Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?
Cytat:
Napisał
Andrzejsr
A kto je zestawia obok siebie, poza tobą i innymi fanatykami nie czytającymi słowa pisanego ? i Ja i Mountain i inni piszą o _zastsowaniach_ danego auta. To że kosztują podobnie to nie uzasadnia ich stawiania obok siebie. To że mają 4 koła i dach też nie.
Zgrabnie pomijasz temat Porsche tak swoją drogą. Tu już nie można zestawiać, bo ?
Ale jak marka nie oferuje różnych modeli do różnych zastosowań, to się fantycznie uzasadnia typu "musisz się przekonoać do SUVa" czy sedana, choć byś nie mógł na suva patrzeć , sedan ci na nic, a wrażeń sportowych miał w innym aucie wielokroć więcej, to nie, musisz i tyle.
O czym ty piszesz? Co ja tu mam na sile zestawiać? Alfa ma 2, aktualnie 3 modele. Zestawiamy te, które się da - 6 z Giulia, CX-5 ze Stelvio. Mam teraz jechać Alfę, ze nie ma miliona pizdryków jak Mazda? Ze się nie rozdrabnia na masę beznadziejnych modeli? Nie rozumiecie jednej podstawowej rzeczy - AR to NIE JEST i nie będzie masówka, która ma konkurować z każdym w każdym segmencie. To niszowa marka, która ma mieć wąska i ciekawa ofertę dla kogoś, kto doceni zastosowane rozwiązania i lubi jeździć samochodem w dobrym stylu? Tak ciężko to pojąć?
Giulia Q w cenie transakcyjnej 400-430 tys jest najtańszym mocnym autem w segmencie, który genialnie jeździ, na Nurburgringu szaleje jak już o tym piszecie, konkuruje jak równy z równym z BMW M4 ( zaraz się okaze, ze to tez nie ma nic wspólnego ze sportem ). Pokaz mi Andrzejku to porównalne Porsche za 400-450 tys z takimi osiągami i przestrzenią jak Giulia, no dawaj. W końcu piszemy o mocnym daily, któremu odmawiasz ducha sportu.
Mazda 6 jest sedanem jak Giulia, segment ten sam. Oba jeżdżą, można je porównywać, co tez czynie. Ty spłaszczasz temat do tego, ze jak to tak porównywać, ze o co mi chodzi, a w innym poście podniecasz sie ASO Mazdy, jej trwaloscia, deska czy sprzedażą. Ogarnij sie, bo wstyd ciebie czytać. Bez urazy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk