no dlatego u mechanikow na drzwiach pisze cos takiego:
usluga naprawcza 100 zl
usluga naprawcza gdy klient wie lepiej plus 200 zl
Printable View
Po co bić tu dalej pianę?
Każdy zainteresowany ma rozum, przeczyta sobie wątek i albo będzie ćwiczył wygibasy z kluczem dynamometrycznym albo przykręci sobie szybko łatwo i przyjemnie. Jeden i drugi będzie spał spokojnie.
Demokracja pany, nikt nie ma monopolu na wiedzę.
Oby nasze zawieszenia długo służyły.
Panowie to nie ten dział ale nie mogę na 145 podobnego. Jest dziwna sytuacja. Dziś podczas hamowania lewe przednie koło zaczęło trzec o blotnik ale nie górę tylko "tyl" a konkretnie o listwy progowe które są ciut wysunięty. Kierownica też się przekrzywila. Co mogło się odkrecic? Odpisać? Poluzowanie? Ktoś ma jakiś pomysł? Fajnie by było o szybką odpowiedź ponieważ jutro będę jechał do warsztatu a nie chciałbym żeby jakiś kit mi wcisneli
witam
w zeszłym tygodniu wymieniłem wahacze górne....montując nowe(TRW)nasmarowałem styk owych wahaczy jak i uchwyt.przez kilka dni był błogi spokój ale skrzypienie powróciło.
w sobotę chce je zdemontować i jeszcze raz nasmarować ale już innym smarem...prosiłbym o podanie momentu z jakim je dokręcać
wielu z was pisze by smarować gumy-tzn,miałbym rozmontować nowy wahacz by je nasmarować?
Miałem w życiu już 3 x 156, ale wahacze nigdy mi nie skrzypiały.
Jak już cos robiłem to na Trw.
Przez tyle lat zadnego skrzypienia, wiec troche mnie to dziwi.
Można przy montażu psiknac sprayem - ja mam coś na bazie teflonu, utrzymuje sie przez kilka lat i jest mega śliski.
Tylko w PL nie da sie go kupic.
moment to 45 Nm na tulejach i sworzniu.
Wysłane z mojego SM-A500FU
Dzięki jaboleq