Gratulacje :)
Rabat wywalczyłeś podobny do mojego, ja 23%.
Kolor,konfiguracja te same, jedynie koła mam 16"...
Szerokości i bezawaryjnosci :)
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Gratulacje :)
Rabat wywalczyłeś podobny do mojego, ja 23%.
Kolor,konfiguracja te same, jedynie koła mam 16"...
Szerokości i bezawaryjnosci :)
jak 16 jak prawie 17? :cool:
No tak... Ale kupiłem z 16" :)
Porównałem zakup kolegi do mojego :)
Witam Wszystkich!
Noszę się z zamiarem kupna julki. Na weekend dostałem 150km z pakietem veloce, jeździło się fajnie. Na tyle fajnie że zamiast wersji 120km którą chciałem kupić pierwotnie waham się pomiędzy 170km z automatem i 240km. Auto ma służyć we większości do jazdy po mieście, przedszkole, zakupy, etc. Za miastem pewnie też ale to raczej max 20% przebiegu. Rabat jaki dostałem na auto z 2018r to 14%.
Pozdrawiam. Seba
Hejo,
Orientuje się ktoś w temacie Adroid Auto dla Giulietty? W listopadzie konfigurowalem Giuliettę, w sumie przy współpracy z jednym z delaerów (konfigurator na stronie nie pokazywał wszystkich opcji z resztą jest tak do dziś).
W wersji Veloce był dostępny Pakiet Tech oferujący system multimedialny 7" który miał również obsługiwać Android Auto, są również na yt filmiki z tym pakietem.
https://www.youtube.com/watch?v=LF6uh6ETdjw
Teraz niestety opcja ta zniknęła już z konfiguratora, a nie chciałbym się czasem wkopać w 5.5" multimedia bez żadnej navi etc. ;)
Pozdrawiam,
Kuba.
to na foto to zwykła 2 din navi aftermarketowa- w modelu MY 2018 siedzi Alpine z 2 ma portami USB i HDMI w miejscu gniazda 12vZałącznik 241330 Załącznik 241331
Pojawił się nowy cennik uwzględniający nową wersję "Sport"
http://www.alfaromeo.pl/content/dam/...tta%202018.pdf
Mamy też "Misano Blue" w kolorystyce :)
Przeglądając nowy cennik to sporo przyoszczędzili na wersji Veloce - teraz w standardzie są fotele materiał + alcantara. Skóra + alcantara to dopłata 4000 zł (u mnie z rocznika 2016 była w standardzie). Reflektory bi-ksenon też miałem w standardzie - teraz dopłata 3360 zł. Czujniki parkowania przednie i tylne 1000 zł (był standard)....
- - - Updated - - -
Zwracam honor, sprawdziłem stare cenniki i moja wersja podstawowa to było 123000 zł teraz cena wyjściowa to 114900 zł czyli 8100 zł mniej.
[MENTION=67820]dziekan[/MENTION] co do tych foteli to prawda jest taka, że w standardzie DOSŁOWNIE nie masz żadnych foteli :D więc siłą rzeczy wybierasz kubełki skóra/alcantara albo da druga skóra droższa o około 1k PLN. Cena samego samochodu poszła w dół ale tak jak piszesz, fotele musisz doliczyć, czyjniki parkowania doliczyć, reflektory 35W też i wychodzi na to samo.
Oczywiście reflektorów nie ma w konfiguratorze, nagłośnienia Bose też, od listopada tego nie poprawili. Czekają na nową Giuliettę? Trochę strach zamawiać nowy samochód bo oni chyba sami nie wiedzą co mogą stworzyć.
Kwestia Android Auto dalej mnie zastanawia bo skoro dealer powiedział, że rzeczywiście jest to w tym pakiecie Tech to głupotą byłoby dopłacanie przeszło 6k PLN do navi 6.5" skoro tam to wszystko powinno być w podstawie.
Z tymi fotelami lekko cie ułańska fantazja poniosła. Owszem różnica w wygodzie jest miedzy przedliftem i poliftem - te z alcantarą też niczym się nie różnią. Typowo skórzane mają tylko nieco wyższe boczki na siedziskach . Xeonon tez jest za dopłata do wszystkich wersji.
Najgorsze jest to że w tej nowej Sport jest bazowa tapicerka z wersji Giulietta która już po 10 -20 tkm zaczyna łapać przetarcia.
- - - Updated - - -
dokładnie tak
Szmaciana tapicerka jest taka słaba? Jak jest z wytrzymałością skóry i alcantary? Trochę nie ogarniam polityki alfy. Nie można do 240km włożyć np brązowej skóry.
ta
szmaciana w wersji GIulietta- mi po 10 tkm miałem przetarcia na szwach jak w dżinsach - po interwencji w FAP wymieniono wszystkie poszycia - problem już się nie powtórzył.
