I jak, taka robota jest czegoś warta czy po miesiącu znowu zaczyna przeciekać i trzeba się rozglądać na nową ori?
Printable View
Powiem tak, niby ten cały śrubunek jest zrobiony dobrze ale niestety cieknie spod podkładki przy pompie. Panowie dali jakaś tam stalowo-gumowa, ciekło. Zmieniłem na miedziana i tez cieknie.
Nie wiem czy nie skończy się na ori
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Miedzianą podkładkę aby dobrze uszczelniała trzeba przed zamontowaniem zmiękczyć -rozhartować. Nagrzewasz podkładkę do czerwoności i szybko zanurzasz w zimnej wodzie. Pomaga w wielu przypadkach.
No właśnie mechanior też mi mówił, że te przewody się rozszczelniają w takim miejscu, że później trudno dobrze je zakuć. Używka na alledrogo kosztuje około 200, ale kupując nigdy nie masz pewności czy nie będzie jeszcze gorszy od tego ce teraz masz, a później się przepychać ze sprzedawcą, żeby zwrócił hajsy też mi się nie chce. Znalazłem na necie nówkę ori za 585,00 i chyba będzie trzeba w niego zainwestować...
Witam alfaholików :)
Poszukuję węża do wspomagania idącego od pompy wspomagania do maglownicy. Silnik 1.9 jtdm 16v rok 2007.
Przewód 2 przedstawiony na zdjęciu.
Ktoś coś może ma takiego? :)
Załącznik 243568
Witam.
Mam uszkodzony przewód wspomagania.Po przeszukaniu internetu znalazłem dwa przewody,pierwszy 630zł drugi 280.Ten za 280 jest trochę inny,ktoś się orientuje czy będzie pasował do 2.4 jtdm?
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
Załącznik 244299
Załącznik 244302Załącznik 244302
- - - Updated - - -
tutaj drugi przewód
Panowie, czy ktoś zakuwał całą instalację wspomagania, czy jest to w ogóle możliwe?
10%szansy że się uda poprawnie zakuc
Nie raz zakuwałem przewody od klimy i było o.k. Myślę, że w zakładzie, gdzie tym się zajmują zrobią to bez problemu.