Strona 46 z 47 PierwszyPierwszy ... 363738394041424344454647 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 469

Temat: Alfa Romeo Giulia (2012)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Akurat w Quattroporte można by na wakacje jechać. Tylko trzeba by mieć wcześniej Quattroporte .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Akurat w Quattroporte można by na wakacje jechać. Tylko trzeba by mieć wcześniej Quattroporte .
    Mogłeś sobie kupić używkę zamiast nowej Giulietty

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Ogier Avatar mati7700
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtd 115

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Mimo dużego sceptycyzmu wobec poczynań FIATa wobec AR bardzo liczę na to, że Giulia uniesie ciężar dziedzictwa, a jednoczesnie spełni oczekiwania tak Alfisti, jak i pozostałych nabywców... no i Sergio
    Dokladnie,też mam nadzieje że tak będzie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Mogłeś sobie kupić używkę zamiast nowej Giulietty
    Niestety, najtańsze Quattro V hulają grubo powyżej stówy. Poza tym nie przepadam za sedanami. Gdyby było inaczej, jeździłbym teraz 166 FL V6 .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Żeby nie było jak ze 169. Bicia piany przez 3 lata nawet jakieś doniesienia że następca 166 widziany był pod Genewa, az się okazało że nic takiego nie powstanie , przynajmniej nie tak szybko jakbyśmy tego oczekiwali nawet w pesymistycznych założeniach. No ale Duke Nukem Forever ujrzał w końcu światło dzienne to może i na 169 przyjdzie czas

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Miałem na myśli Maserati GT . Ale Alfa też jest śliczna, szkoda, że jednak z trochę innej ligi...
    Ups...
    mnie nowe Maserati nie przekonują stylistyką, lubię za to stare Ghibli II Cup (nie podoba mi się barokowe wnętrze, ale ma coś w sobie ten kanciak, no i ten napęd - wielka szkoda, że AR w GT nie poszła drogą prototypu Nuvola - czyli doładowanego V6 ) oraz 3200 GT z "bumerangami"

a co do innej ligii - to racja, ale żeby nie biadolić za dużo powiem tylko tyle, w nawiązaniu do tego co pisałem) - chciałbym, aby alfa klasy średniej zaczęła (pewnie dość długą) drogę w kierunku standardów jakie ustala obecnie BMW 5 (pomijając technikę, dla mnie ma w tej klasie świetny wygląd, zwłaszcza eMka).
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 30-09-2011 o 07:48

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Nie wiem jaka plotka jest najnowsza, bo mam zaległości. Ale jedna z poprzednich plotek mówiła, że Giulia będzie produkowana w USA.

http://www.autoblog.it/post/36345/fi...o-2013-a-melfi - wg. tego będzie produkowana w Cassino, czyli tam gdzie Giulietta i w przyszłości... sedan Dodge na platformie C-Wide. Z tej platformy skorzysta także chińska marka Guangzhou oraz Giulia. Premiera Dodge (i całej platformy) będzie na targach w Detroit w 2012 roku.

Giulia ma być wzorem do naśladowania dla Europy i USA (chyba w dziedzinie współdzielenia platform, bo tego dot. ten artykuł)

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Nie wiem jaka plotka jest najnowsza, bo mam zaległości. Ale jedna z poprzednich plotek mówiła, że Giulia będzie produkowana w USA.

http://www.autoblog.it/post/36345/fi...o-2013-a-melfi - wg. tego będzie produkowana w Cassino, czyli tam gdzie Giulietta i w przyszłości... sedan Dodge na platformie C-Wide. Z tej platformy skorzysta także chińska marka Guangzhou oraz Giulia. Premiera Dodge (i całej platformy) będzie na targach w Detroit w 2012 roku.

Giulia ma być wzorem do naśladowania dla Europy i USA (chyba w dziedzinie współdzielenia platform, bo tego dot. ten artykuł)
    Ja bym nie powiedział, że Julia będzie wzorem do naśladowania, bo artykuł mówi tylko o tym, że ma stać się modelem globalnym sprzedawanym w USA i Europie, a ma być rzeczywiście opracowany na platformie C-WIDE - z tego co pamiętam Julka w środku jest dość przestronna, więc nie powinno być problemu z zaadaptowaniem tej platformy dla Julii.

Ogólnie moim zdaniem dobrą rzeczą jest to, że baza dla kompaktów i średniej wielkości (Julia, Bravo, nowa Delta(?), nowy Dodge Hornet, C-Suv Alfy, C-Suvy Fiata i Jeepa) aut ma pochodzić z Włoch (bo Julka z tego co mówią posiadacze raczej nie ma problemów z prowadzeniem, a testy takiej Themy (vel. Lancii 300C), albo Fiata Freemont w Quattroruote i innych źródłach jednak wprost mówią, że w zawieszeniach czuć jednak amerykańskiego ducha...

Zresztą, skoro Giulii nie robią na bazie jakiegoś "hamerykana", to raczej nie powinniśmy mieć do czynienia z takim pokracznym designem, ani rebadgingiem, jak ostatnie Lancie (szczególnie paskudna jest Flavia)...
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

dakoolk znasz włoski? Bo z tym naśladowaniem to tak translator przetłumaczył to zdanie: " Da questo progetto dovrebbe inoltre derivare la futura Alfa Romeo Giulia, piů volte rimandata e destinata a diventare un modello globale per Europa e Stati Uniti."

Nie wiem czy zauważyłeś ale:
    C-Evo = Giulietta
    C-Wide = Giulia

C-Wide to będzie wydłużone C-Evo.

Był gdzieś temat na forum, w którym pracownicy FAP się wypowiadali o pracownikach włoskich fabryk... z ich wypowiedzi wynikało, że jakość pracy tych pracowników momentami jest śmieszna, szczególnie tych z południa.

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    dakoolk znasz włoski? Bo z tym naśladowaniem to tak translator przetłumaczył to zdanie: " Da questo progetto dovrebbe inoltre derivare la futura Alfa Romeo Giulia, piů volte rimandata e destinata a diventare un modello globale per Europa e Stati Uniti."

Nie wiem czy zauważyłeś ale:
    C-Evo = Giulietta
    C-Wide = Giulia

C-Wide to będzie wydłużone C-Evo.

Był gdzieś temat na forum, w którym pracownicy FAP się wypowiadali o pracownikach włoskich fabryk... z ich wypowiedzi wynikało, że jakość pracy tych pracowników momentami jest śmieszna, szczególnie tych z południa.
    Włoski znam To zdanie bym przełożył tak:
    " Da questo progetto dovrebbe inoltre derivare la futura Alfa Romeo Giulia, piů volte rimandata e destinata a diventare un modello globale per Europa e Stati Uniti."
    " Z tego projektu powinna poza tym powstać przyszła AR Giulia, wielokrotnie opóźniana (dosłownie: odsyłana - chodzi o dobrze nam znane przesuwanie debiutu) i przeznaczona do tego, by stać się modelem globalnym dla Europy i Stanów Zjednoczonych".

Co do platformy, to wiem, że C-Evo ma być modyfikowana, a nie wprost przeszczepiana do Julki (bo rozstaw osi i szerokość byłyby pewnie mimo wszystko za mały), ale być może niekonsekwentie odniosłem się do nich w całości mojego posta - w każdym razie chodziło mi o to, że kompakty, klasa średnia i suvy mają w jakimś stopniu pochodzić od platformy Julki... co moim zdaniem jest dobrą rzeczą, ale miałem na myśliraczej jej "filozofię" i możliwości zamontowanego do niej zawieszenia... co się oczywiście i tak okaże w praniu
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...