Widziałeś że śmiesznie wygląda taka opona czy Ci się wydaję?
Potrafisz zagrawarantować, że będzie obcierać czy też Ci się wydaje?
Na szczeście nie przechodziłem przez etap obniżania auta, z czego bardzo się ciesze, bo jak patrze na te cudaki, co czasami da się zoobserwować, to jedyne co mi przychodzi do głowy to gimbaza, bez urazy, ale tylko to, jak ktoś chce jeżdzić sportowym autem z niskim zawieszeniem, to należałoby zacząć od takiego auta a nie sprężyn, Quatroporte mogło by się nadać, żeby pozostać przy włoskich smakach i 4 drzwiach :)
Mam założone sprężyny wzmacniane i tył stoi wysoko, więc o nadkole z tyłu się nie boję.
Poniżej zdjęcie 245/50/18, oryginał do E65, nie wydaję mi się żeby tutał był jakis balon:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/01/312.jpg
dodatkowo 225/50/18 będą odrobinę niższe, chyba to kwestia tego, że każdy rozumie "balon" inaczej.
Mityczny "naciąg", niektorzy nie maja z tym żadnego problemu, po co im wmawiać, że mają. Obecnie mam 225/40/18 i nie widzę żadnego naciągu.
Prędkościomierz: po założeniu 225/50/17 zamiast 225/45/17, nic się nie zmieniło, jak EDIT:zaniżał=>zawyżał o 5km tak tak samo zawyża, ostatecznie chyba nie było by problemem zwalnianie o dodatkowe 3 lub 5km bardziej na ograniczeniach.
--
Pozdr.
Hubert