Nowe BMW 7? Na przykład kręcisz palcem kółko w prawo/lewo w powietrzu i regulujesz głośność.
Printable View
Dzięki! Obejrzałem sobie filmiki. Szczerze... nic specjalnego i chyba tylko bajer na razie.
Dodatkowo trzeba oderwać rękę od kierownicy, żeby ściszyć/podgłosić/odrzucić rozmowę. Mając przyciski w aucie zrobię to samo bez odrywania rąk od kierownicy. Chociaż to machnięcie na odrzucenie połączenia mi się podobało :)
Wolałbym, żeby skupili się na obsłudze głosowej i była lepiej implementowana w autach.
kretyńskie gadżety dla gawiedzi.....
wymyślanie dupereli, nie mających żadnego znaczenia, za to podwyższających cenę, szybko się starzejących albo podatnych na psucie...
tymczasem sprawdza się to, co pisałem tutaj kilka lat temu: Sergio Marchionne jest grabarzem marki Alfa Romeo. Zabawka 4C to temat absolutnie niszowy, ciekawostkowy. Idące w długie lata opóźnienia i dramatycznie niska sprzedaż aut firmy, równie dramatycznie wątła oferta rynkowa.
I teraz te jajca z Gulią: na co ten pajac liczy że co? świat się za rok rzuci na to auto, bo co?
Inni po prostu PRODUKUJĄ AUTA, MNOŻĄ WERSJE I MODELE. A ten pajac w sweterku tylko gada i gada, kłamie i kłamie.
Ale my właśnie nie chcemy marki, która będzie mnożyć "generyczne" wersje i modele. Chcemy marki, która będzie produkować samochody, które chce się mieć.
To chyba nie w tej rzeczywistości rynkowej. Chyba ze to producent w stylu morgana albo szopy w której się rzeźbi repliki cobry. Nie bardzo widzę miejsce dla marki która nie ma w miarę pełnej oferty, ale w sumie nie znam się, to mogę się mylić. Taki lotus np. nie ma, ale chyba ma inna misję firmy też totalnie i podpada pod "morgan albo szopa" trochę.
Lexus ma w ofercie 7 modeli (sprawdziłem z ciekawości). Infiniti ma 5. Alfa ma mieć docelowo chyba 8, a w tej chwili ma w sumie 4 :).
Swoją drogą - wychodzi Infiniti Q30, jakiś model kompaktowy:
- silniki benzynowe: tylko jeden silnik, 1.6 122KM, bez automatu;
- w podstawowej wersji koła stalowe z kołpakami (nie ma do wyboru innych felg <!!!>, alu są w pakiecie City cośtam Edition, za który trzeba zapłacić 30 tys. zł, klimatyzacja ręczna jednostrefowa;
I to wszystko za jedyne 99.950 zł!!!
A Giulietta niby nie jest premium...
Giulietta i MiTo dostaną lifting w 2016 roku - raczej nie pół roku przed zejściem :).
Infiniti to nissan w sumie, więc trochę inna sytuacja. Lexus to toyota.
Natomiast nie można chyba powiedzieć że "alfa to taki fiat premium"?