deklaracja padła i ze strony kupującego i organizatora. Myśle że jesteśmy dorośli i słowa dotrzymujemy...
Jeszcze pytanie do numeracji, zakładam, że nr będzie typu: 01/36 a nie nie tylko 01 ;)
Printable View
Mi się marzy numer '21' :)
Ale tylko trochę. W sklepie możesz kupić na raty jak Cię na początku miesiąca nie stać.
Po to będą długie zapisy żeby każdy chętny mógł się załapać.. pod tym kątem trochę nie fair byłoby przydzielenie nr według wpłat - oczywiście z punktu widzenia osób, którym nie jest wszystko jedno jaki numer im się trafi..
- - - Updated - - -
Nie sądzę, żeby to co napisał flatbeet było deklaracją - żadnej opcji ostatecznie nie poparł ani nie wykluczył :P
A numeracja będzie któryś/z iluś
01. Izane
02. wheelerwasp02 model sport
03. Wieri model style
05. ryoko (style)
07. Aleks_K
10. Hundzflot7
13. peter_220 model sport i klasyczny
16. dimasinho model style
ostatni. Jimmy (sport)
01. Izane (sport)
03. Wieri model style
05. ryoko (style)
07. Aleks_K
10. Hundzflot7
ostatni. Jimmy (sport)
Dodałem jaki model dla mnie:)
No to z numerami ustalone, a jeśli ma być od kolejności wpłaty to proszę nr konta i już wpłacę:D
01. Izane (sport)
03. Wieri model style
05. ryoko (style)
07. Aleks_K Klasyczny
10. Hundzflot7
ostatni. Jimmy (sport)
A sprawe numerkow zostawmy na głowie flatbeetowi :P Ale właśnie jak ta numeracja będzie wyglądało ? No. 07/25 czy moze cos bardziej po włosku ? ;P
01. Izane (sport)
03. Wieri model style
05. ryoko (style)
07. Aleks_K
10. Hundzflot7
21. Bajon (sport)
ostatni. Jimmy (sport)
:)
Każdy ma prawo chcieć określony nr :) w moim poście chodziło mi tylko o to, by nie zrobił się burdel, bo okaże się,że będzie 25 zegarków a numeracja będzie do 69.
Bo ja bym wziął 69 ;]
Ale jeśli komuś bardzo zależy na określonym numerze i uda się to poukładać w spójną całość, to oczywiście jestem za :)
01. Izane (sport)
03. Wieri model style
05. ryoko (style)
07. Aleks_K Klasyczny
10. Hundzflot7
ostatni. Jimmy (sport)
A sprawe numerkow zostawmy na głowie flatbeetowi :P Ale właśnie jak ta numeracja będzie wyglądało ? No. 07/25 czy moze cos bardziej po włosku ? ;P
nie wiem, numero 07/20 czy moze jakos inaczej ? :P ktos cos wczesniej napisal na S... ale ani tego nie znajde ani sobie nie przypomne ;]
Tył chyba m wyglądać mniej więcej jak ten tu http://www.forum.alfaholicy.org/skle...ml#post1066045
Można pomyśleć nad wplątaniem po włosku "seria limitowana"
Ale czy to będzie w jakiś sposób atrakcyjne?
Musiałbym to zobaczyć :P
saaro się chyba zna i wymyśla takie jakieś różne rzeczy może w wolnej chwili byłby w stanie coś ładnego z fajną czcionką zaprojektować ? ;) ja to widzę tak, że powinien być grill, napis Edizione limitata,No. 01/99 i jakiś "ogólnopolski klub Alfa Romeo" czy coś takiego, tylko czy to nie za dużo na takiej małej powierzchni ?
01. Izane
03. Wieri model style
05. ryoko (style)
07. Aleks_K Model klasyczny
10. Hundzflot7
22. Maciekk model sport
ostatni. Jimmy (sport)
Kopiujcie liste i sie dopisujcie...nikt nie bedzie tego robil za was... i do cholery kopiujcie liste z ostatniego posta a nie ze srodka tematu bo wycinacie niektorych po drodze... juz 3 raz wklejam jaki model chce zamowic
dziwna sprawa z ta III zamiast IV , dla mnie troche glupie no ale , a zegarek sportowy nawet nie najgorszy , do pracy jak znalazl ale na wyjscie raczej nie bardzo :) pozdro
Może coś takiego? :D Czcionkę oczywiście można zmienić:
http://imageshack.us/a/img194/6190/dekield.jpg
Elegancko :)
wszystko pięknie ładnie tyle tylko że mam info że na odwrocie każdy zegarek ma już jakieś grawery producenta zazwyczaj więc nie cała powierzchnia do woli jest do naszej dyspozycji :P bo kiedyś też sie tak zapędziłem z grawerem na odwrocie
Co do listy.. na tą chwilę wygląda chyba tak
01. Izane (sport)
02. wheelerwasp02 (sport)
03. Wieri (style)
05. ryoko (style)
07. Aleks_K (style)
10. Hundzflot7 (sport)
13. peter_220 (style i sport)
16. dimasinho (style)
21. Bajon (sport)
22. Maciekk (sport)
ostatni. Jimmy (sport)
Komu brakowało co chce to dopisałem wg tego jak głosowali w sondzie.
