30W na przodzie chyba jest, a jaka firma to już nie pamiętam. Głośniki z przednich drzwi leżą u mnie w bagażniku fabryczne to jutro zobacze co to jest. Ogólnie jest 6 głośników- 4 w drzwiach i 2 z tyłu.
Printable View
Głośniki są firmy Autosonik, mało znana, teraz można jakieś LCD kupić głównie. Ale faktycznie w 164 uczciwe głośniki montowali, choć to nie tylko zasługa głośników. Drzwi są masywne z belkami stalowymi, a między plastikiem tapicerki a blachą dawali wkładkę wygłuszającą z watoliny zatopionej w białej w folii, coś czego teraz raczej nie uświadczysz w większości aut no chyba że wyższe modele, a to ma bardzo duży wpływ na bas z przodu.
Ogólnie 164 to wdzięczne auto do rozbudowy caraudio jak i po prostu do słuchania muzy.Mocny alternator, aku w bagażniku czyli nie trzeba ciągnąć kabli zasilających do wzmacniacza po aucie co zmniejsza prawdopodobieństwo zakłóceń. Do tego spory bagażnik ;)
No i ogólnie auto jest dobrze izolowane i wygłuszone.
Nie znam firmy Autosonik zupelnie :/ Ale gra to przyzwoicie. W polaczeniu z clarionem nawet bez osobnego wzmacniacza naprawde moge tego sluchac :)
No i przechwalilem auto....
Cholera by to wziela....
Po nocy alfica zlapala focha.
Nie chce odpalic zaraza... krece a on ani nie zaskoczy... raz na samym poczatku zaczal dziwnie chodzic jakby na 3 garnki... zgasilem i potem lipa...
Wlasnie odlaczylem aku.. moze jakies bledy ma i sie skasuja...
Jutro rano bede dalej walczyl.
Najgorsze ze nawet imbusow w domu nie mam zeby kape zdjac i sprawdzic czy jest iskra...
Posprawdzalem wszystkie kabelki i wyglada, ze jest ok.
Ehhhh nie potrzebne nerwy tylko...
Dziś miałem okazję zobaczyć i usłyszeć bellę na ul. Mickiewicza, więc już się pewnie uporałeś z usterką. A alfa piękna i świetnie mruczy:D
:)
Ja z kolei dzisiaj widzialem na mickiewicza 164 super, kolor granat... ale mi smignela w strone filharmonii a ja jechalem prosto :(
Jadna z nieiwielu 164 w Bydzi, pierwszy raz ja widzialem.
Maly update.
Jako, ze moja druga 164 smigam juz ok 2miesiecy czas na wnioski i plan zajec :)
Zamowilem dzisiaj nowe gumy na kolektory dolotowe w ASO - sa dostepne bez problemu za 30zl/szt
Zamowilem takze nowy org termostat - 120zl, moj niestety zawiesil sie pewnie w gornym polozeniu i niedogrzewa silnika. Na bank powoduje to wieksze spozycie paliwa.
Zakupilem nowe swieczki champion RN7YC - wg serwisowki.
Czesci bede mial pod koniec tygodnia, wiec weekend w garazu :)
Przygotowuje sie tez do przegladu tylnej zawiechy, cos tam lekko puka na nierownosciach - mam zamowione tuleje od themy.
Zobaczymy czy beda pasowaly :)
Nastepny etap to przednia zawiecha oraz regulacja luzow na zaworach, musze pomierzyc luzy i zamowic odpowiednie podkladki. W ASO dostepne bez problemu - koszt ok 25zl za szt.
Musze wreszcie zajac sie V biegiem, moze ma ktos z was skrzynie na czesci?
Pozdrawiam
Regulowałem zawory w ok 10 3,0 12v i nigdy nie było potrzeby regulacji zaworów dolotowych ,często wyklepują się szklanki na wydechowych i trzeba je wymienić.
Na sluch...bez zdejmowania kapy slychac jakby to na ssacych wlasnie klepalo. Wydaje mi sie ze na jednym zaworze. musze sie zabrac za to wreszcie.
Wątpie na 99% wydechy samemu można wyregulować .
Jak w 155 V6 12V regulowałem zawory. Na ssacych były odpowiednie przerwy. a na wydechowych trzeba było porawiać.
Zerknij w TEN temat. Zobaczysz jak wyglądają popychacze jak sie wyklepia w V6