Na tym jedynym zakręcie, gdzie GT ją minęło, też miałem takie odczucie.. ale w późniejszym filmiku widać jak kierowca dre opony, a piski są dużo większe niż w GT.. :)
Printable View
Napęd 4x4 jest tylko w topowej wersji - benzynowej SQ4, czyli 3,0V6, 410hp.
http://it.blastingnews.com/motori/20...-00534187.html
Nieoficjalny czas Giulii na Nurgburgring. Szybszy od M4 o 9 sekund :)
Też bym tak powiedział. Od dealera Maserati w Polsce wiem, że nie byłem jedynym, który o to pytał.
Dla mnie to jest naturalne, szczególnie mając na uwadze fakt, że samo rozwiązanie już jest, tylko podłączyć do innego silnika i jazda do salonu.
Wygląda na to, że kupię sobie diesla, bo robię sporo kilometrów i samochód raczej nie będzie mi służył tylko do dojazdu do restauracji i z powrotem. Niestety ze względu na rodzinkę muszę się liczyć z wydatkami bieżącymi (jakkolwiek absurdalnie by to nie brzmiało).
W TVN turbo było ostatnio ze sprzedali 19 sztuk maserati w PL. 15 było z napędem na 4 koła. Koleś mówił ze jego zdaniem lepsza jest wersja z napędem na tył... Daje więcej radości z jazdy..
Nie wątpię, ale za to daje mniej bezpieczeństwa. Kiedy raz się siądzie do samochodu ze stałym napędem na cztery koła, to już cieżko jest wrócić do samochodu z napędem na jedną oś.