[MENTION=34131]Dareek[/MENTION], chyba mnie źle zrozumiałeś a ja też mogłem się niejasno wypowiedzieć. Chodziło mi tylko o to, że podczas konfigurowania samochodu którego cena bazowa to 114k musisz od razu wybrać jakieś fotele za które płacisz albo te 4k albo te 5k (czy jakoś tak). Chodzi mi tylko i wyłącznie o to jak jest skonfigurowany konfigurator. Zwyczajnie nie jesteś w stanie zamówić Giulietty Veloce za 114k bo musisz wybrać jakieś fotele i oczywiście za nie zapłacić :) [Pomijam kwestie rabatów etc!] Wychodzi na to, że w bazowej cenie Julka Veloce nie ma żadnych foteli :D Taki smaczek z konfiguratora.
Co do jakości i komfortu to jedynie miałem okazje jeździć z wersją skóra + alcantara i dla mnie super wygodne i wyglądają zdecydowanie lepiej niż skórzane, które są teoretycznie droższe.
Byłem dzisiaj w salonie zrobić wycenę Giulietty Veloce. Jest jeden problem tylko, nie można wybrać audio Bose razem z tym nowym radiem Alpine. Czyli albo Android Auto i kamera cofania, albo Bose i stary Uconnect 6.5".
Może ktoś powiedzieć jak się spisuje Uconnect 6.5"? Chodzi mi o kwiestię streamowania muzyki z np. Spotify. To samo dotyczy szklanego dachu. Warto?
Poważnie mówisz z tym Bose? Matko z córką... to już chyba lepiej brać Alpine z AndroiAuto i samemu zainwestować w dobry zestaw audio. Swoją drogą mi nic dealer o tym nie wspominał i miałem i to i to w opcjach wybrane do zamówienia.
Oczywiście zestaw Alpine jest w standardzie bez dodatkowych opłat? Tak samo kamera cofania - jakieś dopłaty?
Co do szklanego dachu to tylko i wyłącznie kwestia gustu. Taki dodatkowy bajer, jak kiedyś była na ten temat dyskusja to raczej większość głosów mówiła, że jak masz kasę i chcesz to bierz a jak nie to olać. Mi osobiście się podoba :)
Dorzucam jeszcze w załączniku jak moja konfiguracja wyglądała, widać jest z lekka przeterminowana :)
Załącznik 241476
Zestaw Alpine 7" z Android Auto jest w opcji. Można wybrać samo radio za 4000 lub cały pakiet Tech z kamerą cofania za 5000.
W standardzie masz Uconnect 5".
Z dołożeniem dobrego zestawu audio jest słabo, jeśli bierzesz auto w leasing/wynajem długoterminowy.
Wymiana audio na coś lepszego nie powinna być traktowana jako zwiększenie wartości samochodu? Jeśli zrobi to ktoś kto się na tym zna, da papierki (faktura, gwarancja) to wszystko powinno być ok? Chociaż zapewne wszystko zależy od firmy leasingowej, niemniej raczej nie powinno być problemu z wymianą audio.
Tak czy owak baaardzo niefajna sprawa z tym audio. Sam nie wiem co bym wybrał w tej chwili :/
mogę opisać uconnect 5, bo gdy kupowałem w grudniu 2016 mapa do navi była nadal z początku 2014 i nikt mi nie potrafił powiedzieć, czy wyjdzie nowsza:D więc 6,5 było bez sennsu za 4 czy 5k..
