Strona 415 z 445 PierwszyPierwszy ... 315365405406407408409410411412413414415416417418419420421422423424425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,141 do 4,150 z 4444

Temat: Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał zalezi Zobacz post
    M...
    Możecie próbować przeinaczać fakty, ale ja wiem swoje. Mazda 6 całościowo nie ma startu do Giulii Veloce, zupełnie...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    A kto je zestawia obok siebie, poza tobą i innymi fanatykami nie czytającymi słowa pisanego ? i Ja i Mountain i inni piszą o _zastsowaniach_ danego auta. To że kosztują podobnie to nie uzasadnia ich stawiania obok siebie. To że mają 4 koła i dach też nie.
    Zgrabnie pomijasz temat Porsche tak swoją drogą. Tu już nie można zestawiać, bo ?
    Ale jak marka nie oferuje różnych modeli do różnych zastosowań, to się fantycznie uzasadnia typu "musisz się przekonoać do SUVa" czy sedana, choć byś nie mógł na suva patrzeć , sedan ci na nic, a wrażeń sportowych miał w innym aucie wielokroć więcej, to nie, musisz i tyle.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    A kto je zestawia obok siebie, poza tobą i innymi fanatykami nie czytającymi słowa pisanego ? i Ja i Mountain i inni piszą o _zastsowaniach_ danego auta. To że kosztują podobnie to nie uzasadnia ich stawiania obok siebie. To że mają 4 koła i dach też nie.
    Zgrabnie pomijasz temat Porsche tak swoją drogą. Tu już nie można zestawiać, bo ?
    Ale jak marka nie oferuje różnych modeli do różnych zastosowań, to się fantycznie uzasadnia typu "musisz się przekonoać do SUVa" czy sedana, choć byś nie mógł na suva patrzeć , sedan ci na nic, a wrażeń sportowych miał w innym aucie wielokroć więcej, to nie, musisz i tyle.
    O czym ty piszesz? Co ja tu mam na sile zestawiać? Alfa ma 2, aktualnie 3 modele. Zestawiamy te, które się da - 6 z Giulia, CX-5 ze Stelvio. Mam teraz jechać Alfę, ze nie ma miliona pizdryków jak Mazda? Ze się nie rozdrabnia na masę beznadziejnych modeli? Nie rozumiecie jednej podstawowej rzeczy - AR to NIE JEST i nie będzie masówka, która ma konkurować z każdym w każdym segmencie. To niszowa marka, która ma mieć wąska i ciekawa ofertę dla kogoś, kto doceni zastosowane rozwiązania i lubi jeździć samochodem w dobrym stylu? Tak ciężko to pojąć?
    Giulia Q w cenie transakcyjnej 400-430 tys jest najtańszym mocnym autem w segmencie, który genialnie jeździ, na Nurburgringu szaleje jak już o tym piszecie, konkuruje jak równy z równym z BMW M4 ( zaraz się okaze, ze to tez nie ma nic wspólnego ze sportem ). Pokaz mi Andrzejku to porównalne Porsche za 400-450 tys z takimi osiągami i przestrzenią jak Giulia, no dawaj. W końcu piszemy o mocnym daily, któremu odmawiasz ducha sportu.
    Mazda 6 jest sedanem jak Giulia, segment ten sam. Oba jeżdżą, można je porównywać, co tez czynie. Ty spłaszczasz temat do tego, ze jak to tak porównywać, ze o co mi chodzi, a w innym poście podniecasz sie ASO Mazdy, jej trwaloscia, deska czy sprzedażą. Ogarnij sie, bo wstyd ciebie czytać. Bez urazy.

Ostatnio edytowane przez zalezi ; 10-04-2022 o 13:12

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Mi Andrzej z innym kolega mountain próbuja wmówić, ze Alfy się psują, ze ich precyzyjny układ kierowniczy + świetna skrzynia to nic, ze kompletnie zero sportu, ze ichnie zamulone 2.5 jedzie podobnie, ze każde ASO Mazdy to top obsługa, a każde ASO Alfy to dno ( zmieniałem olej w ASO w Gdyni i obsługa rewelacja - nawet mi auto sami z siebie umyli ręcznie ). Ze Mazda ma kapitalne wnętrze, choć wystarczył mi pierwszym z brzegu test na YT, gdzie widzę, ze wokół wolantu skrzyni mnóstwo taniego plastiku piano black, a ten pokracznie doklejony mały tablecik mizernie wyglada przy pięknej desce Giulii. Doszło tez, ze Mazdy legendarnie bezawaryjne - każda jedna, a Alfa to u każdego pada Multiair. Śmieszni jesteście z ta narracją.

