to prawda ale to tak jakby u nas jeżdziły 15 lat na to samo wyjdzie!!!
aaaaa ktoś chciał zobaczyc jak wygląda naped w q4!!!!
Printable View
to prawda ale to tak jakby u nas jeżdziły 15 lat na to samo wyjdzie!!!
aaaaa ktoś chciał zobaczyc jak wygląda naped w q4!!!!
Autko jest w Hiszpanii, kawal drogi, ale jest.
aha!!!
dzieki
Rafał dzięki za info o napedzie bardzo mnie zaciekawił :wink: a jak tam Twoj projekt składa sie pomału odnalazłeś jakieś dokładne info do silnika z Lanci ?
hehe
lakieruja bude ale odplanie mam za soba na laptopie naraziezapalam i ustawiam ale
wyskakuje bład czujnika i nie wiem o jaki czujnik chodzi
na oko wszystko jest ,mam dokumentacje niby kompletna ale jak sie okazało to tych silników było 6 rodzajów -niezle nie na 1200 szt lancii 8.32 6 rodzjów silnika z ferrarki-tzn - małe zmiany ale sa
ale niema pospiechu- kłopoty z "wolną" kasą hehe a i tak elektryke prawie od podstaw trza zrobic i zgrac z elektryka alfy hehe
powoli ale do przodu
A czy ten motor był w jakimś modelu FERRARI? Czy byłato konstrukcja tylko do Lanci??
podobno tak ale w zmieninym dolocie, ale w którym konkretnie to nie wiem- jeszcze he he!
nie wiem na pewno ale ten silnik chyba jest z F328.
gdybys znalazł jakies dane to poprosze !!!Cytat:
Napisał drugimarcin
Browarek za kazde info hehe- na sylwku lub zlocie wypijemy
Może ktoś ma jakieś dane "schematy " na temat tego modelu?Cytat:
Napisał drugimarcin
dalej gryzą mi sie kompy alfy i lanci!!! i wyskakuje błędy czujników spalania stukowego i cisnienia oleju- a wszystko jest wpożo!
Ja nie rozumiem tylko jak udało ci się odpalić 8-cylindrowy silnik na komputerze z v6 :?:
komputer jest z lanci themy 8.32 razem z silnikiem ale podłączony do instalacji alfy164Q4
Jutro w pracy zajrze do tej Themy co u mnie stoi moze jest ksiazka z instr. obslugi, jak beda jakies dane, ktore bylyby Ci pomocne to sie odezwe.
a ta thema to ferrarka?Cytat:
Napisał drugimarcin
Tak to V8 32V, jak pisalem wczesniej stoi zdezelowana, jakie dane bylyby Ci potrzebne, moze uda mi sie do tego dokopac.
biore całe auto i interesuja mnie schematy el. podłączenia silnika i wogóle elektryka w tym autku - jesli mozesz dowiedz sie za ile to autko byłoby do wziecia - jestem powaznie zainteresowany!
a co to za kolejna zmiana planow rafale? :)
jednak alfoferrarka czy lancie chcesz odbudowywac?
No co ty pewnie drugi silnik do Spiderka :wink:
A tak na powage to przy takiej ostrej szpncie jak ta całe auto byłoby pomocne jako wzór i dawca części
projekt alfa ferrari nigdy nie umrze tylko wczesniej czy pózniej sie zrealizuje
. na razie kumpel bedzie konczył to co ja zacząłem i napewno przesiedze u niego jeszcze nie jedna noc ale juz nie popełnie błedów jakie teraz popełniłem hehe nauka na przyszłosc-!
a ferrarke - jesli bedzie w dobrej - czytaj niskiej cenie to jestem za i moze z czasem zrobie sobie autko takie jak mi sie podoba od dachu po ostatnia śróbke. i to bedzie mozna nazwac wtedy MOJE auto !
oj rozmarzyłem sie cosik!
to ona stoi w Hiszpanii czy Kielcach ?Cytat:
Tak to V8 32V, jak pisalem wczesniej stoi zdezelowana
Przeszukalem Lancie i nie ma w niej instrukcji, ale moge sie do jakiegos manuala dostac.
Rafał jak długa bawisz się już ze swoim projektem?
Pomysł urodził sie chyba w 2004 r. jak zobaczyłem silnik u kumpla w Brzeszczach!
oj piekniutko wygladał, ale z tego co wiem to Tomcio nie kwapi sie ze złożeniem go!
a ja przywiozłem w 2006 w marcu chyba ,164 Q4 z padnietym silnikiem ale w przepeknej budzie i tak sie zaczęło- szukałem silnika ale niebyło- dopiero w Oswiecimiu znajomy znajomego co ma komis przywiózł cos takiego i ja to wziołem- ale wpizdu - czytaj dużo pracy mnie kosztowało aby to cacko wogóle zapaliło!
potem przywiezli mi przód lanci themy 8.32- z kompem i elektryka oraz skrzynia biegów- nio to ruszyłem z miejsca- ale jak połaczyc silnik z skrzynia Q4 to było po prostu niedozrobienia i w Gliwicach jest gosciu co mi dorobił łącznik- na podstawie elementów z obu skrzyń - i zagrało - co prawda po 3 próbie i 3 uszczelniaczach walka skrzyni ale grało tylko problem jest z kompami!
wyskakuje blad spalania stukowego , cisnienia oleju i czujnika położenia wałka rozrządu. kombinujemy - bo teraz to ferrarka jest juz kumpla aby dopasowac komputer emulacyjny- ale to jeszcze potrwa !
ale na pewno bede sam jeszzce raz cos takiego robił - zobacze jak wyjdzie ten projekt - i nie popełnie paru bledów jakie zawaliłem podczas tego składania- ogólnie to ciezko jest spasowac taki silnik niby do tej samej płyty podłogowej.
teraz robi sie cała tapicerka na białą skóre i oj bedzie wygladać przepieknie.
jak sknczymy to bedzie info i wogóle - a narazie nic - bo jak niewyjdzie to bedzie płacz!Pozdrawiam i dalej szukam schematów el. do klanci themy 8.32!
Napewno się uda tylko się nie poddawajcie. Ja też miałem chwile zwątpienia i to nie raz, ale trzeba iśc do przodu bo potem smak zwycięstwa nad przeciwnościami jest naprawdę sssłodki.
Pozdrawiam!
heh i ten kotlet jeszcze jest - kupa czasu
Sięgnąłem w pamięci i proszę - projekt 164 Q4 3.2 V6 24V GTA zrealizowałem.: http://www.forum.alfaholicy.org/33_1...pewnej_q4.html Kolejny to już na zime bedzie 250 KM , 750kg , napęd tył.....
A tak z ciekawości - jak się skończyła ta historia z V8?