W żyłach powinna płynąć benzyna pompowana przez olbrzymie serce poj. 1.6 ;D Kolego bujak19 - nie ma różnicy w składce za ubezpieczenie diesla czy benzyny o tej samej poj. w Polsce, chyba że mówimy o AC (różnica może polegać jedynie na tym, że jest inna wartość auta z dieslem , a inna z benzyną). Jeżeli Twój wiek wg. nicku to 19 lat, ewentualnie wchodzi w gre zwyżka za wiek (jeżeli jestes jednym z właścicieli). Co do chipa dla 1.9 jtdm 150HP, to nie ma się co bać - tym bardziej jeśli jesteś z krk, gdzie mogę Ci polecić sprawdzoną firmę.
Ostatnio edytowane przez M@T ; 03-06-2010 o 12:10
M@T dawaj tą sprawdzoną firmę
Też się przymierzam do chipa na przełomie lipca/sierpnia.
Ja robiłem w TTC w Krakowie. szczegóły na PW![]()
niemam 19 latco do silniczka bardzo mi sie podoba ta jednostka 2.4 Diesel z 210 konikami, i podobno jest dosc niepsujaca sie. Co do Chipa, ile zajmuje instalacja tego cuda??
Pingwin--> co do benzyny zgadzam sie z toba tylko ze umnie z Benzynka niestety jest problem tak jak pisze obecnie znajduje sie w Anglii a tu to ma duzy wplyw w moim wypadku. Myslalem nad Audi A4 1.8T z 160konikami ale wydaje mi sie ze alfa jest bardziej agresywna z wygladu po za tym ten silnik 2.4 JTDm Lusso bardzo mi sie podoba jak chodzi o osiagi i bez awaryjnosc. Co do lewatywyhehe niewazne
Jeszcze chcial bym zapytac jedna rzecz, duzo ludzi mowi nie kupuj Alfy bo latwo traci na wartosci i to lipa czy to prawda czy tylko glupie gadanie. Wiem ze Alfa miala problemy z pewnymi rzeczami ale czy ta 159 jest dosc udanym modelem poprostu niechce sugerowac sie tylko wygladem i wartosciami silnika, jestem ciekaw jak chodzi o mechanike jak sie sprawa z tym ma.
Mówi się, że Alfy nie kupuję się rozumem ale sercemJeżeli chcesz traktować samochód jako dobrą inwestycję i nie stracić na niej za dużo po kilku latach to tutaj się raczej rozczarujesz - pomimo faktu, że 159 jest bardzo udanym modelem to dość szybko jego cena spada. Sam pewnie jak szukasz widzisz jak się mają aktualne ceny w porównaniu z salonowymi. Ja tam się kierowałem przede wszystkim wyglądem i opiniami nt bezawaryjności samochodu - a te są bardzo pozytywne.
No wlasniemasz racje mi sie bardzo ta 159 podoba, i chyba jednak wybiore ta jednostke 2.4 bo mi odpowiada jest dokladnie taka jaka chce
2.4 daje rade moze daleko mu do osiagow 3.0 TDi z aud ale malo awaryjny jako tako pali na trasie ie robi niespodzianek,chyba najlepszy silnik w AR jak dla mnie, Mam to juz troche i jakos jeszce nic nei padlo poza zatarciem lozyska na alternatorku made by bosch
2.4 to Doby wybor ze wzgledu na paczkowatosc tego auta nic mniejszego nei da ci takiego banana na gebie![]()
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
wiadomomam zamiar przeznaczyc okolo 10kFuntow w tym gwarancja na rok z mozliwoscia przedluzenia o kolejny. Wydaje mi sie ze z tymi 200 konikami powinno byc fajnie