wymiana licznika to 10 minut roboty - wymiana 3-5, proxi w ASO na Witechu moment, ustawienie przebiegu moment. Tyle też mi zajmuje jak robię MESem.
Co oni tam chcieli kopiować - czas pracy czy jak?
Update trwa obecnie ok 1h (7 lat temu trwał 4h).
Printable View
wymiana licznika to 10 minut roboty - wymiana 3-5, proxi w ASO na Witechu moment, ustawienie przebiegu moment. Tyle też mi zajmuje jak robię MESem.
Co oni tam chcieli kopiować - czas pracy czy jak?
Update trwa obecnie ok 1h (7 lat temu trwał 4h).
No widzisz, a im się zeszło ponad tydzień :D
no ale głównie przy lawecie, generalnie w przypadkach gdy używanie auta jest niebezpieczne, czyli de facto właściciel nie powinien był dojeżdżać do aso z jakąś usterką (nie był świadomy, nie orientuje się, nie zna), i auto zostaje ocenione na niezdatne do jazdy z przyczyn bezpieczeństwa. odsyłam do poczytania Książki Gwarancyjnej, tam to jest opisane i tym trzeba w razie czego machać w ASO (znać dokładnie swoje prawa)
Niestety części nadal nie ma i nie wiadomo kiedy będzie.
ad.1Cytat:
Dzień dobry,
...może poza dwoma/trzema drobnymi symptomami np: stojąc na światłach przy pracującym silniku czułem zapach palącego się plastiku. Zapach było czuć gdzieś w przedniej części samochodu. Zgłosiłem to telefonicznie do dilera ale powiedział że zapewne wypala się filtr no i wszystko nowe więc może być taki zapach z komory silnika.
...
Drugą sprawą mogło być to że po zamknięciu auta świeciły mu się nadal światła mijania, w tym przypadku może to było spowodowane tym że po zgaszeniu silnika nie miałem ustawionej manetki zmiany biegów na P i dlatego tak było. Nie doczytałem jeszcze tego w instrukcji jaki jest powód że po zgaszeniu auta i zamknięciu kluczykiem centralnego zamka światła nadal się świecą.
Z mojej tez czuc plastikiem i tez przechodzi.
ad.2
W instrukcji jest wiele razy napisane zeby samochód do postoju zawsze zostawiać na P + ręczny (elektro-mechaniczny ręczny), bo inne użytkowanie jest ryzykiem uszkodzenia samochodu.
W samochodzie jest tez "follow me home" - światła swiecą po zamknięciu przez 10-15-20-30 sekund, żeby Ci droge po podjeździe oświetlić. (no albo mi się z giulietta pomyliło).
Ps. tak jak juz wszyscy napisali - jak są błędy przypadkowe to zawsze akumulator pierwszy do sprawdzenia (niezmiennik alfy).
Ad.1 wiele osób o tym pisało więc może tak ma być.
Ad.2 Światła świeciły sie cały czas. ale nie ma co tego rozkminiać muszę doczytać instrukcje.
Sprawa okazuje się bardziej skomplikowana brak części zamiennej czyli sterownika Airbag którego od miesiąca nie są wstanie zamówić...
Ja na akumulator czekalem 4 tyg...
I co w takiej syt.z tym sterownikiem? Gdyby auto nie jezdziło to zastepcze na ten cały okres czy jak to działa?
Rozumiem że akumulator nie unieruchomił auta na 4 tygodnie i dali Ci coś w zamian byś mógł swoim autem jeździć do czasu dostawy nowego aku?
Co do sterownika dam znać w tym tygodniu. Mam już tego dość w tym tygodniu wiele się wyjaśni. Dam znać.
Tak, dostałem jakiś tymczasowy akumulator, dzialał bez zarzutu.