Zgadzam się:agree:, tylko szkoda że narazie mnie nie stać mnie na transfuzję:(:D Mam nadzieję kiedyś kupić GT 3.2V6 :rolleyes:
Printable View
W żyłach powinna płynąć benzyna pompowana przez olbrzymie serce poj. 1.6 ;D Kolego bujak19 - nie ma różnicy w składce za ubezpieczenie diesla czy benzyny o tej samej poj. w Polsce, chyba że mówimy o AC (różnica może polegać jedynie na tym, że jest inna wartość auta z dieslem , a inna z benzyną). Jeżeli Twój wiek wg. nicku to 19 lat, ewentualnie wchodzi w gre zwyżka za wiek (jeżeli jestes jednym z właścicieli). Co do chipa dla 1.9 jtdm 150HP, to nie ma się co bać - tym bardziej jeśli jesteś z krk, gdzie mogę Ci polecić sprawdzoną firmę.
M@T dawaj tą sprawdzoną firmę :)
Też się przymierzam do chipa na przełomie lipca/sierpnia.
Ja robiłem w TTC w Krakowie. szczegóły na PW:)
niemam 19 lat :) co do silniczka bardzo mi sie podoba ta jednostka 2.4 Diesel z 210 konikami, i podobno jest dosc niepsujaca sie. Co do Chipa, ile zajmuje instalacja tego cuda??
Pingwin--> co do benzyny zgadzam sie z toba tylko ze umnie z Benzynka niestety jest problem tak jak pisze obecnie znajduje sie w Anglii a tu to ma duzy wplyw w moim wypadku. Myslalem nad Audi A4 1.8T z 160konikami ale wydaje mi sie ze alfa jest bardziej agresywna z wygladu po za tym ten silnik 2.4 JTDm Lusso bardzo mi sie podoba jak chodzi o osiagi i bez awaryjnosc. Co do lewatywy :) hehe niewazne :)
Jeszcze chcial bym zapytac jedna rzecz, duzo ludzi mowi nie kupuj Alfy bo latwo traci na wartosci i to lipa czy to prawda czy tylko glupie gadanie. Wiem ze Alfa miala problemy z pewnymi rzeczami ale czy ta 159 jest dosc udanym modelem poprostu niechce sugerowac sie tylko wygladem i wartosciami silnika, jestem ciekaw jak chodzi o mechanike jak sie sprawa z tym ma.
Mówi się, że Alfy nie kupuję się rozumem ale sercem :D Jeżeli chcesz traktować samochód jako dobrą inwestycję i nie stracić na niej za dużo po kilku latach to tutaj się raczej rozczarujesz - pomimo faktu, że 159 jest bardzo udanym modelem to dość szybko jego cena spada. Sam pewnie jak szukasz widzisz jak się mają aktualne ceny w porównaniu z salonowymi. Ja tam się kierowałem przede wszystkim wyglądem i opiniami nt bezawaryjności samochodu - a te są bardzo pozytywne.
No wlasnie :) masz racje mi sie bardzo ta 159 podoba, i chyba jednak wybiore ta jednostke 2.4 bo mi odpowiada jest dokladnie taka jaka chce
2.4 daje rade moze daleko mu do osiagow 3.0 TDi z aud ale malo awaryjny jako tako pali na trasie ie robi niespodzianek,chyba najlepszy silnik w AR jak dla mnie, Mam to juz troche i jakos jeszce nic nei padlo poza zatarciem lozyska na alternatorku made by bosch :)
2.4 to Doby wybor ze wzgledu na paczkowatosc tego auta nic mniejszego nei da ci takiego banana na gebie :)
wiadomo :) mam zamiar przeznaczyc okolo 10kFuntow w tym gwarancja na rok z mozliwoscia przedluzenia o kolejny. Wydaje mi sie ze z tymi 200 konikami powinno byc fajnie