Ty pracujesz w TVP? Skąd masz takie doświadczenie w fantazjowaniu? Gdzie ja napisałem że Alfy się psują, że świetna skrzynia w Alfie to nic albo że 2.5 z Mazdy jedzie podobnie do 2.0T w Alfie? Chcesz pociskać kit to pociskaj, mnie w to nie mieszaj.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał mountain99 Zobacz post
    Ty pracujesz w TVP? Skąd masz takie doświadczenie w fantazjowaniu? Gdzie ja napisałem że Alfy się psują, że świetna skrzynia w Alfie to nic albo że 2.5 z Mazdy jedzie podobnie do 2.0T w Alfie? Chcesz pociskać kit to pociskaj, mnie w to nie mieszaj.
    To zbiór twoich rewelacji i Andrzeja, każdy po trochu tych bzdur nazbierał.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Nie rozumiecie jednej podstawowej rzeczy - AR to NIE JEST i nie będzie masówka, która ma konkurować z każdym w każdym segmencie. To niszowa marka, która ma mieć wąska i ciekawa ofertę dla kogoś, kto doceni zastosowane rozwiązania i lubi jeździć samochodem w dobrym stylu? Tak ciężko to pojąć?

Mam nadzieje że przekazałeś te plany do Francji bo mogą tego nie wiedzieć że tak ma być.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Mam nadzieje że przekazałeś te plany do Francji bo mogą tego nie wiedzieć że tak ma być.
    Ale tak jest. Gdyby było inaczej rozszerzaliby ofertę o mniejsze silniiki, byłoby coś z segmentu B i C. Od tego w Stellantis jest Opel, Fiat, Peugeot i Citroen.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Giulia Q w cenie transakcyjnej 400-430 tys jest najtańszym mocnym autem w segmencie, który genialnie jeździ, na Nurburgringu szaleje jak już o tym piszecie, konkuruje jak równy z równym z BMW M4 ( zaraz się okaze, ze to tez nie ma nic wspólnego ze sportem ). Pokaz mi Andrzejku to porównalne Porsche za 400-450 tys z takimi osiągami i przestrzenią jak Giulia, no dawaj. W końcu piszemy o mocnym daily, któremu odmawiasz ducha sportu.

Dobrze wiesz że Giulia nie ma odpowiednika w Porsche (w przeciwieństwie do Stelvio). Znajdą się za to sedany z Monachium czy Stuttgartu których nie można lekceważyć jak ty to zgrabnie czynisz. Stelvio natomiast gra w tej samej lidze co Macan tyle że w Porsche możesz sobie mieć co tylko dusza zapragnie a w Alfie to co aktualnie jest na półce w fabryce.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Znajdą się za to sedany z Monachium czy Stuttgartu których nie można lekceważyć jak ty to zgrabnie czynisz.
    I mają pełną paletę silników, od bieda edyszyn, aż po TOP, ale przecież po co to komu
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Podlaskie
    Auto
    Stelvio TI 2.0 200

Domyślnie

Ale tak jest. Gdyby było inaczej rozszerzaliby ofertę o mniejsze silniiki, byłoby coś z segmentu B i C. Od tego w Stellantis jest Opel, Fiat, Peugeot i Citroen.

To pewnie stąd takie rozpaczliwe zmienianie planów marki co kilka chwil i chwytanie się brzytwy w postaci przebranego SUVa ze stellantisu. Tak zupełnie abstrachując - jaki jest tytuł wątku w którym piszesz? Bo wszystkie Twoje wpisy jakby przeczą meritum. A Alfa sprzedaje się ujowo i to wiadomo wszem i wobec. Kupiłem jedną bo mi się podobała i nadal mi się podoba bo fajnie jeździ. Ale nie ma co tu dorabiać ideologi. W przyszłym roku chce kupić fajne GT i powiedz mi dlaczego mam wybrać Giulie Q zamiast choćby 911. Alfa nie ma modeli dla fanatyków marki, niestety.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    I mają pełną paletę silników, od bieda edyszyn, aż po TOP, ale przecież po co to komu
    Nie wiedzą że nie powinni być masówką jak tfuu, mazda dla plebsu

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

O czym ty piszesz? Co ja tu mam na sile zestawiać? Alfa ma 2, aktualnie 3 modele....

No właśnie.