A to jakis zlot ma sie odbyc O.o
Printable View
A to jakis zlot ma sie odbyc O.o
tu macie fajna stronke , nie wiem czy znacie ...
http://www.pistonheads.com/
Siemka
A moja Bella po pierwszy zabiegu - polerka zmatowialej od srodka lampy przedniej.
Przyznam sie wam ze to latwiejsze niz myslałem.
Demontaż, rozklejenie, czyszczenie, polerka, sklejenie, montaz = calość ok 2,5h
POZDROWIONKA
wykonalne jest owszem ,cala lampa jest umocowana w trzech miejscsch, dwa latwo dostepne, a niestety trzecie mocowanie ..... ehhh sciagac błotniki trzeba
A od czego wam tak matowieja , ja u siebei nei zauwazylem nic takiego no moze poza rysami od kamykow z drogi ale to na zewnatrz ;)
Alfa jak to Alfa , tutaj wszystko jest zlozone trudniej =] i za to je kochamy...
Rany, ale pieknie w ten weekend na wyspie!!;);)
czy wszyscy pomyli swe belle???
az sie szuka wymowki na jakis wypadzik furka!!:rolleyes:
pozdro!
No baaa. Wymyta, wysprzątana :D
A ja dzisiaj rano pogonilem 220 po N4 :D szkoda ze tylko w niedziele o 7 rano nei ma ruchu i Gardy :( Teraz bede musial znowu tydzien czekac ;)
coś mi sie wydaje że spot/zlot coraz bliżej
najpóźniej to chyba majowy bank holiday
Panowie gosciu chce kupic odemnei auto on jest z lodynu chce mi przelac kase za pomoca konta palpay czy cos takiego i transport by sobie on załatwił jak to wygląda ciezko sie znim dogadac bo ja nieznam angielskiego moze mi ktos pomorze ? jak podpsiac umowe itp.
Znasz tego goscia czy z ogloszenia sie odezwal . Jesli nie znasz go osobiscie to na 100% walek . Ostanio bardzo popularne sa te przekrety z Paypal i WesternUnion. Strzez sie !
Aha i podziel sie jaka historyjke Ci ozenil ( za auto chce zaplacic przed obejrzeniem zapewne ;) )
mowisz? auta wogule nie bedzie widział tylko przelewa kase na konto i transport sobie zapewni sam
I ty uwierzyles ze koles z angli chce kupic auto z kiera po przeciwnej stronie , bez ogladanai auta i bedzie je sciagal do UK . Czlowieku no w takie bajki wierzyc to juz nei wypada ;) Na koniec powiem ci jeszcze tyle ze taka alfe w uk kupisz grubo taniej niz w Polsce :)
100000% walek. Mi tutaj takie cos proponowali. Dla zabawy z gosciem ciagnalem wymiane maili az do momentu kiedy mu napisalem, ze do transakcji Paypal nie musze mu podawac szczegolow o ktore on prosi :)
Oczywiscie pisal mi ze jest zajety gdzie pracuje i takie tam, ale po jakims czasie zorientowal sie ze nie dam sie zrobic na walek i juz wiecej sie nie odezwal.
Oj cos chyba przesadzacie z ta predkoscia , tyle razy smigalem na moto gruubo ponad ograniczenia i dostawalem tylko pouczenia , mysle ze to zalezy od tego jak porozmawiasz z glina. Irole zwlaszcza mlodzi lubia fikac do Gardy wyzywac ich itp , ja zawsze kulturalnie dobrym angielskim przepraszalem i obiecywalem poprawe , do tego niewinna mina i jakas bajeczka ;) Przez 3 lata zatrzymywali mnie prawie raz w miesiacu i nigdy jeszcze nie dostalem mandatu :)
Mysle ze Garda jest duzo bardziej wyrozumiala od Polskiej Policji. Widac ze chca ludzi uswiadamiac a nie karac
od osmiu latek juz naciagam prawo za fajera w irl i tez za kazdym razem obiecywalem poprawe z mina kota w butach:P!
jedno spotkanie z trafic i bahh- 4 punkty! :mad::mad:
a jak jest z punktami na polskie prawko?
a tak w ogóle to straszycie; jade teraz dwa razy kerry-dublin i zaczynam sie bać
zazwyczaj śmigałem po N7 M7 po 150 śr. a po waszych postach będę odruchowo patrzył na lewy zegar zamiast na prawy :/
ja mialem polskie prawko i po ktorejs juz kontroli pam garda powiedzial ze prosi mnie o wyrobienie prawka irl poniewaz moj pps istnieje i irlandi juz cztery lata wiec jako rezydentpowinienem wymienic prawko dokument zatrzymal ja wyrobilem irl zaplacilem 25 euro i od dwoch lat smigan na kartce irlandzkiej... ale ze mam pecha to moze to tylko moj odosobniony przypadek, Dodan jeszcze ze od tamtej pory nikt juz nie sprawdzal mojego rawka
Na N7 M7 chyba az tak nie musisz sie bac, z 4 letniego doswiadczenia wiem tylko ze czasami od Dublina do Naas czasami stoją a poza tym to zawsze jakeies 140-150 pomykam ta trasa i jeszcze nic mi sie nie przytrafilo.
