Błąd poduszki w 156 to nie usterka, tylko cecha charakteru :).
Printable View
Błąd poduszki w 156 to nie usterka, tylko cecha charakteru :).
Wystarczy kostki pospinac trytytkami i masz z nimi spokoj na baaaaardzo dlugo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pewno była sprzątana i gdzieś kostka szarpnięta kiedyś tak miałem. Zrobiłem jak Kolega OMEN i spokój.
Nie mogę się połączyć Viakennem z poduchami :( trzeba będzie zakupić inny kabelek ...
doszło jeszcze
PO0235 , PO404 :(
Biorę się za lekturę :)
Próbuj się połączyć na samym zapłonie, przy wyłączonym silniku. Daj tez sobie na skanowanie urządzeń. Jeśli łączy się z silnikiem czy ABSem, a tylko z poduszkami nie chce, to kabel raczej jest dobry, chyba, że się zepsuł przełącznik na wtyczce.
Próbowałem na samym zapłonie i uparta jest nie chce się połączyć ... Wszystko inne skanuje i czyta , tylko nie poduszki .
Dzisiaj jadąc po mieście ,odczułem ,że kiera ciężej chodzi i jakoś tak dziwniej się prowadzi :confused: ,na parkingu zauważyłem brak powietrza w przednim kole :mad: wycieczka do wulkanizatora ....... i oczywiście wkręt :( to już trzeci raz ,co za pech .Teraz mam łatę ,w nowej gumie:mad:
to bardziej tu pasuje http://www.forum.alfaholicy.org/hyde...sie_watek.html
Dzięki za info panie moderatorze
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Wczoraj podczas demontażu grilla ukręciłem łepek w jednej ze śrub mocujących zderzak teraz będzie trzeba użyć wiertarki i jakoś rozwiązać problem przed złożeniem wszystkiego do kupy.
Co prawda nie ja popsułem, ale dzisiaj jadąc do pracy dostałem, chyba konarem drzewa w dach, przednią szybę i lewy błotnik :]
Pękła mi przednia szybka :( Sprawka Ksawerego :(
A ja chciałem założyć nowe tuby nawiewów po FL. Stare nie chciały wyjść, pociągnąłem i wyrwałem. Klapki od regulacji zostały mi w rękach, a główna tuba siedzi i nie chce wyjść.
147 strzeliła focha i poniżej 2k obrotów nie ma ładowania ehh
A u mnie wariują czujniki parkowania tył :( będzie trzeba coś z tym zrobić, tylko co?
Kupić Mazdę :]
Albo umyć czujniki :)
Myłem dokładnie. Muszę wybrać się do jakiegoś magika. Normalnie czyli dobrze działają TYLKO przed rozgrzaniem auta czyli po uruchomieniu albo delikatnej jeździe. Jak się przyciśnie auto to czujniki piszczą ciągle, jak się pojedzie delikatniej to czujniki piszczą jak nieskoordynowane chomiki :)
To na pewno celowo zainstalowany system zapobiegający parkowaniu nieschłodzonego wozu . Przecież niemożliwe żeby się zepsuły. Lub zapobiegający przed "przyciskaniem" Brery, w końcu ona ma wyglądać, a nie szybko jeździć, jak to powszechnie pojmowana [notranslate]Alfa[/notranslate]...
Swoją drogą czujniki parkowania w wozie dla Kierowcy? Czyli że co-nie czuje auta? I psujące piękne krągłości zderzaka?
;)
Mam mistrza, naderwałem dzisiaj plecionkę z wydechu i Bella pierdzi jak traktor aż całą budą trzęsie...w piątek jedzie do wymiany o ile się tym jakoś dokulam do mechanika :-)
Ja też poraz kolejny rozwalił wydech :) tym razem zerwała się rura od środkowego tłumika :D takie drogi
Policmajstry złapały mnie na jeździe na pozycyjnych i przy okazji zerknęli na przyciemniony przód :mad: w efekcie musiałem naderwać jej połowę przy nim, żeby miał pewność, że zdejmę w trymiga w domu. Tak też się stało. No i śmieszna sprawa, bo gość mówił, że folia była na tyle dobrze doklejona, że mniej ogarnięty policjmaster by nie zauważył :dance3: nie oklejam ponownie, za dużo strachu za mało zysku :)
Urwałem antenę podczas odśnieżania...
Złapał mi dziś w nocy tylni lewy zacisk hamulcowy przy - 5 stopniach ale chwila walki (ruch ręcznym i pulsowanie hamulcem, trochę powolnej jazdy na trzymającym zacisku celem rozgrzania) poskutkowało i bella się poddała.
Oooooo...coś się stało temu talerzyku od amortyzatoru :)
Załącznik 238497
Wymień puki masz jeszcze całą oponę. Jak mi strzeliło to miałem żłobienie w oponie na całym obwodzie
Najlepsze, że zatrzymało się dosłownie milimetr nad oponą, i w czasie jazdy szuranie słychać tylko w zakrętach albo na dziurach. Odkryłem to wczoraj rano, a do zrobienia jeszcze było 40 kilometrów, wytrzymało. Dobra Alfa :). Nowe amorki już zamówione.
złapałem kapcia na autostradzie :(
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Głupi ma szczęście :D. Zamówiłem Monroe. Mogą być?
Mi strzeliło na szczęście w nocy pod blokiem i jak wyjeżdżałem czułem smród palonej gumy. Na szczęście dojazdówki talerz nie sięgał więc spokojnie podjechałem do mechanika bez lawetowania
Komunikat ABS system faltiure i zaraz po nim EBD system faltiure... Czy to kwestia tylko wymiany czujnika ABS??? Proszę o opinie czy ktoś ten temat przerabiał...dzięki
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Może być pompa ABS do wymiany.
Przyczyną może też być słaby akumulator.
Przepalona żarówka/dioda w środkowym panelu na pokrętle ustawiania temperatury grzania/chłodzenia.
Udało mi się wypaść z drogi i zaorać pole kapusty. Obie chłodnice, wzmocnienie chłodnicy, wspomaganie i filtr powietrza.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka