Bez obrazy dla słowa człowiek oczywiście
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Bez obrazy dla słowa człowiek oczywiście
Nie, to Ty coś ode mnie chciałeś - czlowieku :)
Ok, wycofuję się ze słowa "oficjalne", zastępujecie je słowem "w pełni fukcjonalne", co było odpowiedzią na informacje "czlowieka", że to tylko taka zabawka- odnośnie ewentualnych braków MESa, odpowiedziałem w poprzednim wpisie - może być?
Od ciebie? Ty odpowiadasz pytaniem na pytanie. O zebraniu o stary zamek nie wspomnę. Koledze FXX odpowiedź zadał Ci kilka ciekawych pytan.
Oczywiście, że jesteś w stanie to zweryfikować - spróbuj znaleźć w wersji 1.7:
- dla Fiata Bravo sterownik silnika Bosch Motronic Me7.9.10 SDU CF5
- możliwość skonfigurowania przycisków kierownicy dla MiTo w zakładce CAN Setup.
Odnośnie tego sterownika, to zaczęła go obsługiwać dopiero... wersja 2.9 z 2016 roku...
I co byś chciał zgłaszać producentowi? To, że musi złamać oficjalne zabezpieczenie Stellantisa (SGW)? :)
Przecież oni dobrze o tym wiedzą tylko do tej pory nie bardzo są w stanie to zrobić.
Nie pytaniem na pytanie, tylko chcę kogoś, kto nie rozróżnia aplikacji od interface i musi demontować drzwi, żeby wyjąć, wyjęty wcześniej zamek, precyzyjnie odpowiedzieć, bo być może, dla Ciebie aplikacja, to jest element dekoracji ubrania - taka zbieżność nazw :)
Przepraszam, ale wersja 4.8 jest już od kilku lat, a Ty piszesz o jakichś wersjach z ery kanienia łupanego?
Te kilka lat to dokładnie niecałe 2, bo od listopada 2021 roku. A w roku 2015 jaką miałeś? :)
Opisuję Ci ciekawe przypadki, jak to "oficjalne" narzędzie nie miało możliwości się połączyć z sterownikiem silnika, który już był na rynku kilka lat.
Obecnie najnowszą jest wersja 5.1 i nadal nie rozwiązali problemu SGW.
Nie wiem, w jakim celu zadajesz mi te wszystkie pytania - nie jestem serwisantem Stellantisa, wcześniej miałem FESa, teraz mam MESa, który w 100% obsługuje 159 z 2006 roku, włącznie z osiowaniem proxy, z którego nigdy nie korzystałem, a więc nie pytaj mnie Ani o MiTo, ani o Giuliettę, ani o inne Fiaty, Peugoty czy Jeepy, bo to jest wątek AR159, a ja odpowiadałem komuś, kto bredził, że MES, to taka zabawka - mój błąd już Ci wyjaśniłem, czego jeszcze się spodziewasz?
Jak ktoś ci coś udowodni to najlepiej powiedzieć że się pomyliłeś wycofać się i jest ok. Ale jak ktoś się pomyli to będziesz jeździł po nim do końca. Słabe to a twierdzisz że jesteś dorosły.