigdy sie nie przyznawaj..."
z mojej strony koniec http://www.forum.alfaholicy.org/imag...009/03/141.jpg
Dajmy już temu spokój.
Mimo to respekt za odwagę pokazania twarzy, co nie zmienia faktu ze jestem prawie pewny ze to pierwsze video co pokazałeś nie był twój i było to V6.
Pozdrawiam
Amen ;)
Mimo,iż od dawna nie odzywam się na forum i tylko piszę na priv z pewnymi osobami m.in. z kolegą starscream,to nadal jestem zaskoczony,że loża szyderców i to "alfistów" dalej cieszy się tak wielką popularnością.
Szkoda...
rybakmj-wybacz chłopaku za to nieporozumienie.
wileki powrót alfonso:) pokaż sewgo pancerkillera:)
Fajny masz akcent Rybakmj - jak bym "Samych swoich" oglądał :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Nieobecny od pół roku nagle usłyszał na ośce że rybakmj wsadził fejkowy film - ROTFLOMGHAHALOL
Bardzo często jestem na tym forum,choć bez logowania chłopcze.
Chciałem tylko oczyścić usera rybamj z zarzutu mojej osoby.
Tyle odemnie.
z ciekawosci obejrzałem sobie filmiki rybaka jeszcze raz i powiem tak. Moja dzis dostała po garach i od 0 do 100 idzie lepiej, twoja jakos przy 60 dostaje zadyszki. Ciekawe dlaczego? U mnie idzie równo do 100. To tak z ciekawosci:)
Powiem szczerze (chociaż nie chciałem się tutaj wypowiadać) że również dzisiaj przegoniłem tak porządnie bellę i zaskoczyło mnie że nawet bardzo szybko przyspiesza no i przy płynnej zmianie biegów nie widać takiego zwolnienia jak na filmiku przy 60km/h.
Być może kwestia wprawy i "poznania" umiejętności autka.
Jednak nigdy na 2 biegu nie osiągam tak zawrotnych prędkości jak na tym filmie który "wywołał furorę". Bieg trzeci pozwala osiągnąć mi przy 4tyś obrotów prędkość około 100-max120km/h.
Takie małe porównanie tego co potrafi 1,9 jtd przy chipie.
Pozdrawiam