Napisał
GMB_156
A tutaj g*wnoburzy na temat silników w Tonale ciąg dalszy. Miałem „prawilne” Busso V6, a teraz mam hybrydę w Tonale i wiecie co? Jeździ się super. Na mieście ludzie jeżdżą i ruszają tak ospale, że wystarczy byle gruz z 90KM żeby na światłach odstawić 99% kierowców i to wciskając gaz do połowy. W trasie hybryda też daje radę, 160km/h można lecieć całkiem kulturalnie, jak będę chciał szybciej to wynajmę coś na torze wyścigowym. Średnie spalanie przy zdecydowanej przewadze jazdy po mieście to 7 litrów, przy Stelvio miałbym wynik dwucyfrowy. Mam wrażenie, że niektórzy muszą sobie przedłużać przyrodzenie ilością mocy pod maską na codzień pewnie nie wykorzystując jej nawet w połowie. Mi dużo bardziej zależało na jak najbardziej responsywnym układzie kierowniczym o typowo „alfowym” przełożeniu bo z tego korzysta się zawsze, przy każdej prędkości i osobiście nie znoszę jak trzeba wykonać ćwierć obrotu kierownicy żeby zmienić pas albo ominąć dziurę przez co z miejsca odpadła większość konkurencji.