Akurat w Quattroporte można by na wakacje jechać. Tylko trzeba by mieć wcześniej Quattroporte :D.
Printable View
Akurat w Quattroporte można by na wakacje jechać. Tylko trzeba by mieć wcześniej Quattroporte :D.
Żeby nie było jak ze 169. Bicia piany przez 3 lata nawet jakieś doniesienia że następca 166 widziany był pod Genewa, az się okazało że nic takiego nie powstanie , przynajmniej nie tak szybko jakbyśmy tego oczekiwali nawet w pesymistycznych założeniach. No ale Duke Nukem Forever ujrzał w końcu światło dzienne to może i na 169 przyjdzie czas
Ups... :o
mnie nowe Maserati nie przekonują stylistyką, lubię za to stare Ghibli II Cup (nie podoba mi się barokowe wnętrze, ale ma coś w sobie ten kanciak, no i ten napęd - wielka szkoda, że AR w GT nie poszła drogą prototypu Nuvola - czyli doładowanego V6 :() oraz 3200 GT z "bumerangami"
a co do innej ligii - to racja, ale żeby nie biadolić za dużo powiem tylko tyle, w nawiązaniu do tego co pisałem) - chciałbym, aby alfa klasy średniej zaczęła (pewnie dość długą) drogę w kierunku standardów jakie ustala obecnie BMW 5 (pomijając technikę, dla mnie ma w tej klasie świetny wygląd, zwłaszcza eMka).
Nie wiem jaka plotka jest najnowsza, bo mam zaległości. Ale jedna z poprzednich plotek mówiła, że Giulia będzie produkowana w USA.
http://www.autoblog.it/post/36345/fi...o-2013-a-melfi - wg. tego będzie produkowana w Cassino, czyli tam gdzie Giulietta i w przyszłości... sedan Dodge na platformie C-Wide. Z tej platformy skorzysta także chińska marka Guangzhou oraz Giulia. Premiera Dodge (i całej platformy) będzie na targach w Detroit w 2012 roku.
Giulia ma być wzorem do naśladowania dla Europy i USA (chyba w dziedzinie współdzielenia platform, bo tego dot. ten artykuł) :P
Ja bym nie powiedział, że Julia będzie wzorem do naśladowania, bo artykuł mówi tylko o tym, że ma stać się modelem globalnym sprzedawanym w USA i Europie, a ma być rzeczywiście opracowany na platformie C-WIDE - z tego co pamiętam Julka w środku jest dość przestronna, więc nie powinno być problemu z zaadaptowaniem tej platformy dla Julii.
Ogólnie moim zdaniem dobrą rzeczą jest to, że baza dla kompaktów i średniej wielkości (Julia, Bravo, nowa Delta(?), nowy Dodge Hornet, C-Suv Alfy, C-Suvy Fiata i Jeepa) aut ma pochodzić z Włoch (bo Julka z tego co mówią posiadacze raczej nie ma problemów z prowadzeniem, a testy takiej Themy (vel. Lancii 300C), albo Fiata Freemont w Quattroruote i innych źródłach jednak wprost mówią, że w zawieszeniach czuć jednak amerykańskiego ducha...
Zresztą, skoro Giulii nie robią na bazie jakiegoś "hamerykana", to raczej nie powinniśmy mieć do czynienia z takim pokracznym designem, ani rebadgingiem, jak ostatnie Lancie (szczególnie paskudna jest Flavia)...
dakoolk znasz włoski? :) Bo z tym naśladowaniem to tak translator przetłumaczył to zdanie: " Da questo progetto dovrebbe inoltre derivare la futura Alfa Romeo Giulia, piů volte rimandata e destinata a diventare un modello globale per Europa e Stati Uniti."
Nie wiem czy zauważyłeś ale:
C-Evo = Giulietta
C-Wide = Giulia
C-Wide to będzie wydłużone C-Evo.
Był gdzieś temat na forum, w którym pracownicy FAP się wypowiadali o pracownikach włoskich fabryk... z ich wypowiedzi wynikało, że jakość pracy tych pracowników momentami jest śmieszna, szczególnie tych z południa.
Włoski znam :) To zdanie bym przełożył tak:
" Da questo progetto dovrebbe inoltre derivare la futura Alfa Romeo Giulia, piů volte rimandata e destinata a diventare un modello globale per Europa e Stati Uniti."
" Z tego projektu powinna poza tym powstać przyszła AR Giulia, wielokrotnie opóźniana (dosłownie: odsyłana - chodzi o dobrze nam znane przesuwanie debiutu) i przeznaczona do tego, by stać się modelem globalnym dla Europy i Stanów Zjednoczonych".
Co do platformy, to wiem, że C-Evo ma być modyfikowana, a nie wprost przeszczepiana do Julki (bo rozstaw osi i szerokość byłyby pewnie mimo wszystko za mały), ale być może niekonsekwentie odniosłem się do nich w całości mojego posta - w każdym razie chodziło mi o to, że kompakty, klasa średnia i suvy mają w jakimś stopniu pochodzić od platformy Julki... co moim zdaniem jest dobrą rzeczą, ale miałem na myśliraczej jej "filozofię" i możliwości zamontowanego do niej zawieszenia... co się oczywiście i tak okaże w praniu :)