Chopie,kup lepiej nowy olej,a nie tam jakies czipsy z allegro.2 lata gwarancji?Na co? Chyba nie na silnik???
Printable View
Chopie,kup lepiej nowy olej,a nie tam jakies czipsy z allegro.2 lata gwarancji?Na co? Chyba nie na silnik???
Dobra, nowe Turbo po regeneracji (z 2005 roku) zostało dziś dostarczone do mnie, ma rok gwarancji wygląda idealnie jak moge :) Powiedziano mi, że jest to Turbo 150 KM bo takie też miałem wcześniej.... O_O cóż... pewnie tak było bo Turbo jest takie samo jak miałem.
Powiedział mi także pan z Turbo że często nasze silnika lubią sypać coś z wydechu na Turbo dlatego uszkadzają się... poprosił mnie o wysłanie Turbo do niego, tak też zrobiłem... sprawdził je i napisał że być może mam lejące wtyski i zbiera się nagar, potem jest napisane że może zawory (gniazda zaworowe) czy coś takiego. też coś o uszczelce pod głowicą słyszałem :>
Wnioskuje ten pan to po tym (tak się domyślam bo to zaznaczył) łopatkach z Turbiny skierowanej do wydechu... bo są pouszczerbiane łopatki. (cóż... skoro było aż 7 mm luzu to dziwne żeby nie były bo się ocierały o obudowe).
Kupiłem olej Mobile Super S 2000 Diesel 10w 40
Chyba dobrze? ;)
Pisze też bo nie wiem co dalej... pan ten powiedział abym lepiej auto dał do mechanika ktoy sprawdzi mi góre silnika aby nie zniszczyć nowej Turbo
Ponawiam
Jak się temat rozwiązał ?
też to przeżyłem jak miałem 2,4:D przycisnąłem na A4 i ukręcił się wirnik w turbinie:D biały dym za autem:/ zregenerowałem w katowicach panewnikach, obecnie ta turbina śmiga 4 rok i ma najechane 60k u kumpla który odkupił to auto, nic nie dymi i przyśpiesza super... koszt 1400zł:)
a co do turba, większość turbin ma wyszczyrbione łopatki w części wydechowej, więc nie przejmowałbym się że to z Twoim silnikiem coś nie tak, olej półsyntetyk jest ok, a produkcji? kto co lubi.
pilnuj tylko stanu oleju, a nowe turbo na pewno pochodzi długo:) małe pytanie, nie miałeś może uszkodzonej miski olejowej? może właśnie wtedy dostała stara turbina w dupę:)