spotify ogólnie działa bez problemu (na iphone se, nokii 730 i jakimś sony) ale jest parę werwiających rzeczy, które mogą się pojawić: 1) jeśli oglądałeś jakikolwiek film w telefonie, muza nie odpali się, dopóki nie wejdziesz do spotify ręcznie w telefonie i nie naciśniesz play (ale to raczej problem telefonu- konkretnie iphone'a, bo pozostałe były używane okazjonalnie). 2)w zimie gdy telefon masz w kieszeni marynarki pod grubym płaszczem albo w lewej kieszeni spodni (też pod płaszczem) potrafi przerwać na sekundę- dwie- gubi sygnał bt. (też obstawiam problem iphone'a, nokia nie przerywała). 3)po wyłączeniu silnika w trakcie streamingu bt, po ponownym odpaleniu włączy się radio (i wg dwóch różnych serwisów nie można tego zmienić) i to dosyć głośno, bo bt zwykle wymaga zwiększenia głośności, przynajmniej u mnie. 4) do tego aktywacja bt trwa różnie długo- od kilku sekund do 2-3 minut, a kolejne kilkanascie sekund -5 minut trwa aktywowanie streamingu. jeśli ktoś nie lubi radia to tylko cd lub pendrive (w przypadku 6,5 tylko pendrive). gdyby dało się jakoś sensownie opcje komputera pokładowego przenieść, już dawno wymieniłbym to badziewie na coś w stylu alpine. ale ma ładne logo alfy w tle ;)
a tego nie rozumiem. muzyką na spotify normalnie steruje się z kierownicy, chyba, ze co chwilę zmieniasz playlisty albo wyszukujesz nowy utwór. jak masz przygotowaną playlistę zmieniasz utwory przód/tył normalnie jak w każdym zestawie słuchawkowym. i wyświetla sie, co odtwarzasz na wyświetlaczu. ciekawostka: jak podłączysz przez kabel, to jeszcze zdjęcie albumu wyświetli (i wystartuje od razu oczywiście)
dach- tu masz cały temat o dachu, dla mnie bez dachu nie ma fajnego samochodu:D
http://www.forum.alfaholicy.org/mito..._czy_nie_.html
kamera cofania by się przydała, chyba, że nie parkujesz zupełnie 'na styk', gdzie każdy centymetr się liczy, wtedy można na czuja, do tyłu mało widać, a auto trochę rozszerza się do tyłu:)
od siebie dodam, że na bose nie słyszę różnicy między cdaudio a streamingiem (zaznaczona wysoka jakość z pobraniem na telefon) na tym samym utworze. nie wiem tylko, czy źle to świadczy o audio, czy o moim słuchu:D
a tak na marginesie ( i lekko nie na temat :) ) wie ktoś, czy można zmienić starego uconnecta na to alpine w serwisie? (mi powiedzieli w jednym, że nie wiedzą, bo jeszcze nie widzieli, a w drugim, że nie , ale jak się dopytałem, to też jeszcze nie widzieli:D natomiast sprzedawca, że prawie na pewno tak, bo to do nich osobno przychodzi i sami to mają wymieniać - o czym oczywiście serwis nic nie wiedział)
Doradca mi mówił, że oni właśnie sami w serwisie zmieniają fabrycznego Uconnect na Alpine. Dzisiaj jadę jeszcze do innego salonu porozmawiać to podpytam o to połączenie Bose + Alpine, czy faktycznie nie można tego razem brać.
Odnoście do szklanego dachu - z tyłu zostaje mało miejsca nad głową. Ja mam 185cm i siadając z tyłu dotykam czubkiem głowy do podsufitki. Trzeba to wziąć pod uwagę, jeżeli z tyłu będą jeździć dorosłe osoby. Ja głównie jeżdżę sam, więc szklany dach u mnie to był pewniak. :)
A z przodu jak z miejscem gdy jest szklany dach? Mam 190cm wzrostu i siedząc w wersji bez szklanego dachu z przodu mieściłem się normalnie, a z tyłu dotykałem już włosami podsufitki. Chociaż akurat o miejsce z tyłu się nie przejmuję, bo tam rzadko kto będzie jeździł, a zresztą teraz w GT z tyłu mam jeszcze mniej miejsca :D
Z przodu jest nieźle. Co prawda nie mam super poprawnej pozycji za kierownicą, bo jeżdżę na maksymalnie opuszczonym w dół siedzeniu i tak trochę na leżąco, ale mam wystarczająco dużo miejsca nad głową żeby się podrapać. :)
Okulary przeciwsłoneczne też się mieszczą na głowie. :)
Zakładam, że te +5cm wzrostu masz głównie w nogach, więc raczej nie powinieneś odczuwać dyskomfortu. ;)
To Alpina ilx-702d, nie mogę dodać linki.
Czy wiadomo jak w Giuliettcie ma działać eCall? https://telematicworld.com/system-ec...m-samochodzie/
Najważniejsze, czy łatwo to będzie wyłączyć.
Żeby nie działało.
A co to ma wspólnego z bezpieczeństwem? Poza tym kto powiedział, że bezpieczeństwo jest najważniejsze? Jakaś szmalcowniczka?
Jakby tak było, to Amerykanie nigdy nie polecieliby na księżyc, a Kolumb nie odkryłby Ameryki.
Nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem? Żarty chyba sobie robisz. W przypadku poważnego dzwonu czas dojazdu służb ratunkowych bywa bezcenny. A to, ze w tej sprawie wypowiedziała się akurat ta osoba, nie ma najmniejszego znaczenia.
A jeździsz samochodem w kasku?