Wg mnie to nie jest trafne odesłanie. Tam ktoś twierdzi że ma zdławiony silnik a radą jest nowe oprogramowanie, tymczasem jest to silnik150konny nie dławiony. Patrz odp FAP post #29.
Printable View
Wg mnie to nie jest trafne odesłanie. Tam ktoś twierdzi że ma zdławiony silnik a radą jest nowe oprogramowanie, tymczasem jest to silnik150konny nie dławiony. Patrz odp FAP post #29.
Przeczytałeś całość? wiem ze tamten temat nie wyczerpuje "tematu" ale jest wyraźnie napisane, że nie różnią się (mechanicznie też) niczym innym jak programem. Może ktoś jeszcze się wypowie to będziemy mieli większy pogląd na sprawę :)
Poprawka:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...jtd_140km.html
Zatem wiemy, że różni się mapą, wtryskami, inne koło wałka rozrządu, NIE ma klap wirowych bo żadna 156 nie miała.
To dla mnie jest jasne że 140 KM (192A5000) i 150 KM (937A4000) różnią się mapą a reszta silnika jest w zasadzie ta sama. Natomiast mój silnik to 150KM o innym oznaczeniu kodowym czyli 937A5000. Czy te 150konne silniki (A4000 - A500) różnią się czymś, bo mój silnik był montowany zarówno w 156 jak i 147 ;-)
spoko- w systemie FIATA moje Stilo Multiwagon jest wpisane jako 3-drzwiowe- nawet wersja wyposazeniowa sie nei zgadza :d
napisz mi nr VIN na pw to obadam to auto organoleptycznie
Poszło :-)