Czy rozrusznik o numerach 0 001 109 268 z 2.4 podejdzie do 1.9 8V z manualną skrzynią?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Czy rozrusznik o numerach 0 001 109 268 z 2.4 podejdzie do 1.9 8V z manualną skrzynią?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Miałem podobną sytuację, z tą różnicą, że czasem było to męczenie dwa czy trzy razy dłuższe niż na filmiku :) Pomogła modyfikacja mapy startowej czyli ingerencja w ECU. Rozrusznik zregenerowałem i aku też wymieniłem, siedział jakiś o prądzie rozruchowym 500 coś. Nie mówiąc o czujniku temp. cieczy itp.
Wykluczam świece i słaby akumulator, z tego względu, że np. Dzisiaj rano przy temperaturze rzędu 5 stopni, auto odpalilo bez problemu, dojechalem do pracy, gdzie postał 8 godzin na słoneczku, temperatura 21 stopni, wsiadam do auta, chce odpalić i już problem... kręci, kręci, ma chęć załapać i dopiero za którymś razem zaskakuje i pracuje idealnie.
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Mało paliwa / słaby rozrusznik. U mnie pomogło wymiana z silnika 2,4. Teraz nawet na komunikat nie muszę czekać
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Ja stawialbym na to, ze po prostu przy rozruchu dostaje za małą dawke paliwa... jak rano jest chłodno, czujnik podaję na ecu zapotrzebowanie na większą dawkę paliwa i odpala, a jak wzrośnie znacznie temperatura otoczenia, to wtedy z czujnika idzie sygnał do ECU i dostaje mniejszą dawkę, przez co ciężej ma zaskoczyć.
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Pytanie czy da się to zrobić w fiacie bravo 120KM. Mam takiego pod domem zapala w miarę normalnie tzn. nie trzeba kręcić kilka razy ale za każdym razem jest walnięcie przy rozruchu jakby silnik chciał wyskoczyć z samochodu. Dopiero jak się porządnie rozgrzeje jest poprawa. Przy podwójnym grzaniu świec i odczekaniu przed rozruchem albo podłączeniu kablami dodatkowego akumulatora jest lepiej.
Oczywiście im cieplej na dworze tym gorzej.
Pytanie napewno nie do mnie do Alfy 159 16V pasuje z Alfy 2,4. Mój mechanik założył i powiedział że wpadł bez najmniejszego problemu. Szczerze polecam tym co borykają się z problemem odpalenia, gdzie odpalenie nie zawsze było płynne i występowało trzęsienie / długie kręcenie.
U mnie w 1,9 16V nie wszedł rozrusznik z 2,4. Mechanior się męczył i męczył ale bez powodzenia.
Właśnie widziałem że sprzedajesz i aż dziw że nie dało rady przecież mamy te same silniki skrzynie więc o co chodzi. Ja na 100 % ma założony od 2,4
masz moze jakies fotki obu, albo napiszesz co przeszkadzalo, na co zwrocic uwage, masz moze numery czesci albo jesli juz wiesz to kiedy pasuje a kiedy nie(roczniki, wersje o ile sa jakies zaleznosci). u brata bedzie trzeba raczej zmienic bo zaczely sie problemy z odpalaniem w zimie, reszta jest cacy dlatego na pierwszy ogien myslalem wlasnie o rozruszniku od 2.4