Akurat w Quattroporte można by na wakacje jechać. Tylko trzeba by mieć wcześniej Quattroporte.
Akurat w Quattroporte można by na wakacje jechać. Tylko trzeba by mieć wcześniej Quattroporte.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Żeby nie było jak ze 169. Bicia piany przez 3 lata nawet jakieś doniesienia że następca 166 widziany był pod Genewa, az się okazało że nic takiego nie powstanie , przynajmniej nie tak szybko jakbyśmy tego oczekiwali nawet w pesymistycznych założeniach. No ale Duke Nukem Forever ujrzał w końcu światło dzienne to może i na 169 przyjdzie czas
Ups...
mnie nowe Maserati nie przekonują stylistyką, lubię za to stare Ghibli II Cup (nie podoba mi się barokowe wnętrze, ale ma coś w sobie ten kanciak, no i ten napęd - wielka szkoda, że AR w GT nie poszła drogą prototypu Nuvola - czyli doładowanego V6) oraz 3200 GT z "bumerangami"
a co do innej ligii - to racja, ale żeby nie biadolić za dużo powiem tylko tyle, w nawiązaniu do tego co pisałem) - chciałbym, aby alfa klasy średniej zaczęła (pewnie dość długą) drogę w kierunku standardów jakie ustala obecnie BMW 5 (pomijając technikę, dla mnie ma w tej klasie świetny wygląd, zwłaszcza eMka).
Ostatnio edytowane przez Archi ; 30-09-2011 o 07:48
Nie wiem jaka plotka jest najnowsza, bo mam zaległości. Ale jedna z poprzednich plotek mówiła, że Giulia będzie produkowana w USA.
http://www.autoblog.it/post/36345/fi...o-2013-a-melfi - wg. tego będzie produkowana w Cassino, czyli tam gdzie Giulietta i w przyszłości... sedan Dodge na platformie C-Wide. Z tej platformy skorzysta także chińska marka Guangzhou oraz Giulia. Premiera Dodge (i całej platformy) będzie na targach w Detroit w 2012 roku.
Giulia ma być wzorem do naśladowania dla Europy i USA (chyba w dziedzinie współdzielenia platform, bo tego dot. ten artykuł)![]()
Ja bym nie powiedział, że Julia będzie wzorem do naśladowania, bo artykuł mówi tylko o tym, że ma stać się modelem globalnym sprzedawanym w USA i Europie, a ma być rzeczywiście opracowany na platformie C-WIDE - z tego co pamiętam Julka w środku jest dość przestronna, więc nie powinno być problemu z zaadaptowaniem tej platformy dla Julii.
Ogólnie moim zdaniem dobrą rzeczą jest to, że baza dla kompaktów i średniej wielkości (Julia, Bravo, nowa Delta(?), nowy Dodge Hornet, C-Suv Alfy, C-Suvy Fiata i Jeepa) aut ma pochodzić z Włoch (bo Julka z tego co mówią posiadacze raczej nie ma problemów z prowadzeniem, a testy takiej Themy (vel. Lancii 300C), albo Fiata Freemont w Quattroruote i innych źródłach jednak wprost mówią, że w zawieszeniach czuć jednak amerykańskiego ducha...
Zresztą, skoro Giulii nie robią na bazie jakiegoś "hamerykana", to raczej nie powinniśmy mieć do czynienia z takim pokracznym designem, ani rebadgingiem, jak ostatnie Lancie (szczególnie paskudna jest Flavia)...
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
dakoolk znasz włoski?Bo z tym naśladowaniem to tak translator przetłumaczył to zdanie: " Da questo progetto dovrebbe inoltre derivare la futura Alfa Romeo Giulia, piů volte rimandata e destinata a diventare un modello globale per Europa e Stati Uniti."
Nie wiem czy zauważyłeś ale:
C-Evo = Giulietta
C-Wide = Giulia
C-Wide to będzie wydłużone C-Evo.
Był gdzieś temat na forum, w którym pracownicy FAP się wypowiadali o pracownikach włoskich fabryk... z ich wypowiedzi wynikało, że jakość pracy tych pracowników momentami jest śmieszna, szczególnie tych z południa.
Włoski znamTo zdanie bym przełożył tak:
" Da questo progetto dovrebbe inoltre derivare la futura Alfa Romeo Giulia, piů volte rimandata e destinata a diventare un modello globale per Europa e Stati Uniti."
" Z tego projektu powinna poza tym powstać przyszła AR Giulia, wielokrotnie opóźniana (dosłownie: odsyłana - chodzi o dobrze nam znane przesuwanie debiutu) i przeznaczona do tego, by stać się modelem globalnym dla Europy i Stanów Zjednoczonych".
Co do platformy, to wiem, że C-Evo ma być modyfikowana, a nie wprost przeszczepiana do Julki (bo rozstaw osi i szerokość byłyby pewnie mimo wszystko za mały), ale być może niekonsekwentie odniosłem się do nich w całości mojego posta - w każdym razie chodziło mi o to, że kompakty, klasa średnia i suvy mają w jakimś stopniu pochodzić od platformy Julki... co moim zdaniem jest dobrą rzeczą, ale miałem na myśliraczej jej "filozofię" i możliwości zamontowanego do niej zawieszenia... co się oczywiście i tak okaże w praniu![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...