Umyłem czarnego grata.
Do czerwonej 155 zakupiłem 4 opony 16 w dobrym stanie, z całą resztą samochodu. :)
Printable View
Umyłem czarnego grata.
Do czerwonej 155 zakupiłem 4 opony 16 w dobrym stanie, z całą resztą samochodu. :)
Założony uniwersalny sterownik centralnego zamka :) w końcu mogę otwierać auto z pilota :)
po prostu mam dość... szczerze załamałem się... nie dość że poprzednia szkoda jeszcze nie zrobiona... (wycena warty to 996 zł za obdarte drzwi, błotnik, felga) to ktoś z niedzieli na poniedziałek przerysował mi całe auto... teraz jest 7 elementów do malowania razy przeciętnie 300-400 zł u dobrego lakiernika... sprawa zgłoszona na policję... nie mam już sił... :(
Wczoraj zauważyłem że przestał mi grać jeden z głośników z przodu więc zdemontowałem boczek i sprawdziłem - głośnik przestał działać - wymienię na dniach. Przy okazji demontażu boczku naprawiłem nie działający przełącznik sterowania szybą u pasażera. Do kompletu zdemontowałem drugi boczek, poprawiłem okleinę rączki i zająłem się panelem sterowania szybami bo jeden z przełączników trochę się bujał. Przełączniki naprawione i działają jak powinny.
Relacja z tej operacji: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...tml#post882615
Past bardziej nadaje się do tematu "Wyżal się"
Wymienione tulejki prawego wahacza górnego,z lewej strony poleciał cały wahacz.Zawieszenie jak nowe.
alfa została umówiona na jutro na wymianę tylnego zawieszenia wraz z linkami hamulca ręcznego,ponieważ stara zawiecha ma już dość naszych dróg:cool:
---------- Post added at 15:53 ---------- Previous post was at 12:50 ----------
chwile temu z nudów zrobiłem próbę przelewową wtryskiwaczy i wynika na to że wszystko jest ok. Ropa płynęła baaaaaaaardzo wolno;)
wymieniłem świece i przewody i już nie rzuca na bok silnikiem!!! :D
wymienione łożyska w alternatorze :D
nastała cisza więc usłyszałem pompę wspomagania którą załatwiłem odkładaniem na później regeneracji magla :(
magiel zrobiony więc czas na pompę :D
ostatnia pierdółka z mechaniki :)
wymienione zawieszenie tył.
już cisza i spokój,mogę jeździć dalej po Polskich drogach:confused: