Kolego nie masz pojęcia o działaniu termostatu.... Czujnik nic nie puszcza - NIE BIERZE UDZIAŁU W OTWARCIU TERMOSTATU on daje sygnał na wskaźnik i do ECU, a otwarcie termostatu wynika z rozszerzania sie wosku w elemencie wykonawczym
Printable View
Kolego nie masz pojęcia o działaniu termostatu.... Czujnik nic nie puszcza - NIE BIERZE UDZIAŁU W OTWARCIU TERMOSTATU on daje sygnał na wskaźnik i do ECU, a otwarcie termostatu wynika z rozszerzania sie wosku w elemencie wykonawczym
wszystko ok
Jest tu taki temat o termostatach, więc zanim coś się napisze to warto uszanowac pracę innych i poczytać:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...td_ts_i_v.html
wszystko ok
ok, poczekamy na efekty wizyty na partynickiej, we wrocławiu.
- wydaje się że układ nagrzewania jest w małym obiegu wody i jak tylko wskazówka wskaznika temperatury minie pole 50 st C, w samochodzie powinno zacząć grzać.
- mam taki sam silnik i po przejechaniu 3 - 4 km , przy temperaturze zewnętrznej minus ileś tam a samochód grzeje.
- moje typowanie to jednak problem z silnikiem, ustawieniem rozrządu, można by dla świetego spokoju poprosić o założenie blokad na wałki.
- przestawienie rozrządu o +/- 2 ząbki skutkuje drastycznym zmniejszeniem mocy i brakiem efektu kolizji zaworów.
- jeśli zaś rozrząd jest ustawiony poprawnie to brak normalnej temperatury może być efektem rozjechanych faz wałków rozrządu.
- w celu szybkiego sprawdzenia tej teorii należy wykonać pomiar pulsacji czujnikiem piezoelektrycznym włożonym w rure wydechową.
- taki pomiar pozwala szybko określić kąty otwarcia zaworów ssacych , oraz kąty zamknięcia zaworów wydechowych, czyli tzw GMP oraz fazy przekrycia zaworów.
Jak to nie uszczelka (w warsztatach maja sondy do pomiaru obecności spalin w płynie i jest to bardzo miarodajny test) to zostaje tylko pompa wody (wiem, że wymieniona w sierpniu)
wszystko ok
nigdzie nie załozyli blokad na wałki rozrządu ?
- poczekamy na fachowca,
- jesli fachowiec nic nie wykombinuje to polecam metodę oscyloskopową.
- jutro będe testował na samochodzie kolegi, sondy porobione, zestrojone i zobaczymy efekty.
- nie pisałem bo do dzisiaj nie miałem sond z czujnikami piezoelektrycznymi.
- ale jak pamietam to coś było pod alfadiagiem w twoim samochodzie z pomiarem temperatury, jak patrze na logi to tam nie ma pomiaru temperatury, ale mozę coś mylę, bo za duzo było tych aut.
- na razie muszę ucierać mak na kutię.
wszystko ok
wszystko ok