I rozumiem, że osoby które są na tej liście na pewno chcą kupić zegarki z wybranymi numerkami, a nie tak się tylko wpisały bo jest jakaś lista i za chwilę się rozmyślą..
- - - Updated - - -
Niby tak..
Ale projektować sobie możemy.. i wysłać kilka projektów do akceptacji przez Timex'a.
Chyba, że mamy możliwość uzyskać jakieś "dokładniejsze" tarcze i tyły, żeby dopasować to co nasze :P
Literówka.. "tarcze i tyły" (poprawiłem w swoim poście :P)
- - - Updated - - -
Mój za to ma na środku szkło (żeby było widać jak pracuje) i naokoło napisy :P
Skoro mamy możliwość zrobienia grawera to jakąś część Timex musi nam "udostępnić" pytanie brzmi.. jaką i w którym miejscu :P
pisze sie na ten sports !!
W kwarcu nie ma co oglądać, więc szkło nie jest potrzebne :D
Pewnie w najlepszym wypadku coś takiego:
http://crazytime.home.pl/allegro/zeg...t2n637/x02.jpg
a w gorszym, takiego:
http://crazytime.home.pl/allegro/zeg...t2n592/x04.jpg
Wiem, że nie ma co oglądać.. ale skoro może się Timex zmieścić na obwódce.. to może nam zostanie, że tak powiem środek? :P
U mnie to wygląda tak: http://uhrforum.de/attachments/28967...-t2m976-04.jpg
Środek odpada. Dekiel w przypadku zegarka sportowego wygląda następująco:
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...695_header.jpg
Ciekawe czy są w ogóle skłonni zrobić napis po obwodzie :D
Ja jestem za prostym "Limitata 02/25" np.. nie ma co przesadzać i kombinować.. to i tak już czyni ten zegarek niepowtarzalnym.. ;) miejsce się na to powinno znaleźć i miło będzie czasem zerknąć że to jeden z kilku :D
PS. moje dopisanie się do listy numerków to deklaracja że jeśli sprawa dojdzie do końca to na 100% kupuje ten sports z numerem 02.. :) więc liczę że to będzie wzięte pod uwagę ;)
świetna inicjatywa!! Już nie mogę się doczekać aż ruszy sprzedaż :)))
Ja też nie mogę się doczekać :P już nawet znalazłem w katalogu Timexa bransolete do dokupienia ;D
Nieźle, była obawa o 20 chętnych a tu już stówka pękła :D
Limitata 02/25 2013 Anno albo Limitata 02/25 2013 AD ?
Ogółem to nakręciłem się :P i już go chcę! :D w takim wypadku nie będę kupował baterii za 20 zł do mojego Edifice..
01. Izane (sport)
02. wheelerwasp02 (sport)
03. Wieri (style)
05. ryoko (style)
07. Aleks_K (style)
10. Hundzflot7 (sport)
13. peter_220 (style i sport)
15. bikermarek (sport) - chyba, że dobijemy do 155 to wtedy biorę 155 i piętnastkę zwalniam ;) (obym tylko nie musiał kłócić się z Jimmy'm)
16. dimasinho (style)
21. Bajon (sport)
22. Maciekk (sport)
ostatni. Jimmy (sport)
Dzisiaj udałem się do sieci sklepów Apart, żeby z bliska przyjrzeć się tym zegarkom :) Tego Sports niestety nie było, ale przymierzałem ten, który mi się bardziej podobał - czyli Classic. Sam zegarek jak najbardziej OK, ale... pasek masakrycznie sztywny - bardzo gruby (z 3mm?), strasznie niewygodny. Co prawda to skóra, więc pewnie się dopasuje z czasem, ale pierwsze wrażenie fatalne. Szkoda, że nigdzie nie było tego drugiego zegareczka... Przymierzałem jednak inne, podobne i tam paski były bardzo fajne (np. taki jak był też w początkowych propozycjach z brązową kopertą).
To jest propozycja do przedyskutowania.. wszystko zależy od tego ile będzie miejsca na grawera..
Jak już robimy takie coś to fajnie by było napisać rok produkcji (bo kto wie czy w przyszłości nie będzie kolejnej edycji zegarków :P)
Może być po włosku jako, że Alfa jest włoska czyli np Limitata 13/25 anno di produzione 2013 - pytanie czy się zmieści, np po okręgu od zewnątrz a w środku niech sobie będą typowe Timex'owskie gucia i oznaczenia (to i tak będzie głównie niewidoczne :P)
W sumie bransoleta, pasek to rzecz wymienna a zegarki moim zdaniem są tanie.. ja od razu zamierzam sobie dokupić taką..
http://www.czasownia.pl/pl/p/Bransol...C-Srebrna/1376
Mocowanie 20mm ma zegarek sport więc powinna pasować.. pójdę oczywiście do sklepu timexa przymierzyć, może taka sama ale czarna będzie ładnie wyglądać..
Też sobie zaserwuję bransoletę.. tylko nie mam pojęcia gdzie się przeniósł "mój zegarmistrz" a on by doradził i ew polecił miejsce gdzie mi dadzą coś odpowiedniego.. jak mi ostatnio doradził to w ramach gwarancji (co zabawne bez jej pokazania) Timex wymienił mi szkiełko, które musiał specjalnie dla mnie sprowadzić :P