Gdzie w płocku kupię folię do przyciemniania szyb :D
Printable View
Gdzie w płocku kupię folię do przyciemniania szyb :D
W norauto, ale to standard.
Może na dworcowej, w takiej małej "kwiaciarni " tam chłopacy przyciemniają szyby, chyba też mają w sprzedaży folię.
A orientuje się ktoś może, ile mniej więcej kosztuje przyciemnienie tylnej i 2 bocznych z tyłu?
U mnie w Płońsku znajomy przyciemnia. W zeszłym tygodniu przyciemniał Bravo nowe to mówił że skasował kolesia 500 zł. Tylko nie wiem czy folię miał swoją czy koleś przywiózł ze sobą.
powiem tak folia koszt 30zl w norauto a u szczepaniaków na wyszogrodzkiej 35zl, ja starałem się swoją bele okleić i uwierzcie mi nie jest to takie łatwe, Piotrek co do ceny to koleś ma ostro kosmiczną, no chyba że oklejał cały samochód, za foliowanie góra 300zl, folia za 30zl 75cm na 3 metry wystarcza na oklejenie tyłu w mojej 166 i dwóch bocznych, sam szukam kogoś kto by mi to zrobił :D ale nie za 500zl folia :D:D:D kosmos :D
Piotreek, a mialbys mozliwosc zapytac znajomego ile kosztowaloby u niego przyciemnienie 3 tylnych szyb w 156 sedan? Bylbym wdzieczny
no i przy okazji zapytał byś się Pietras ile za alfa 166 tylna i dwie boczne tylne oklejenie :D, może grupowo by wziął taniej :D
No bo zaraz jak tylko ogarne ten nieszczesny silnik to biore sie za szyby i audio, koledzy tak przy okazji nie wiecie gdzie najtaniej w plocku i okolicach mozna zadobyc jakiegos dobrego pioneera?
aha czyli to Ciebie fenix widzialem jakies 2 tyg. temu sobota/ niedziela, na sienkiewicza, przejezdzales i troche zwolniles przy mojej 156(stałem obok z kumplami)??:D
no wlasnie zastanawialem sie czy to byl ktos "zrzeszony" hehe:D
no to teraz to już się nie ukryje hehe. Następnym razem się zatrzymam na papieroska i szybką bajere :D
Spoko, spoko, co prawda nie pale ale bajera moze byc hehe, no i dopiero jak odzyskam furmanke i bede w szkole:D, bo poki co to alfina ma wypruty silnik:(
[QUOTE=fenix;1196475]A ta akurat alfa to moja :D
Chyba parę razy jakiś czas temu parkowaliśmy obok siebie, moja 156 SW, kameleon :)
Bardzo ładna Alfa, fajne wnętrze :D
po za tym chyba parę razy widziałem jak jakaś kobieta z niej wysiada, więc wypatrywałem alfaholiczki :D
Silnik jak to w Alfie v6...robi wrażenie :) na pewno pokażę jak będę, ale niestety baranek ma już mały nalot rdzy.Zaczynam powoli szukać kogoś do chromowania chyba, że da radę jeszcze to jakoś uratować bo tragedii nie ma. I zostanie malowanie pokrywy jednej i drugiej na czarno z białym napisem, a może czerwone z białym.Nie wiem. Jak znajdę już kogoś kto to ogarnie to na coś się zdecyduję.
Ja pierdziuuuuu......... :D http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C29374181.html 22:40 Seba wczoraj dzwoni i mówi...........wystawiłem swoją niunie
........Pytam "ile wypiłeś???"
......Seba "2"
..........Mówię "Ja 4, To co, robimy szwendającą po winiarach i wypijemy piwko?????"
.........Seba "SSanie mi się załączyło.....:D......więc spoko"
..........Mówię "No to lece na CPN i wale do ciebie"
Skończyliśmy około 2:00, spontan jak nie wiem co, :D:D:D:D:D a teraz głowa mnie boli niesamowicie, oczy wychodzą na wierzch :D, alfaholicy :D chyba alkoholicy :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D niech mnie ktoś dobije :D
robert_t18 byłeś dziś na pokazach nad wisłą parkowałeś koło sportwagona niebieskiego z numerami płockimi.Masz tabliczię alkoholicy i naklejkę z tyłu na szybie?
nie, niestety nie, moja alfa od ok 2 tyg stoi z rozebranym silnikiem:( no i termin konca prac jest zaplanowany na srode dopiero
uu ale tez był ciemny sedan Z rejstracją WPL.... ja też męczę się nad problemem mojej Alfuni coś mi dymek puszcza a mam ją jakiś miesiąc zawsze podobał mi się taki samochód a boję się że to turbo.Jak będę miał czas to kupię kabelek możę coś da zresztą kupując samochód sprowadzony trzeba być na wszystko przygotowanym
- - - Updated - - -
a co jej dolega przysłowiowa uszczelka pod głowicą "mówi tak każdy mechanik który zauważy dymek bądź tworzące się pod ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym"
Może to był Seba, moja alfa przegrzal chyba były właściciel no i zaczęła mi pić olej, co do uszczelki to była na bank szczelna, a wracając do remontu to będzie troche przerobiona gliwica nowe pierścienie nowe panewki i nowe wszystkie uszczelniacze i uszczelki no i oczywiscie wszystko wyczyszczone i założona aluminiowa podloga pod silnik:)A regeneracją turbo to koszt tak ok 1000-1200 zlociszy:)
ciekawe bo ja widziałem na allegro za 750 ze zwrotem starej.Pewnie robocizna droga o ile się nie mylę to trzeba starą wykręcić i nową dać:)
No tez je widziałem, ale wolałem nie ryzykować, zresztą ja chciałem zeby była dobrze wywazona i zlożona na naprawdę dobrych czesciach, a te z allegro pewnie nawet nie sa wywazone, po prostu nie ufam takim sklepom.
Mirek pewnie widziales moja Alfe :) Z tym ze mam wlepkę Alfaholicy a nie "pijacy" hehe :)
Mirek, co do kabla to mozesz do mnie podjechac, mam kabel i MES-a to mozna ogarnac temat
Koledzy liczę na głos - http://www.forum.alfaholicy.org/konk...siaca_maj.html - numerek 3 ;)
Dzis bylem odwiedzic alfine w warsztacie(czeka na nowe pierscienie i splanowana glowice) kiedy zobaczylem jak wygladaja pierscienie to stwierdzilem, ze juz dawno potrzebowala pomocy(ponad 2 mm ubytku na kazdym) i jestem bardzo ciekaw jak bedzie teraz smigac, kiedy wszystko sie pouklada/spasuje...
Alfa wróciła dziś do domu:D całkiem inny samochodzik:) teraz to juz nie oddam jej nikomu:)
jaki koszt tego był :D
Ponad 2k... jeszcze dokladnie nie liczylem, ale ile by to nie bylo to bylo warto:) do tego z czasem zagosci jeszcze wiekszy IC no i to na co czekam najbardziej, czyli wirusik jakis:D
Pewnie tak a ty byłeś na tym pokazie ? widziałeś moją?. hehe alkocholicy :).
szkoda że wcześniej nie przeczytałem tego posta bo kabel już zamówiony. Z przymusu musiałem kupić bo męczyłem temat świateł dziennych wyjąłem jeden przekaźnik i badałem prąd .Efekt był taki żę ECU zapisał brak przekaźnika jako błąd i pali się teraz check i napis motor control.... .
Załącznik 98209Załącznik 98210Załącznik 98211Załącznik 98212Załącznik 98213Załącznik 98214Załącznik 98215Załącznik 98216Załącznik 98217Załącznik 98218Załącznik 98219
Oto efekty mojej pracy z dzisiejszego dnia :D nie wiem czy dobrze czy nie, ale jestem padnięty jak nie wiem co:
ZROBIONE:
Przyciemnianie szyb bocznych
Czyszczenie środka
Mycie i polerowanie zewnątrz :D
Na tylną nie starczyło folii, mocy :D, na błędach człowiek się uczy, efekt 4+, czyli w dobrym kierunku zmierzam, tylną załatwie jutro lub w poniedziałek :D, RDK dzięki za opalarkę :D, seba dzięki za nadkole, liczymy się w poniedziałek :D:D:D:D:D, uchlam cię i wiesz co :D gdzie cię zabiore kiedyś :D:D:D..........Naje...........we :D:D odechce ci się żenić :D, Robcio kurde niestety pompa nie pasuje, ani potencjometr jest trochę inny ani sama pompa ;/ szkoda :D........... oceniajcie sami........mam juz dziś dość :D ale jestem i tak szczęśliwy :D:D:D:D
Tak na marginesie................ zaczynam być mistrzem w znajomości ALFA ROMEO 166 :D, opanowałem chyba wszystko już :D
hehe stary od żeniaczki nic mnie już nie powstrzyma ;) mam już swoją jedyna miłość :)
seba poczekaj Poooooooooo :D:D:D:D:D:D:D:D:D, mam nadzieję że żona przyszła twoja nie czyta tych tekstów :D
- - - Updated - - -
Sprzedam kabel dokładnie taki http://allegro.pl/fiat-alfa-romeo-la...285427164.html cena 30zl niestety brak oprogramowania ale to chyba nie problem :D
Co robi człowiek znudzony dniem wolnym od pracy??.........................................po zycza od kumpla opalarkę, kupuje folie za 10 zł rozbiera 1.4 samochodu na czynniki pierwsze i rzeźbi, rzeźbi i jeszcze raz sie wku...a :D ale efekty jakieś są:Załącznik 98679