podobno jakość produktów Filtrona kiedyś była gorsza niż jest obecnie.
Printable View
hmm ciekawe kazda nowa jaka widzialem w salonie w pl miala filtry fiaam....
Filtrony różnią się w budowie wewnętrznej od serwisowych, sprawdziłem i rzeczywiście - od tamtego czasu zakładam tylko Mann-a. Odsyłam do tematu - warto poczytać
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...u_t_spark.html
Troszke przeczytałem co piszą w podanym linku.Nie zgadzam się z tym absolutnie,filtr nie ma zaworka który utrzymuje cisnienie w magistrali.Zaworki w filtrach to obejscie gdyby nastąpiło zatkanie filtra.Alfiscie to raczej nie grozi.Na kujawskim nie jezdzi i olej zmienia.A Filtron sprzedaje swoje wyroby od Izraela po UK.Pisałem że we włoszech je zakładają bo widziałem w sprowadzonej z włoch filtrona.
Ja leję Castrola 10W40 i jakoś od wymiany do wymiany nie dolewałem. Wymieniałem w maju przy przebiegu 156kkm, teraz mam 161kkm i na bagnecie nadal max. Ale planuje zmienić na jakiś 10W60 tylko na firmę się nie mogę zdecydować.
jak moge doradzic to motul valvoline lub agip z wskazaniem na 1go;)
Motula jeszcze nie widziałem 10W60 na allegro, Valvoline jest i nawet nie drogi, ciekawe jak się ceny przedstawiają u nas w sklepach za ten olej, muszę pojeździć i popytać i jakoś lepszy filtr oleju bo mam Filtrona i to w dodatku nie do TS bo sprzedawca nie patrzył na typ filtra tylko czy gwint się zgadza...
www.motul-oleje.pl/ kupowalem wiele razy od nich mozesz tez sprawdzic inter cars oni tez maja oleje motula ,motul nie ma w ofercie 10w 60 ale mozesz zalac 6100 10w40 lub 4100 15w50 polsyntetyki chyba ze chcesz cos super extra to syntetyk 300v comp 15w50 ale jest drogi
Panowie nie siejcie paniki z tymi filtrami!!!