Witam,
Znacie, lub możecie polecić jakiegoś magika z wawy od rozrządu w AR 164 3.0v624v 97r 164.k1. Ewentualnie szukam oryginalnych blokad
Printable View
Witam,
Znacie, lub możecie polecić jakiegoś magika z wawy od rozrządu w AR 164 3.0v624v 97r 164.k1. Ewentualnie szukam oryginalnych blokad
Wie może ktoś gdzie i za ile można kupić nowe amorki ma przód?
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Bardzo ciężki temat..
Zauważyłem. Zamówiłem sworznie, łączniki sprężyny łożyska amorów a samych amorów brak na necie. Niedawno jeszcze widziałem a teraz nic.
Były po 200 chyba, więc świetna cena ;)
Dziś przekroczyłem 400000km i postanowiłem zrobić coś dla Niej. W tamtym tygodniu było nowe sprzęgło valeo, olej skrzyni teraz zawieszenie przodu i olej silnika
Z częściami do 164 jest co raz gorzej, z amorami jest problem, z częściami do 24v jest jeszcze gorzej..
Przebieg zacny [emoji14]
Jeżdżąc włoskimi autami trzeba się pogodzić z tym, że to nie VW gdzie byle pierdoła jest w postaci kilku zamienników itp. ;)
Skąd elektroniczne amory Boge do QV?
Wysłałem gołębiem pocztowym
Zwykłe spręźyny znalałem w jakimś sklepie internetowym. Nie wiem czy wolno mi reklamować na forum
Wrzucaj.
Czesciauto24.pl mają sporo gratów
Amortyzatory to jeśli jeszcze w miarę trzymają i nie rozlały się to jeździć dalej.
Tym bardziej jeśli ktoś nie jeździ na co dzień.
Ja kilka miesięcy temu kupiłem od znajomego nowe amorki na których zrobił jakiś 1000 km zanim ktoś mu nie wjechał w tyłek i auto poszło na części.
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yriox.html
6500zł za umytą i wypolerowaną białą 33kę w podstawowej wersji z porwanym fotelem. :)
Znalazłem na ulicy.Nie używana przynajmniej od roku
Załącznik 204222
Nie udało mi się jeszcze skontaktować z właścicielem.
Nie ma co dywagować o czymś na podstawie paru zdjęć, choć gdyby nie było widać tego przetarcia na fotelu(co w fotelach bazowych w 33 jest chyba rzadkością) to można byłoby przynajmniej przypuszczać, że auto idealne z niskim przebiegiem, od dziadka, itp, itd. :)
Jerry1 na pewno ma więcej zdjęć, tylko nie upublicznia ich, by nie zdradzić miejscówki. ;)
Jakimi szczypcami rozpinacie obejmy z kolektora?
Załącznik 204807
Ponieważ to turbo to musi pozostać szczelne, ale nie chcę zakładać skręcanych.
Ja je rozpinam śrubokrętem płaskim. A ściskam szczypcami specjalnymi do takich obejm.
Przy odrobinie wprawy najlepsze do rozpinania i spinania są obcinaczki czołowe.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
W razie czego są takie obejmy do kupienia gdzieś?
Aso
Powiedzcie mi proszę czy lusterka w 164 super składają sie tylko tym przyciskiem na tunelu czy powinny się składać przy zamykaniu drzwi. Nie mam fabrycznego pilota. Sam montowałem centralke
Tylko z przycisku się składają.
A ma ktoś takie składane na sprzedaż? :)
O, gazior. :D Czyli sprzęt przysłużył się komuś. Wygląda całkiem niczego sobie. Bierzesz? ;)
Jak na drugą serię i że stoi w Polsce pod chmurką wygląda zaskakująco dobrze.Jedynie klar z dachu zaczyna schodzić.Widać konserwację podwozia. Lepsza wersja wyposażenia (alfa control)
Gdybym znalazł właściciela to bym się zastanawiał nad zakupem.
W sumie każda 33 będzie w Polsce ciekawym autem ;)
A tak propo 33 to u mnie nie działa prędkościomierz - nie wiem czy to kwestia linki/czujnika czy licznik.
Może ktoś miał taki przypadek?
No to akurat u mnie czasami zadziała.
Musze sprawdzić kiedyś zegary.
Jakby to była pierwsza seria to by już by nie było po co jechać (nie mam na myśli dużego zainteresowania tylko rdzę)
Jak tak bardzo komuś zależy na I serii to mam na pewno deskę rozdzielczą z zegarami z pierwszej serii, prawie na pewno boczki na drzwi z tymi pipkami do zamka co nie wyskakują tylko sie obracają i być może fotele do tych boczków. Mam też silnik 1,3 boxer na gaźnikach z głowicami bez hydropopychaczy (kompletny - być może jest to nawet 1,5 ale nie ma się tego jak dowiedzieć bez ściągnięcia głowicy, w papierach był 1,3)
Coś by tam jeszcze znalazł.
Bo ja wiem, w 1 i 2 serii blachy były tak samo kiepskie, jak ta jeszcze stoi to pierwsza też by stała :P Ale zdaje sobie sprawe że w polsce trzymającej się jeszcze jako tako nie znajde ;) blachy do reanimacji mam, nowe oryginalne :D Co do deski to słyszałem że trzeba rzeźbić żeby przełożyć taką od 2 serii... A jakie gaźniki masz na tym silniku?
Co do przekładania deski... Deska o ile dobrze pamiętam to chyba żaden problem z pierwszej serii do drugiej i z powrotem (na fotkach powyżej jest druga seria). Gorzej z boczkami drzwi - o ile pamiętam trzeba było dospawywać nakrętki.
Gaźniki mam te podwójne - ale czy to jest weber czy coś innego i który to model gaźników to nie pamiętam. Ale to nie były te najbardziej poszukiwane (od 1,7)
Tak zapytam - a skąd Ty masz jeszcze blachy na wymianę ? Tzn można jeszcze gdzieś takowe kupić? Jeśli tak to daj jakiś namiar.
ps. Pisałeś że chcesz pierwszą serię i co - przełożyć do niej deskę z drugiej serii? (Tylko po co?) To już kup drugą serię i będziesz miał wszystko... No bo rozumiem że ktoś chciałby mieć deskę z pierwszej serii