A przy okazji w zależnosci w który rejon Kerry smigasz to czasami szybciej i przyjemniej jest odbic na Cork za Portaloise i przed Cork zjechac z autostrady. ja jadąc w ten sposob na Ring of Kerry zaoszdzedzilem godzinę i troche kilometrow :)
no nie wim czy te odpowiedzi są "pocieszające"....
trase na Dublin Airport mam opanowaną. :/ dzięki za rady -do limerick powoli i od naas zwalniaaaammmmy
a problem prędkości pojawił się od kiedy pojawiły sie mobilne fotoradary
No najgorsze jest to ze np umnie wogole nei czuc predkosci :/ lece 100 a wydaje sie jak bym jechal z 60. Zwlaszcza jest to widoczne na autostradach np przy 150 cisza jak makiem zasial do tego zawiecha ktora w alfach jest poprostu genialna trzyma jak przyklejona nic nie tracac na komforcie :) te auta sa poprostu stworzone do zapitalania ;) dobrze ze kupilem nowa navi to mnie teraz informuje o przekroczeniu predkosci ;)
To chyba zależy od sytuacji... Jakieś 3 lata temu złapała mnie ładna pani z trafiic corps. 137 przy ograniczeniu do 100. Pouśmiechałem się trochę, pobajerowałem i skończyło się upomnieniem. Jedyne, co musiałem zrobić, to donieść na najbliższą komendę oryginał ubezpieczenia (że na pewno auto ubezpieczone na mnie). Gardai też czlowiek :D (zwłaszcza Gardai płci pięknej :))
No z tymi rondami to na poczatku bylem w szoku ale to tez moze dzieki oponkom deszczowym ktore nabylem odrazu w dniu zakupu alfy. Ile bym nie grzal po rondzie to jeszcze nie udalo mi sie uslyszec pisku opon a auto sie wogole nei przechyla tylko sila odsrodkowa wciska mnie w bok fotela ;) Przed zima planuje zalozyc bilsteiny b6 i sprezyny Eibach 30mm wdol , az strach pomyslec co sie wtedy bedzie dzialo :D
tak jak mowisz cool_kid- zalezy od sytuacji!
ostatnio zapitalalem przez miasteczko lorra, moze nie szybko ale strasznie blisko innych furek. wieczor. zmeczony, czlowiek chce do domu.
a tu blue light za mna! jak mnie zatrzymali to jeszcze powiedzieli na dziendobry ze jada za mna od dluzszego czasu, na to odrazu nogi mi sie ugiely i myslalem ze juz caluje prawko na dowidzenia bo w punktach to jestem kolekcjoner:cool:!!
a tu skonczylo sie na pogawedce o nadgodzinach i recesji!:o
witam wszystkich alfistow widze ze maly polski klub sie tworzy w irlandii moze jakis zlocik tez jestem fanatykiem ty pieknosci czy ktos mial moze wgrywanego nowszego softa do ECU bo niejestem pewny czy alfa w ogole zmienia wersje softa .Osobiscie pracuje w vw i robie update Ecu co dziennie w tym badziewiu pozdro
---------- Post added at 20:01 ---------- Previous post was at 19:58 ----------
witam i pozdrawiam 156ti arklow co.wicklow
siemka chrir3 :)!!
milo powitac nowego zrzeszonego!!
dajcie znac jak jakis zlocik bedzie pozdro
A ja dzisiaj wymienilem filtr kabinowy , cholera 40e za kawalek materialu zwinietego w harmonijke to gruba przesada aczkowliek w ASO jest jeszcze lepiej tam krzycza sobie 80e :/
http://allegro.pl/filtr-kabinowy-weg...493108282.html
dlatego ja nic nie kupuje tutaj tylko wszystko ciagne z polandu!!
uabierac trzy lub cztery zeczy i w pake-30 euro z drziwi do drzwi:rolleyes::rolleyes:!!
A ja dzisiaj zrobiłem zawieszonko (wachacze, łączniki firmy Moog a końcówki firmy Sidem) i dopiero teraz jestem pod wrażeniem jak tam mała bestyjka trzyma się drogi.
Czekam tylko na wariator z polanowa=wymiana rozrządu, potem NCT i Bella bedzie w 100% sprawna :):):)
POZDROWIONKA