E tam, kiedyś jeździłem 30o letnią Audi. Alfą pewnie też zapewne długo- klasyka się trzyma i dba o niego, a nie coś w stylu "czarny zrobił swoje i może odejść".
Printable View
145 trzyma poziom:) fajne auto, fajni własciciele:)
nie miałem na myśli że auto samo się rozleci albo się znudzi, bo gdybym miał mieć auto tylko dla siebie to zamiast 156 szukałbym i kupił Montreal, ale że wiadomo jednak jakieś tam minimalne wymagania są stawiane co do wyglądu przez resztę rodziny :) to co jakiś czas trzeba będzie wymienić na coś "nowszego" Moja 156 ma już 10 lat i mam zamiar ją jeszcze długo użytkować a następnie odstawić i wyciągać raz na jakiś czas, przesiadając się do 159 lub Brery
Fiat stoi przed trudnym zadaniem pozycjonowania marek Alfa Romeo oraz Dodge. Jednym z możliwych scenariuszy jest sprzedaż modeli Dodge pod marką Alfa Romeo w Europie i odwrotnie: Alfy mogą pojawić się w USA jako auta marki Dodge.
Podczas konferencji zorganizowanej w Nowym Jorku prezes zarządu połączonych koncernów Fiata i Chryslera - Sergio Marchionne określił priorytety włosko-amerykańskiego partnerstwa. Według prezesa Alfa Romeo i Dodge mają wspólną tożsamość. Produkty sygnowane tymi markami są dla siebie konkurencyjne, z założenia mają trafiać do tego samego klienta, więc ich równoległa sprzedaż na tym samym rynku mogłaby być niekorzystna.
- O ile dość trudno będzie znaleźć model marki Dodge, który idealnie trafi w gusta dużej rzeszy europejskich klientów, to nie powinno być problemów z ciepłym przyjęciem modeli gamy Alfa Romeo w USA, łącznie z MiTo - dodaje Marchionne.
Póki co jest to jeden z możliwych sposobów na zacieśnienie współpracy pomiędzy Fiatem i Chryslerem, jednak władze koncernu chcą zatwierdzić plan rozwoju połączonego koncernu przed końcem lipca 2009 roku. Oznacza to, że więcej szczegółów na ten temat pojawi się w ciągu 3 - 4 najbliższych tygodni.
Źródło: Samar.pl
Nieeeee! Niech sobie sprzedają co chcą, ale niech nie nazywają tego Alfą Romeo!
dla mnie to porażka:( już nie będziemy jeździć czymś wyjątkowym tylko... Alfa Dodgem!!?? FUJ
Ile jeszcze tematów tego typu
Tutaj pierwszy
Drugi był w tym temacie, trzeci w HP i czwarty znowu tutaj.
kolejny dowód na to że ludzie wybiórczo czytają forum :P