Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 90

Temat: Brak możliwości włączenia / wyłączenia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar yaniq
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Ja mam zdrowie, a Ty fantazję, żeby zdejmować drzwi, po to, aby z nich wymontować, wymontowany zamek i mylić interface z aplikacją - szacun

To, że ktoś nazwie Yugo 55, Zastawą 1100, dorzuci do niej w Polsce akumulator i do tych 1100 dorzuci literkę "P", nie oznacza, że to nie jest ten sam samochód

WiTech, nie jest programem, tylko systemem diagnostycznym, dostępnym na przeznaczonych do tego urządzeniach, którego odpowiednikiem, jako samoistny program, dla systemu operacyjnego Windows, jest MES.
    Ostatnio edytowane przez yaniq ; 20-07-2023 o 14:20

ZBANOWANY Znawca
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    A.R 159 Ti 2.0 16V 2010r

Domyślnie

Napisze jeszcze raz bo moderator stwierdził że zbyt dosadnie napisałem nt drzwi. Więc tak. Drzwi chciałem ,,"rozebrac" zeby ci udowodnić ze wymieniłem zamek i zrobić zdjęcie ze jest nowy. Z racji tego że nie mam starego przy sobie. Bo stwierdziłeś że zmyśliłem wymianę zamka. Teraz rozjaśniło Ci się coś czy dalej czarna dziura? Skąd ty jesteś człowieku i dlaczego taki jestes. Musisz być nieszczęśliwy.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał yaniq Zobacz post
    WiTech, nie jest programem, tylko systemem diagnostycznym, dostępnym na przeznaczonych do tego urządzeniach, którego odpowiednikiem, jako samoistny program, dla systemu operacyjnego Windows, jest MES.
    Tak, tak, i dlatego na żadnej oficjalnej stronie Stellantisa nie ma słowa o MESie, a tylko o wiTECHu

Wskaż proszę chociaż jedną oficjalną stronę, na której jest informacja o MESie jako oficjalnym narzędziu, ok?

A i wytłumacz nam, dlaczego w Giuliach i Stelvio wyposażonych w SGW, to oficjalne narzędzie jakim jest podobno MES staje się bezradne i trzeba stosować nieoficjalne moduły pozwalające na ominięcie SGW?

ZBANOWANY Znawca
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    A.R 159 Ti 2.0 16V 2010r

Domyślnie

Ale to ja czerpię wiedzę tylko z forum i internetu. Jesteś hipokryta Yaniq

Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Znajdź sobie dyrektywę unijną, która zrównuje serwisy fabryczne, z serwisami niezależnymi, również w zakresie napraw gwarancyjnych, a co za tym idzie nakazuje producentom udostępnianie programów serwisowych, tym właśnie serwisom, połącz kropki i będziesz miał odpowiedź, na czym oolega różnica między systemem WiTech, a apikacją, wcześniej FES, a obecnie MES.

ZBANOWANY Znawca
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    A.R 159 Ti 2.0 16V 2010r

Domyślnie

Mes jest aplikacją?

Auto

Domyślnie

Znajdź sobie dyrektywę unijną, która zrównuje serwisy fabryczne, z serwisami niezależnymi, również w zakresie napraw gwarancyjnych, a co za tym idzie nakazuje producentom udostępnianie programów serwisowych, tym właśnie serwisom, połącz kropki i będziesz miał odpowiedź, na czym oolega różnica między systemem WiTech, a apikacją, wcześniej FES, a obecnie MES.
    I dlatego dostęp do wiTECHa możesz wykupić na oficjalnej stronie Stellantisa za jakieś 1500 euro, a do MESa na stronie firmy FESSoft Ltd. za 50 euro. Ma to sens

Nie wiem do kogo to kierujesz, ale nadal czekam na dwie proste odpowiedzi na pytania powyżej

No i dorzucę trzecie - skoro to oficjalne narzędzie diagnostyczne ( ) to dlaczego wersja 1.7 z 2013 roku nie obsługuje sterownika silnika Fiata Bravo z 2011 roku?
    I dlaczego nie umożliwia również możliwości zmiany konfiguracji przycisków kierownicy w MiTo?
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 20-07-2023 o 14:49

Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTS

Domyślnie

Jak mi napiszesz co w Twoim języku znaczy wyraz "aplikacja", to ja Ci odpowiem, czy MES nią jest, a na tę chwilę, mogą Ci napisać, że na pewno nie jest interfacem

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytania, bo nie jestem specjalistą, ani od WiTecha, ani od MESa, prawdopodobnie, gdyby głebiej podłubać w WiTech, to również znalazłyby się funkcje, których nie obsługuje i które są na bieżąco uaktualniane - jeśli MES nie obsługuje czegoś, co powinien, to trzeba to zgłaszać do twórców, bo to oznacza, że sprzedają pridukt nipełnowartościowy, a ja Ci wierzę na słowo, że jest tak, jak twierdzisz, bo nie jestem w stanie tego zweryfikować.
    Ostatnio edytowane przez yaniq ; 20-07-2023 o 14:57

ZBANOWANY Znawca
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    A.R 159 Ti 2.0 16V 2010r

Domyślnie

Za dużo chcesz od ludzi człowieku.

Auto

Domyślnie

Nie znam odpowiedzi na Twoje pytania, bo nie jestem specjalistą, ani od WiTecha, ani od MESa, prawdopodobnie, gdyby głebiej podłubać w WiTech, to również znalazłyby się funkcje, których nie obsługuje.
    Ale to jak... oficjalne narzędzie i trzeba stosować dodatkowe nieoficjalne moduły, żeby omijać bramkę SGW, którą sam producent tam umieścił?

Albo 2 lata po produkcji samochodu, a to narzędzie nie obsługuje sterownika silnika - nie, nie poszczególnych funkcji tylko całego sterownika - brak możliwości wyboru sterownika zainstalowanego fabrycznie w samochodzie.

Ok, nie jesteś specjalistą, to chociaż jakiekolwiek źródło, gdzie jest mowa o tym, że MES to ich oficjalne narzędzie?
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 20-07-2023 o 14:58