Stelvio - czy dobry pomysł?
Panowie, nie jestem właścicielem ale chciałem się poradzić,
otóż na jesieni być może zakupię sobie ten samochód w wersji 280KM,
po testach osobistych nowego Q5 2,0tfsi 252 KM, chciałem zobaczyć stelvio, i od razu serce zabiło,
miał biały kolor, czerwone zaciski na 19 calowych alu, czerwoną skórę środek, po prostu niesamowity wygląd, Audi odpada, tak samo jak X3 - te samochody ciągle wyglądają tak samo, obecnie jeżdże mazdą 6 2,5 benzyna, jestem zadowolony, super auto, jednak już mi się nudzi,
czytałem testy, niektóre są ok, niektóre glebią alfę, być może to niemiecka prasa, rozumiem,
ale już samo to jak go oglądałem ze zdumieniem, i chciałem zamknąć klapkę wlewu paliwa, NIE ZAMYKAŁA SIĘ DOBRZE I BYŁA NIESPASOWANA.
pomagał Pan z salonu aby ją dobrze zamknąć, JOPEK KTÓRY WYPYCHA ZE SPRĘŻYNKĄ TRZEBA WYREGULOWAĆ!.
Moze to detal, nie mniej jednak skoro salon się tym nie interesuje w testówce, co może być dalej???
I tak na szybko co chciałbym zapytać:
1. Ile rabatu można wycisnąć z nowego? salon mówi góra 10%,
2. Czy warto brać manetki, są dość duże, nie wiem czy w jeżdzie nie będą przeszkadzać np włączanie kierunków,
3. Czy ma dzienne światła LED z przodu i wogóle kierunki LED, bo wydawało mi się że tył nie do końca,
4. Czy sportowe fotele z wysuwanym podnóżkiem są warte dopłaty?
5. Czy warto brać zestaw głośników h&K za 6 tys, bo z tego co czytałem słabo gra firmowe,
6. Czy brać system android, od razu mówię że nie chcę nawigacji, chciałbym ściągać sobie info z tel, lub z tel googlemaps na wyświetlacz samochodu, więc dalej jaki ekran wybrać, czy będzie działała nawigacja z telefonu?
7. Spalanie mnie nie interesuje, jeżdżę tylko w mieście, więc nie chce problemów z filtrem, i tu mam pytanie, czy w wersji 2018 nie montują już filtra w benzyniakach - wiem że w niemczech mają wprowadzać,
8. Czy dobrym wyborem może być samochód demo? zastanawiałem się, ale nie trudno znaleźć coś z czerwoną skórą oraz systemem nagłośnienia j.w.
9. Jaki jest koszt serwisu, oraz jaka długość gwarancji, czy można ją wydłużyć do 5 lat potem za dopłatą?
10. Jak myślicie, co będzie ze sprzedażą po 4 latach, bo to że straci na wartości więcej niż q5 to pewne, ale czy warto się nad tym zastanawiać skoro się kupuje trochę sercem?
11. Czy przyciemniane szyby za 1,5 tys z tyłu są warte dopłaty, bo w aucie trochę jest słaba widoczność do tyłu,
12. Jak długo się czeka na auto po zamówieniu,
13. Czy warto zamawiać kamerkę cofania, bo jest podobno dość mała,
14. Czy adaptacyjne amortyzatory są potrzebne, w testach mówili że zawieszenie jest super, natomiast miasto ma sporo dziur i nie bardzo mam ochotę się obijać o boczną szybę,
15. Czy jestem w stanie dobrać sobie to autko poniżej 220 tys?
Może wy coś możecie polecić dodatkowo lub podpowiedzieć, więc czekam, to ciągle się waham, być może nie potrzebnie
JAk macie czas to niech ktoś coś napisze,
pozdrawiam